Uçan balonlar nasıl yapılır ve helyum gazı olmadan balon nasıl havada durur, detayları sizlerle paylaşıyoruz. Evde uçan balon yapımını birlikte inceleyelim.
Uçan balonlar nasıl yapılır, içine ne koyulur gibi sorular kullanıcılar tarafından yoğun bir şekilde merak ediliyor. Uçan balonlar özel günlerde dekorasyon ürünü olarak kullanılırken aynı zamanda çocukların da severek kullandığı seçenekler arasında yer alıyor. Normal şartlarda helyum gazı ile dolduruluyor. Helyumun uçuculuk etkisi ile balonların tavana ya da istediğiniz yere yapışması sağlanıyor. Ancak kullanıcılar evde nasıl uçan balon yapılabilir sorusuna daha sık cevap arıyor. Uçan balon yapmak üzere şu adımları takip edebilirsiniz;
- Küçük bir pet şişenin içine 2 yemek kaşığı kadar karbonat koyun.
- Ardından üzerine az bir miktar sirke ilave edin.
- Daha sonra balonun ağız kısmını şişenin ağız kısmına konumlandırın.
- Böylece karbonat ve sirke tepkimeye girdikçe balolunuz şişecektir.
Dilerseniz satın aldığınız balonlara helyum gazı da doldurtabilirsiniz. Genelde organizasyon işi yapan firmalar bu hizmeti sunuyor.
Evde uçan balon yapımı
Evde uçan balon yapımı, içine ne koyulur gibi sorular kullanıcılar tarafından sıkça merak ediliyor. Normal şartlarda uçan balonların sırrı helyum gazında saklıdır. Ağız ile şişirmek yerine helyum gazı ile şişirilen balonlara uçan balon adı veriliyor. Ancak helyum gazı her zaman bulunabilecek bir şey değildir. O nedenle evdeki doğal malzemelerle de uçan balonlarınızı yapabilirsiniz. Evde uçan balon yapmanın en etkili yöntemi ise sırasıyla şu şekildedir;
- Karbonat ve sirke karışımı helyum gazı etkisi yaratıyor.
- Evdeki herhangi bir pet şişeye iki kaşık kadar karbonat ekleyin.
- Üzerine ise bir miktar saf sirke ekleyin.
- Ardından şişenin ağzına balonun ağız kısmını yerleştirerek sıkıştırın.
- Bir süre bekleyin. Karbonat ve sirke reaksiyona girdikçe balonunuz yavaş yavaş şişmeye başlayacaktır.
Doğum günü, ev süsleme ve benzeri etkinliklerde sıkça kullanılan dekoratif uçan balonlarınızı bu yöntemi kullanarak kolayca yapabilirsiniz. Ayrıca helyum gazı gibi kalıcılığı da oldukça yüksektir. Sadece işlemi yaparken balonun ağzını iyice sıkıştırıp bağlamayı unutmamalısınız. Aksi halde içine dolan hava açığa çıkıp balonun uçmasını engelleyecektir.
Sirke ve Karbonatla Uçan Balon Yapımı
Sirke ve karbonatla uçan balon yapımı oldukça basittir. Her evde bulunan bu malzemeler ile kendi uçan balonlarınızı birkaç dakika içerisinde yapabilirsiniz. Karbonat ve sirke karışımından elde edilen reaksiyonla balonun şişmesi sağlanabilir. Elde edilen tepkime asit ve baz tepkimesidir.
Uçuculuk etkisiyle balonlarınızın tıpkı helyum ile doldurulmuş gibi uçmasını sağlayacaktır. Bunun için iki kaşık karbonata bir miktar sirke ekleyin. Bu karışımı bir pet şişe içerisinde yapabilirsiniz. Ardından balonunuzun şişenin ağzına sıkıştırarak tutun. Kısa bir süre sonra balonunuz şişmeye başlayacaktır.
Daha fazla ilgili içerik;
- Sahte Çeyrek Altın Nasıl Anlaşılır
- Diş Taşı Evde Nasıl Temizlenir
- Sararan Beyaz Ayakkabı Tabanı Nasıl Temizlenir
Mumla Uçan Balon Nasıl Yapılır
Mumla uçan balon nasıl yapılır diye merak ediyorsanız hemen ayrıntılarını aktaralım. Dilek fenerlerini herkes bilir. Mum ile uçan balon yapmak da dilek feneri ile aynı mantığa sahiptir. Bu işlemde ateşten gelen sıcaklıktan faydalanılır. Hızlıca yapılış adımlarını aktarmak gerekirse de;
- Bir adet normal maske edinin.
- Bir adet süslük küçük mum alın.
- Maskenin iki lastik kısmını mumum alt kısmına yapıştırın.
- Ardından mumu yakarak bırakın.
- Böylece kendi dilek fenerinizi kendiniz yapmış olacaksınız.
Normal balonları mum ile uçan balon haline getirmeniz mümkün değildir. Sadece dilek feneri şeklinde uçucu bir ürün elde edebilirsiniz.