30 günlük rapor parası ayakta tedavi için 3.252,6 TL iken yatarak tedavide günlük 4.335 TL olarak belirlendi. Alt rapor parası sınırı böyle iken kişinin sigorta durumuna göre aldığı rapor parası da artış gösterebilir.
Rapor parası hesaplanırken sigortalının raporu 3 günden fazla süre ile olmalıdır. Öte yandan rapor parası tam olarak hesaplanabilmesi için sigortalının tam olarak durumu da bilinmelidir. 30 günlük rapor parası hakkında merak edilenler, gün başına rapor parası miktarı ve detaylar yazımızda.
Rapor Parası Ne Kadar?
rapor parası gün bazında ayakta tedavi olan sigortalılar için 144,5 TL iken yatarak tedavi olan sigortalılar için 108,42 TL’den başlamaktadır. Sigortalının sigorta primlerinin kaçtan yattığına göre rapor parası artış gösterebilmektedir.
Sigortalılar rapor parası alabilmek için rapor süresini 3 günden uzun tutmak zorundadır. Rapor parası almak için işveren sigortalının raporlu olduğunu SGK’ya beyan etmelidir. Beyandan sonra 15 iş günü içerisinde rapor parası sigortalının hesabına ya da PTT şubelerine yatırılmaktadır.
10 Günlük Rapor Parası Ne Kadar?
10 günlük rapor parası ayakta tedavi olanlar için 1.445 TL’dir. Yatarak tedavi olunması halinde ise 1084,20 TL’dir. 10 günlük rapor parası rapor durumunun işveren tarafından bildirilmesi sonrasında 15 gün içinde sigortalının hesabına yatırılmaktadır.
Bazı durumlarda sigortalının hesabına yatırılmak yerine PTT şubelerine yatırılabilmektedir. Bu noktada sigortalı PTT şubelerinden T.C. kimlik kartı ile adına yatan rapor parasını temin edebilir.
7 Gün Rapor Parası Ne Kadar ?
7 günlük rapor parası ayakta tedavi olanlar için; 1.011,5 TL’dir. 2023 yılında yatarak tedavi olanlar için ise 7 günlük rapor parası 758,94 TL’dir.
Yatarak ve ayakta tedavide rapor parasının değişkenlik göstermesi devlet tarafından belirlenen bir durumdur. Rapor parası hesaplarken aşağıdaki formüllerden faydalanabilirsiniz;
- Ayakta tedavi olan asgari ücretli personel için günlük rapor parası hesaplama; 144,5 × gün sayısı.
- Yatarak tedavi olan asgari ücretli personel için günlük rapor parası hesaplama; 108,42 × gün sayısı.
5 Gün Rapor Parası Ne Kadar?
5 günlük rapor parası Temmuz ayı itibariyle ayakta tedavi olanlar için 722,5 TL’dir. Yatarak tedavi olanlar için ise 5 günlük rapor parası 542,1 TL’dir. Asgari ücret üzerinden hesaplanan bu tutar sigortalı personelin asgari ücretten daha yüksek maaş alması halinde de artabilir.
Hesaplanan sigortalı rapor parası tutarları asgari ücrete göre belirlenmiştir. Bu nedenle asgari ücretten yüksek ücret alan personellerin rapor parası da daha yüksek yatacaktır.
1 aylık rapor parası ne zaman yatar?
1 aylık rapor parası işverenin raporu SGK’ya bildirmesi sonrasında 15 iş günü içerisinde yatırılır.
Rapor alınca maaştan kesinti olur mu?
Hayır. Rapor alınca ücretli çalışan işçinin aylık ücretinden herhangi bir kesinti yapılmaz.
Kalp Hastalarına Yüzde Kaç Rapor Verilir – Engelli Raporu
Sağlık Ocağından Sağlık Raporu Nasıl Alınır, İş ve Okul İçin
PTT’den Rapor Parası Nasıl Alınır