Menüyü Kapat
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Bedavainternet.com.trBedavainternet.com.tr
    • Anasayfa
    • Teknoloji
    • Yaşam
      • Diyanet
    • Ekonomi
      • Fiyat
      • Aktüel
    • Sağlık
    Bedavainternet.com.trBedavainternet.com.tr
    Anasayfa - Mutfak - Lahmacun İçi Nasıl Hazırlanır – Profesyonel Lahmacun Tarifi

    Lahmacun İçi Nasıl Hazırlanır – Profesyonel Lahmacun Tarifi

    24 Haziran 20230
    Profesyonel Lahmacun Tarifi
    Profesyonel Lahmacun Tarifi
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest'in WhatsApp E-posta

    Lahmacun içi nasıl hazırlanır ve profesyonel lahmacun tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Lahmacun baharatları neler olmalı, birlikte inceleyelim.

    Lahmacun içi nasıl hazırlanır sorusu son zamanlarda birçok kişi tarafından merak ediliyor. Sofraların vazgeçilmez lezzeti lahmacun için ilk etapta aşağıdaki malzemeleri temin etmek gerekiyor:

    • 2 kırmızı biber
    • 3 yeşil biber
    • 2 orta boy soğan
    • 1 demet maydanoz
    • 3 adet domates
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • Yarım çay kaşığı pul biber
    • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • Yarım bardak su
    • 500 gram yağlı kıyma

    Yukarıdaki malzemeleri temin ettikten sonra lahmacun içi hazırlamaya başlamak mümkün. Bunun için aşağıdaki tarifi takip etmek yeterli olacaktır:

    • İlk olarak bir mutfak robotunun içerisine; baharatları, salçayı, sıvı yağı yani kıyma hariç tüm malzemeleri ekleyin ve çektirin.
    • Lime edilmiş olan malzemeleri görece büyük bir kaba alarak karıştırın. En son kıymayı ekleyin ve güzelce yoğurmaya başlayın. Lahmacun içi hazır olacaktır.
    İçindekiler;
    • Urfa Lahmacun İçi Nasıl Hazırlanır
    • Profesyonel Lahmacun Tarifi
    • 1 Kilo Kıymaya Ne Kadar Soğan Lahmacun
    • Lahmacun İçi Önceden Hazırlanır mı
    • Lahmacun Baharatları Neler Olmalı
    • Lahmacun Harcının İçine Ne Konur
    • Lahmacun İçi – Nefis Yemek Tarifleri

    Urfa Lahmacun İçi Nasıl Hazırlanır

    Urfa lahmacun içi nasıl hazırlanır diye merak edenler için yanıt son derece basittir. Urfa lahmacun, birçok kişi tarafından sevilen ve vazgeçilemeyen lezzetler arasında yer alır. Fakat yapımı sanıldığının aksine oldukça pratik ve kolaydır. Bunun için gerekli malzemeler aşağıdaki gibidir:

    • Yarım kilo koyun kıyma
    • 100 gram kuyruk yağı
    • 8 adet kuru soğan
    • 1 demet maydanoz
    • 2 yemek kaşığı domates salçası
    • 2 yemek kaşığı biber salçası
    • 3 yemek kaşığı isot
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • Tuz

    Yukarıdaki malzemelerle birlikte restoranlarda yenen Urfa lahmacunlar seviyesinde bir sonuç elde etmek mümkün olacaktır. Urfa lahmacun içi hazırlamak için aşağıdaki adımları takip etmek mümkündür.

    • İlk etapta soğanları soyun ve ince şekilde doğradıktan sonra yıkayın. Maydanozları saplarından ayırarak ince şekilde doğrayın. Sonrasında salça, maydanoz, isot, et ve kuyruk yağını bir araya getirerek karıştırmaya başlayın. Böylece Urfa usulü lahmacun içi hazır olmuş olacaktır.

    Daha fazla ilgili içerik;

    • Haydari Nasıl Yapılır
    • Patates Oturtmanın 5 Pratik ve Lezzetli Yolu
    • Köri Soslu Makarna Yapmanın 5 Pratik ve Lezzetli Yolu
    • Brokoli Haşlamanın 5 Kolay ve Lezzetli Yolu

    Profesyonel Lahmacun Tarifi

    Profesyonel Lahmacun Tarifi

    Profesyonel lahmacun tarifi birçok platformda paylaşılan ve sıkça denenen tariflerden birisidir. Nitekim 27 yıllık lahmacun ustası tarafından verilen tarif aşağıdaki gibidir. İlk etapta malzemeler sonrasında ise tarif aşağıda yer alıyor:

    • 1 kilo dana kıyma
    • 750 gram soğan
    • 750 gram domates
    • 750 gram kapya biber
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 demet maydanoz
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kekik

    Yukarıdaki malzemeleri temin ettikten sonra aşağıdaki adımları izleyerek profesyonel bir şekilde lahmacun yapmak mümkün olacaktır:

    • İlk aşamada soğanları robottan ince şekilde çekin.
    • Çekilen soğanları süzgeç içerisine ekleyin ve bol suyla yıkayın sonrasında derin bir kabın içerisine aktarın.
    • Biberleri, domatesi ve maydanozu da ayrı ayrı robotta çektirin.
    • Elde edilen tüm malzemeleri karıştırma kabına ekleyin.
    • Kıymayı ve geriye kalan malzemeleri bir araya getirdikten sonra yoğurun.

    1 Kilo Kıymaya Ne Kadar Soğan Lahmacun

    1 kilo kıymaya ne kadar soğan lahmacun diye merak edenler için yanıt oldukça basittir. 1 kilogramlık kıymaya genellikle 7 ila 9 adet soğan koyulur. Nitekim bunun için 300 gramlık kıymaya 3 orta boy soğan koyulduğu biliniyor. Hesaplamayı da bu oran-orantıya göre yapmak gerekecektir.

    Lahmacun İçi Önceden Hazırlanır mı

    Lahmacun içi önceden hazırlanır mı sorusunun yanıtı evet olacaktır. Hatta uzun yıllardır lahmacun içini evde hazırlamak ve sonrasında lahmacun içiyle birlikte fırına giderek pişirtmek gibi bir gelenek vardır.

    Lahmacun Baharatları Neler Olmalı

    Lahmacun baharatları neler olmalı sorusu tamamıyla kişisel zevklere ve damak tadına bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor. Fakat lahmacun yapımında en sık kullanılan baharatlar; toz kırmızı biber, karabiber, pul biber ve kimyon olarak karşımıza çıkıyor.

    Lahmacun Harcının İçine Ne Konur

    Lahmacun harcının içine ne konur diye merak edenler için internette yer alan sayısız lahmacun tarifindeki malzemeler bölümünü incelemek yeterli olacaktır. Nitekim bu malzemeler genellikle aşağıdaki gibidir:

    • 2 kırmızı biber
    • 3 yeşil biber
    • 2 orta boy soğan
    • 1 demet maydanoz
    • 3 adet domates
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • Yarım çay kaşığı pul biber
    • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • Yarım bardak su
    • 500 gram yağlı kıyma

    Lahmacun İçi – Nefis Yemek Tarifleri

    Lahmacun içi – Nefis Yemek Tarifleri platformunun en çok aratılan tariflerinden biri olmuştur. Binlerce kişinin denediği bu tarif aşağıdaki gibidir:

    • 700 gram dana kıyma
    • 300 gram kuzu kıyma
    • 2 adet kırmızı biber
    • 2 adet büyük domates
    • 3 kuru soğan
    • 1,5 diş sarımsak
    • 1 demet maydanoz
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 çay bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı karabiber
    • 1 tatlı kaşığı toz biber
    • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Yukarıdaki malzemeleri temin ettikten sonra yapılması gereken ilk işlem domates ve kırmızı biberleri bir robotta çektirmektir. Sonrasında kuru soğanı da robotta çektirerek suyunu sıktırmak gerekecektir.

    Maydanozu da robotta çektirdikten sonra eldeki tüm malzemeleri kıymanın içerisine koyarak yoğurmak gereklidir. Son olarak elde edilen lahmacun içini dolapta dinlendirmek ve ister fırında pişirtmek ister evde hamurunu yaparak pişirmek mümkündür.

    Nil Arslan

      Ünlüler dünyasını takip etmeyi sever. Yaşama dair merak ettiği çok şey var. BAÜ İletişim bölümü öğrencisi. Akvaryum hayvanlarına bayılır. [email protected]

      İlgili Gönderiler

      Özel Tasarım Tek Taş Yüzükler!

      8 Mayıs 2025

      Kankanın fotosuna güzel yorumlar

      24 Şubat 2025

      1 ton su kaç tl – 2025

      24 Şubat 2025

      Yorumlar kapalı.

      © 2025 Bedavainternet.com.tr
      instagram takipçi hilesi
      deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu casino siteleri en iyi casino siteleri grandpashabet giriş deneme bonusu veren siteler
      Türkiye'nin Hosting Firması odeaweb
      Türkiye'nin Vozol satış sitesi.
      Türkiye'nin en büyük Vozol puff satış sitesi.
      En İyi Smok Ürünleri.
      En uygun senetle araba firması.
      En iyi elektronik sigara sitesi.
      • Künye
      • Hakkımızda
        • Sosyal Sorumluluk
        • Gizlilik Politikası
          • İletişim

            Yukarıyı yazın ve aramak için Enter tuşlarına basın. İptal etmek için Esc tuşlarına basın.