Polygon (MATIC) boğa bayrağına benzemeye başlayan bir model çizdiği için bu yılın sonuna kadar 3.50$’a ulaşma potansiyeline sahip olduğu grafiklerden çok rahat anlaşılıyor bu yazımızda sizlerle MATİC Coinin teknik analizine beraber bakacağız.

Haftanın Altcoinleri: DOT ve UNI Coin Teknik Analiz bu yazımızda ise sizlerle bu haftanın ilgi çeken diğer iki altcoin incelemesini yapacağız.

Ayrıntılı olarak bakarsak, alıcı bayrakları, güçlü ve sürekli bir yükselişin ardından fiyat konsolide olduğunda ortaya çıkar ve yükseliş devam kalıplarıdır. Bunu yaparken, fiyat biraz daha yüksek dibi ve daha düşük dibi  bırakarak eğilim gösterir.

Fiyat, bayrağın en üst trend çizgisinin (veya üst direncinin) üzerinde kapandığında bir kopma meydana gelir. Farklı bir açıklama yapmak gerekirse, coin fiyatı, bayrak direği olarak da bilinen önceki yükseliş fiyatının yüksekliği kadar yükselebilir.

Görünüşe göre MATIC, 2 dolarlık bir yükselişin (bayrak direği) ardından 17 Mayıs’ta 2,89 dolarlık rekor bir seviyeye ulaştığından beri benzer bir model çiziyor.

Polygon Coin Geleceği 2021 – Matic Coin alınır mı?

MATIC Coin Yorum: Hedef 3.5 Dolar
Boğa bayrağı kurulumunu içeren MATIC/USD haftalık fiyat tablosu. 
Kaynak: TradingView

Sonuç olarak, MATIC Coinin fiyatı üst direncinin kararlı bir şekilde üzerine çıkması ve alıcıların pes etmemesi durumunda, yukarı yönlü hedefini ve direnç seviyesi yaklaşık 2$ üzerine kaydıracaktır. Bu durum, MATIC jetonunu kabaca 3,50 dolara çıkaracaktır.

Geri Çekilme Açısı

Yükseliş kurulumu, MATIC’in  Cuma günü yaklaşık %30 oranında artarak bir ayın en yüksek seviyesi olan 1,65$’a ulaşmasıyla ortaya çıktı.

Tüm bunların yanında, MATIC kripto para birimi, söz konusu zirve seviyesinin yakınında hafif bir düzeltme yaşadı ve kısa vadeli yatırımcılar arasında kar alma hissi üzerine yaklaşık %4 düştü. Ayrıca, düzeltme alıcı bayrağı direnci hemen yakınında gerçekleşeceğinden, ileride uzun süreli satış yapılma olasılığını artırdı.

Ayılar üstün gelir ve bir geri çekilme olursa, MATIC’i 20 haftalık üstel hareketli ortalamasına (20 haftalık EMA; yeşil dalga) 1.231 dolar civarında ilk haftalık destek hattına düşürme riskiyle karşı karşıya kaldı. Bu arada, fiyatın bu seviyede de tutunaması aşağı yönlü hedefi 0,868 dolar civarında 50 haftalık EMA’ya (kadife dalgası) kaydırabilir.

Alıcıların Kesin Üstünlüğü Var

Tam bu durumlara ek olarak, MATIC coin , fiyatın çok yakında 1,80 dolar seviyesine ulaşma olasılığını sunan bir fincan ve tutamak deseni çizdi ve bu yönlü hareketin kapılarını araladı.

Twitter’da MK2 Trading , Polygon tokeninin günlük fiyat tablosunda ilk önce yükseliş eğilimi göstergesini tespit etti. Alıcılar fiyatı yukarı yönlü bir hareketin ardından yuvarlak bir dip oluşturduğunu ve ardından azalan bir kanal aralığını boyadığını gösterir.

MATIC Coin Yorum: Hedef 3.5 Dolar
Fincan ve kulp desenli MATIC/USD günlük fiyat tablosu. 
Kaynak: TradingView

Yukarı yönlü bir sonraki bir kırılma, yükselişin devam ettiğinin sinyalini verecektir. Bunu yaparken, fiyat, kupanın derinliğine eşit bir uzunlukta seviyeye doğru bir yükselişi göze alacaktı.  MK2 Trading sonuç olarak, önümüzdeki günlerde MATIC’in 1.80$ olmasını bekliyor. Yükselen ve yeni altcoin para birimlerini kripto para haberleri kategorisinden takip edebilirsiniz.

Sorumluluk Reddi Beyanı: bedavainternet.com.tr yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bedavainternet.com.tr herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya bedavainternet.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Bedavainternet.com.tr ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.