Pandispanya kek tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Yumuşak pandispanya nasıl yapılır ve pandispanya kek kaç derecede pişer, birlikte inceleyelim.
Pandispanya kek tarifi özellikle kadınlar tarafından sıkça aratılan ve denenen tariflerden birisi olmuştur. Nitekim en sık tercih edilen ve on binlerce kişi tarafından yapılan popüler pandispanya kek tarifi için malzemeler şöyledir:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- Yarım çay bardağı ılık su
Yukarıdaki malzemeleri temin ettikten sonra aşağıdaki şekilde tarifi uygulamak ve lezzetli bir pandispanya kek elde etmek mümkün olacaktır:
- İlk etapta yumurtaların beyazını ve sarısını birbirinden ayırın.
- Yumurtanın sarısını 1 su bardağı toz şekerle rengi açılana kadar çırpın.
- Sonrasında yarım çay bardağı ılık suyu da ilave ederek çırpma işlemini sürdürün.
- Kabartma tozu, un ve vanilyayı da ekledikten sonra homojen bir karşım haline gelene kadar karıştırmaya devam edin.
- Kelepçeli bir kalıp kullanın ve karışımı bu kabın içerisine dökün.
- 190 derecelik ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
Borcamda Pandispanya Tarifi
Borcamda pandispanya tarifi sayesinde dakikalar içerisinde pandispanya yapmak ve üstelik bunu borcam kullanarak gerçekleştirmek mümkündür. Bunun için ilk etapta aşağıdaki malzemeleri temin etmek gerekecektir:
- 3 adet L boy yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Yukarıdaki malzemeler bir araya getirildikten sonra tarifi aşağıdaki adımlar sayesinde uygulamak ve borcamda pratik bir şekilde pandispanya yapmak mümkün hale gelecektir:
- Yumurta ve şekeri köpük köpük bir form alana kadar çırpmaya devam edin.
- Su ve vanilyayı da karışıma ekleyip çırpma işlemini sürdürün.
- Sonunda 1,5 su bardağı un ekleyin ve kabartma tozuyla unu da ekledikten sonra karıştırmayı durdurun.
- Elde edilen hamur görece daha akışkan olacağı için yarım su bardağı unu da hem ellere yapışmaması hem de şekil alabilmesi açısından sonradan ilave etmek mümkündür.
- Yağlı kâğıt serili bir borcama elde edilen karışımı dökün.
- 190 derece önden ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirdikten sonra pandispanya hazır olacaktır.
Yumuşak Pandispanya Nasıl Yapılır
Yumuşak pandispanya nasıl yapılır sorusu özellikle son zamanlarda sıkça merak ediliyor. Pandemi sürecinin getirdiği yeni alışkanlıklardan birisi de insanların her şeyi evde yapmaya başlamasıdır. Fakat son dönemde bu durum pandispanya gibi gıdalar için dahi geçerli olmuştur. Yumuşak pandispanya yapabilmek için püf nokta genellikle pişirme süresinden kaynaklanıyor. Pişirme süresi sona erdiğinde kalıbı fırından çıkartmamak ve 5 dakika kadar kapalı fırının içerisinde dinlendirmek gerekiyor.
Pandispanya Kekine Süt Konur mu
Pandispanya kekine süt konur mu sorusunun yanıtı hem evet hem de hayır olacaktır. Nitekim yukarıda yer alan tariflerin hiçbirinde süt bulunmuyor. Fakat bazı pandispanya tariflerini incelerken malzemelerde süte rastlamak da mümkündür. Tamamıyla kişisel tercih olarak yorumlanmaktadır.
Daha fazla ilgili içerik;
Pandispanya Kek Kaç Derecede Pişer
Pandispanya kek kaç derecede pişer sorusunun yanıtı kişinin damak zevkine ve fırının bazı özelliklerine bağlı değişiklik göstermektedir. Fakat ortalama olarak pişme süresi 35 ila 45 dakika aralığındadır.
3 Yumurtalı Sade Pandispanya Tarifi
3 yumurtalı sade pandispanya tarifi sayesinde 8 kişilik bir pandispanya elde etmek mümkündür. Bunun için ilk etapta aşağıdaki listede yer alan malzemeleri temin etmelisiniz:
- 3 L boy yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı nişasta
- Yarım paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 4 damla limon suyu
- Bir miktar tuz
Yukarıdaki malzemeleri eksiksiz olarak temin ettikten sonra tarifi yapmaya başlanabilir. Tarif aşağıdaki gibidir:
- İlk etapta fırını açmak ve dereceyi 170’e getirmek gereklidir. Fırın ısınırken pandispanyayı yapmak bu denli kısa sürecektir. Fırını yaktıktan sonra ilk etapta kuru malzemelerin tamamını bir kap yardımıyla karıştırın ve kenara alın.
- Sonrasında yumurtanın beyazlarını ve sarısını birbirinden ayırın.
- Tüm malzemeleri birlikte çırptıktan sonra yağlı kâğıt serilmiş kabın içerisine karışımı dökmek yeterli olacaktır.
Büyük Pandispanya Tarifi
Büyük pandispanya tarifi sayesinde binlerce kişi lezzetli ve kısa süreli bir tarif daha öğrenmiş oldu. Büyük ölçekte pandispanya yapmak isteyen fakat malzemeler konusunda sıkıntı yaşayanların sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Büyük pandispanya yapabilmek için ihtiyaç duyulan malzemelerin tamamını iki katı şeklinde kullanmak yeterli olacaktır.
Rekor Kıran Pandispanya Tarifi
Rekor kıran pandispanya tarifi internette viral oldu diyebiliriz. Lezzetli ve damak tadına hitap eden pandispanya yapmak isteyenler için rekor kıran tarifi paylaşmak gerekirse;
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 su bardağı tepeleme ya da 2 çorba kaşığı un
- 1 tutam tuz
En lezzetli pandispanya tarifi ve yapılışı hakkında bilgi verdik. Yer verdiğimiz bu bilgilerin hatalı ya da eksik olduğunu düşünüyorsanız hemen yorum alanı üzerinden detayları bizimle paylaşabilirsiniz.