Ş.ö.k.k ne demek, öğrenci sınıfta mı kaldı, bütün detayları size aktarıyoruz. Karnede şök nedir ve lisede ŞÖK ile geçme var mı, birlikte detayları inceleyelim.

Ş.ö.k.k ne demek, karne verilirken şökke kaldı ne demek gibi sorular yoğun bir şekilde merak ediliyor.  Ş.ö.k.k açılımı şube öğretmenler kurulu kararı olarak yansıyor. İlk öğretim öğrencilerinin not ortalaması sınıf tekrarı yapmalarını gösteriyorsa bu öğrenciler şube öğretmenler kurulunun kararına bırakılır.

Öğretmenler bu öğrencileri not ve davranışları ile yeniden gözden geçirerek ortak bir karar varır. Eğer öğrenci için kurul olumlu karar alırsa karnesinde ‘’şökk ile geçti’’ ibaresi yer alıyor. Bu ibarenin yer aldığını görüyorsanız sınıfı geçtiğinizi anlayabilirsiniz.

Lisede ŞÖK ile geçme var mı

Şök- Şube Öğretmenler Kurulu Toplantıları orta okul düzeyindeki öğrenciler ve İmam Hatip ortaokullarında uygulanır. İlk okullardaki şök sistemi yeni yönetmelik kapsamında kaldırıldı. Artık sadece 4. Sınıftan itibaren olan orta okul öğrencileri için uygulanıyor.

Şöke Kalmak Ne Demek?

Şöke kalmak ne demek, “Şube Öğretmenler Kurulu” kısaltmasıdır. Şök kurul toplantılarına şubenin sınıf öğretmeni ve branş derslerine giren tüm öğretmenler katılım sağlar.

Karnede şök nedir

Karnede şök nedir, şökk ile geçti ibaresi yer alıyorsa sınıf tekrarı olur mu ve benzeri sorular yoğun bir şekilde merak ediliyor. İlk öğretim öğrencilerinin yıl sonu karnesinde ‘’şökk ile geçti’’ ibaresi yer alabilir. Şökk kelimesinin açılımı ise şube öğretmenler kurulu kararı olarak yansıyor. İlk öğretim seviyesinde olup normal not ortalaması ile sınıfı geçemeyecek öğrenciler şökk kuruluna kalırlar.

Şökk kurulu bu öğrencilerin davranışlarını ve notlarını göz önünde bulundurarak sınıfı geçip geçmeyeceklerine karar verirler. Eğer kurulda olumlu karar çıktıysa öğrenci sınıfı geçer ve karnesinde ise ‘’şökk ile geçti’’’ ibaresi yer alır.

Şökk Geçti Ne Demek

Ş.ö.k.k Ne Demek

Şökk geçti ne demek, karnede şökk ile geçti yazıyorsa ne demek gibi sorular yoğun bir şekilde merak ediliyor. Karnede şökk ile geçti ibaresi yer alabilir. Sadece not ortalaması düşük olup da sınıfı geçemeyecek durumda olan öğrenciler şökk kuruluna bırakılır. Şökk kurulunda yer alan öğretmenler ortak bir karara vararak öğrencinin sınıfı geçip geçmeyeceğini karar kılar. Alınan karar eğer olumluysa öğrencinin sınıfı geçme kararı çıkar ve karnesinde “Şökk ile geçti” yazısı yazar.