Kurallı birleşik sıfat örnek ve kuralsız birleşik sıfat nedir, sizlere aktarıyoruz. Anlamca kaynaşmış birleşik sıfat hiçbir birleşik sıfat mı, birlikte inceleyelim.
Kurallı birleşik sıfat örnek cümle olarak sıkça merak ediliyor. Kurallı birleşik sıfat çoğunlukla sıfat tamlaması ve yapım ekleriyle meydana gelir. Nitekim buna ek olarak ismin yanına gelen iyelik eki ve sıfatın birleşimiyle de oluşabilir. İçerisinde kurallı birleşik sıfatların kullanıldığı bazı örneklerse şöyle:
- Dost bakışlı insanlar
- Büyük kapılı ev
- Kırık camlı dükkân
- Yarım günlük mesai
- İşini bilen insan
Kurallı Birleşik Sıfat
Kurallı birleşik sıfat, çoğunlukla en az iki sözcükten oluşan bir cümleyi ifade eder. Bunun yanı sıra bir nesne ya da ismin çeşitli özelliklerini belirten kelimeler kullanılmalıdır. Böylece kurallı birleşik sıfat oluşturulmuş olur. Bu durum anlam itibarıyla kaynaşmış sıfatları da ayrı yazar.
Kuralsız Birleşik Sıfat Nedir
Kuralsız birleşik sıfat nedir sorusu son dönemde sıkça merak ediliyor. Özellikle üniversite sınavlarının yaklaştığı bu dönemde kuralsız birleşik sıfat konusunun önemi de artış gösteriyor. Nitekim bu konuyla ilgili yapılan Türkçe aramalar büyük oranda artış göstermeye başladı. Kuralsız birleşik sıfat, kurallı birleşik sıfatın tam zıddıdır. Nitekim anlam itibarıyla kaynaşmış olan sıfatları birleşik yazar.
Anlamca Kaynaşmış Birleşik Sıfat Hiçbir Birleşik Sıfat mı
Anlamca kaynaşmış birleşik sıfat hiçbir birleşik sıfat mı sorusunun yanıtı hayır olacaktır. En sık kullanılan anlamca kaynaşmış birleşik sıfatlar şöyledir:
- Canciğer dost
- Vatansever sanatçı
- Pisboğaz çocuk
- Kahverengi elbise
- Birkaç adam
- Biraz zaman
Daha fazla ilgili içerik;
- Küp Toplamı Açılımı
- Felsefenin İşlevleri Arasında Yer Almayan 10 Madde
- Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var Anlamı
Kurallı Birleşik Ön Ad Nedir
Kurallı birleşik ön ad nedir diye merak edenler için yanıt oldukça basittir. Kurallı birleşik ön ad, iki sözcükten oluşan nesne ya da isimlerin özelliklerini niteleyen kelimelerdir. Ön ad olmalarının sebebiyle kendisinden sonra gelen kişi ismi için unvan olarak kullanılmasıdır.
Kuralsız Birleşik Sıfat
Kuralsız birleşik sıfat, kurallı birleşik sıfatta verilen yargıların tamamıyla tersini hedefler. Nitekim bu da yapısında tek bir kelime barındıran ve çoğunlukla olumsuz durumları ifade etmek için kullanılan bir tamlamadır.