Mandela etkisi neden olur ve mandela etkisi teorileri nelerdir sizlere aktarıyoruz. Mandela etkisi örneklerini gelin birlikte inceleyelim.
Mandela etkisi dilimizde kullanılan başka bir adıyla yanlış bilgilendirme etkisi olarak da bilinmektedir. Peki mandela etkisi gerçekte nedir? Neden olur? Mandela etkisi önlenebilir mi? Mandela etkisi hakkında merak edilenler, tanımı ve örnekleriyle Mandela etkisinin detayları yazımızda.
Mandela etkisi herhangi bir şeyi yanlış hatırlamak olarak anlatılabilir.
Mandela etkisi geçmişte yaşanan bir olay, bir durum ya da bir tanıtımı olduğundan farklı hatırlamak olarak ifade edilebilir. Ancak konu bundan çok daha derin. Mandela etkisi adını Nelson Mandela’dan alıyor.
Mandela etkisinin adı Nelson Mandela’nın ölümünden geliyor.
Mandela etkisinin ortaya çıkışı Nelson Mandela’nın ölümü ile birlikte gerçekleşmiştir. Peki Nelson Mandela kimdir? Kendisi Güney Afrikalı bir aktivisttir. Ayrıca Güney Afrika Cumhuriyeti’nin ilk siyahi devlet başkanıdır.
1918 ve 2013 yılları arasında yaşamıştır. Kendisinin devlet başkanı seçilmesi Güney Afrika Cumhuriyeti’nde 1994 yılında yapılan halkın tamamının katıldığı bir seçimle gerçekleşmiştir.
Nelson Mandela ırkçılık ile mücadelenin sembol isimlerinden biri olarak bilinmektedir. Mandela etkisi ise Nelson Mandela’nın ölümü ile birlikte ortaya çıkan bir etki olarak bilinmektedir.
Mandela Etkisi Nedir?
Mandela etkisi aslında olmayan bir şeyi varmış gibi hatırlamak olarak ifade edilebilir. Örneği daha önce Monopoly oynadıysanız oyunun yüzünü hatırlıyorsunuzdur. Peki Monopoly amcanın sizce gözlükleri var mı?
Var dediğinizi duyar gibiyiz. Ancak Monopoly amcanın kesinlikle gözlükleri yok. İnanmayanlar için aşağıya bir görsel bırakıyoruz. Mandela etkisi olmayan bir şeyi olmuş gibi hatırlamaktır.
Mandela etkisinin Nelson Mandela ile ilişkisi nedir?
Nelson Mandela 2013 yılına kadar yaşamış hatta devlet başkanlığı yapmış bir isimdir. Ancak büyük bir kısımı içeren bir kesim 1980’li yıllarda hapishanede öldüğünü sanıyordu. Peki bu sanrı nereden çıktı?
Mandela hakkında yapılan bir haber öyle büyük bir kitleye ulaşmıştı ki kendisi hapishanedeyken öldüğü düşünülmüştü. Daha sonra bu haberin yalan olduğu ortaya çıksa bile düzeltme haberinin etki gücü ilki kadar yüksek olmamıştı. Bu yüzden Nelson Mandela’nın 2013’te öldüğünü görenler adamın hortladığını sanmıştı.
Daha önce hiç Kit Kat yediniz mi? Kit Kat logosunda tire var mı?
Birçokları Kit Kat logosunda Kit ve Kat arasında tire olduğunu düşünmektedir. Ancak böyle bir şey yok! KitKat logosunda tire yok. Peki bize bunu düşündüren nedir?
Kit Kat logosunda hiçbir zaman tire olmadı. Ancak logoda bize tire olduğunu düşündüren reklamlardaki kit ve kat arasındaki duraksanarak söyleniştir. Evet. Kit Kat reklamlarını tekrar göz önüne getirin. Söyleniş şekli ile sanki arada tire varmış gibi bir algı ortaya çıkmaktadır. Mandela etkisi de burada görünüyor.
Mandela etkisine yakalanmamızın başka bir nedeninin de bilinçaltı olduğu düşünülüyor.
Mandela etkisine yakalanmamızın en büyük nedenlerinden biri de bilinçaltında kabul ettiğimiz sanrılardır. İnsanlar kimi zaman reklam stratejileri kimi zaman da haberlerin etki gücünün büyüklüğü nedeni ile aslında olmayan şeyleri kabul edebilir.
Çoğu zaman bunları kabul ettiğimizi bile farkında olmayız. Ta ki biri bize bildiğimizin yanlış ya da eksik olduğunu söyleyene kadar.
Sizce Pikaçu’nun kuyruğunda siyah bir leke var mı? Birçokları evet diyor!
Pikaçu birçoklarımızın çocukluğunda izlediği ve sürekli olarak da takip ettiği Pikaçu’nun gerçekten kuyruğundaki leke yok mu?
Çoğu Pikaçu’nun kuyruğunun ucunda koyu bir leke olduğunu söylemektedir. Ancak Pikaçu’nun kuyruğu tamamen sarıdır. Yanlış duymadınız tamamen sarı.
Hetero Ne Demek? Heteroseksüel Anlamı Nedir?
Legizi Uygulaması Nedir Nasıl Kullanılır?