Hasanpaşa köfte, Türk mutfağında oldukça önemli ve sevilen bir yemektir. Hasanpaşa köftesi yapmak için gerekli malzemeler ve yemek tarifi şu şekildedir;

Malzemeler:

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 soğan
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım demet maydanoz

Yapılışı:

  • Soğanı rendeleyin ve bir süzgece koyun. Üzerine biraz tuz serpin ve suyunu sıkarak çıkarın.
  • Kıymayı bir kaba alın ve üzerine rendelenmiş soğanı ekleyin.
  • Bayat ekmek içini suyla ıslatın ve kıymaya ilave edin.
  • Salçaları, baharatları ve ince kıyılmış maydanozu da kıymaya ekleyin.
  • Malzemeleri yoğurarak birbirine karıştırın ve köfte harcını hazırlayın.
  • Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve oval şekil verin.
  • Teflon bir tavayı ısıtın ve köfteleri tavada pişirin. İsterseniz köfteleri yağda da kızarabilirsiniz.
  • Pişen köfteleri sıcak olarak servis yapın.

Bu tarife sevilen baharatlar veya maydanoz gibi yeşillikleri eklemek tamamen sizin tercihinizdedir.

Hasanpaşa Köfte Arda’nın Mutfağı

Hasanpaşa köfte Arda’nın Mutfağı sevenleri tarafından denenmiş ve beğenilmiş bir yemektir. Arda Türkmen’in Hasanpaşa köfte tarifi için gerekli malzemeler ve yapılış sırası şu şekildedir;

Hasanpaşa köfte tarifi için gerekli malzemeler şunlardır:

  • 500 gr. kıyma (tercihen kuzu eti)
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı isot (pul biber)
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 çay bardağı su
  • Kızartmak için sıvı yağ

Hasanpaşa köfte yapımı için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  • İnce bulguru, tuzlu sıcak suyla ıslatın ve suyunu iyice süzün.
  • Kıymayı bir kabın içine alın ve üzerine rendelenmiş soğan, salça, baharatlar ve tuz ekleyin. Tüm malzemeleri iyice yoğurun.
  • Yoğurduğunuz köfte harcına ıslatılmış bulguru da ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Köfte harcını yaklaşık 10 dakika yoğurmanız gerekiyor.
  • Yoğurduğunuz köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayarak köfte şekli verin.
  • Köfteleri kızgın yağda kızartın.
  • Kızarttığınız köfteleri kağıt havlu serili bir tabağa alın ve fazla yağını çektirin.
  • Domates ve yeşil biberle servis ederek sıcak olarak servis yapın.

Bu tarif, Arda’nın Mutfağo programında çok popüler olmuş ve herkes tarafından sevilerek yapılmıştır.


Daha fazla yemek ve tatlı tarifi içeriği;


Hasanpaşa Köfte – Nefis Yemek Tarifleri

Hasanpaşa Köfte Nasıl Yapılır

Hasanpaşa köfte – nefis yemek tarifleri sitesinde oldukça sevilen ve iyi değerlendirmeler alan bir yemektir. Nefis Yemek Tarifleri sitesine göre Hasanpaşa köfte yapımı ve malzemeleri şunlardır;

Malzemeler:

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

  • Kıyma, ince bulgur, rendelenmiş soğan, yumurta, domates salçası, tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber, pul biber ve sıvı yağı bir kapta iyice yoğurun.
  • Köfte harcından küçük parçalar koparıp elinizle şekillendirin.
  • Tencereye yeterince su koyun ve kaynatın.
  • Kaynayan suya köfteleri atın ve kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin.
  • Servis yapmadan önce üzerine tereyağı gezdirerek servis edin.

Lezziz bir akşam yemeği hazırlamak için eşsiz bir yemek tarifi olan Hasanpaşa köfte tarifi, Türk mutfağının sevilen yemeklerindendir.

Hasanpaşa Köfte Oktay Usta

Hasanpaşa Köfte Oktay Usta

Hasanpaşa Köfte Oktay Usta gibi ünlü şefler tarafından tavsiye edilen ve Türk mutfağının zegin yemeklerindendir. Oktay Usta’nın Hasanpaşa tarifi şu şekildedir;

Malzemeler:

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Maydanoz
  • 1 su bardağı su
  • Sıvı yağ

Yapılışı:

  • Kıymayı yoğurma kabına alın.
  • Soğanı ve sarımsağı rendeleyin ve kıymaya ekleyin.
  • İnce bulguru ilave edip karıştırın.
  • Yumurtayı, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin ve yoğurun.
  • Köfte harcınızı ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın ve avucunuzda yuvarlayarak şekil verin.
  • Teflon tavada sıvı yağı kızdırın ve köfteleri kızartın.
  • Domates ve biber salçasını su ile karıştırın ve kızaran köftelerin üzerine gezdirin.
  • 10 dakika kadar pişirdikten sonra servis tabağına alın ve üzerine maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Bu işlemler doğru sıra ile yapıldığı zaman ortaya çok lezzetli bir yemek çıkacağına emin olabilirsiniz.

Hasanpaşa Köfte Yanına Ne Gider

Hasanpaşa köfte yanına ne gider sorusu insanlar tarafından merak edilmektedir. Hasanpaşa Köfte de birçok Türk yemeği gibi yoğurt ile uyumlu bir yemektir. Bunun yanı sıra salata ve turşu gibi lezzetler il de uyum sağlar.

Hasanpaşa köftesi Ne İle Servis Edilir

Hasanpaşa köftesi ne ile servis edilir sorusu bu yemeği ilk kez yapanlar veyya zenginleştirmek isteyenler açısından merak edilmektedir. Hasanpaşa köfte lavaş arasında veya direkt tabak sunumu ile servis edilebilir. Bunun yanı sıra, ayran veya cacık yancıları ile iyi gider.

Hasanpaşa Köfte Hangi Kıymadan Yapılır

Hasanpaşa köfte hangi kıymadan yapılır sorusu evde Hasanpaşa köfte tarifini deneyecek kişiler tarafından merak edilir. Hasanpaşa köfte genellikle dana veya kuzu kıymasından yapılır. Daha hafif bir et tadı tercih edenler dana kıyması kullanmalıdır.

Hasanpaşa Köfte Hangi Yöreye Ait

Hasanpaşa köfte hangi yöreye ait sorusu bu yemeğim popülerleşmesinden sonra araştırılan bir konu olmuştur. Hasanpaşa köfte İstanbul’dan çıkan bir yemek olarak bilinir. İsmi, İstanbul’un Üsküdar ilçesinde yer alan Hasanpaşa semtinden gelir.