Raporlu hasta bezi fiyatları, Hasta bezi gibi bazı ürünler insanlar için fazladan bir masraf olduğu için SGK bu ürünlerin belli bir kısmını karşılamaktadır. Bu ücretin ödenebilmesi için de hastalıkla ilgili bir rapor hazırlanması gerekir. Buna da hasta bezi raporu adı verilmektedir. Hasta bezi kullananların rapor almaları çok önemlidir. Çünkü hasta bezi tek kullanımlık bir malzemedir. İhtiyacı olanların sürekli kullanması gerekir. Sürekli kullanmak çok masraflı olduğundan dolayı rapor alındığında SGK tarafından hasta bezi ödenmektedir.
Hasta bezi, idrarını tutmakta zorlanan, yatalak, engelli, bazı alzaymır hastalarında yetişkin ya da çocuk hastalar için kullanılmaktadır. Sağlık Güvenlik Kurumu hastaya ya da hasta yakınına ödeme yapmamakta bezin alındığı eczaneye ya da medikale ödeme yapmaktadır.
SGK günlük en fazla 4 adet bezi karşılamaktadır. 2 aylık bez için 240 adet 1 aylık bez için 120 adettir.SGK 1 aylık Hasta Bezi ödeme tutarı
BEZ KULLANIM SÜRESİ | ADET | KDV HARİÇ FİYATLARI |
---|---|---|
SGK 1 aylık Hasta Bezi | 120 adet x 1,88 TL | 225,60 TL |
SGK 2 aylık Hasta Bezi | 240 adet x 1,88 TL | 451,20 TL |
SGK 1 aylık Bebek Bezi | 120 adet x 1,47 TL | 176,40 TL |
SGK 2 aylık Bebek Bezi | 240 adet x 1,47 TL | 352,80 TL |
Hasta Bezi Devlet Ödemesi Ne Kadar
Hasta bezi ücretleri hasta ya da hasta yakınlarına veriliyorken 1 Haziran 2019 yılından itibaren SGK anlaşmalı medikal ve eczanelere ödeme yapar. Hasta bezi raporunda süresiz olarak da gözükse raporun 2 yıllık süresi vardır. İhtiyaca göre yenilenebilmektedir.
SGK nın ödediği ücret bellidir. SGK anlaşmalı medikal veya eczane belirlenen bu fiyatın üzerinde ve reçetedeki 120 (bir aylık) ya da 240 (iki aylık) bezin tamamını vermek için ilave ücret isteyebilmektedir. Bu durumda reçete de belirtilen bez miktarı kadar değil de SGK ne kadarını ödüyorsa o bez miktarı kadarını alınız. Bu bez miktarı yetmeyeceği için medikal ya da eczaneye vereceğiniz ilave ücretle marketten daha uygun fiyata ihtiyacınız kadarını karşılayabilirsiniz. Bu sadece naçizane bir öneridir. Ayrıca bazı belediyeler hasta bezi için yardım yapmaktadır. Bulunduğunuz belediyeyi arayarak bilgi sahibi olabilirsiniz.
Raporlu Hasta Bezi Nereden Alınır
Raporlu hasta bezi nereden alınır, Uzman Doktor tarafından hastalığa uygun olarak rapor yazıldıktan sonra hasta veya hasta yakınlarına SGK tarafından karşılanan raporlu hasta bezleri yine SGK ile anlaşmalı olan Medikal ve Eczanelerden alabilmek mümkündür. Hasta bezini alabilmeniz için bazı belgelerle eczane ya da medikale gitmelisiniz. Uzman doktor tarafından hastanın hastalığını belirttiği hasta bezi raporu, Reçete adet açıklaması yapılmış (1 aylık 120 2 aylık 240 olarak), hasta bezi alınacak hastanın kimlik fotokopisi gibi belgelerin olması gerekir. Hasta bezi raporunu gittiğiniz herhangi bir hastanede uzman doktor tarafından alabilirsiniz.
Hasta Bezi Anlaşmalı Medikal
Hasta bezi anlaşmalı medikal, Hasta bezini almak için eczane ya da medikal kurumları kullanabilirsiniz. Herhangi bir hastaneden üç doktor heyeti ya da bir uzman doktor tarafından hastalığı açıkça belirten hasta bezi raporunu alabilirsiniz. Rapor 2 yıl için geçerlidir. Farklı durumlarda doktorunuz sizi bilgilendirecek ve raporunuzda durumu belirtecektir. Herhangi bir Doktor tarafından yazılan reçetenin süresi 5 iş günü içinde geçerlidir. SGK tarafından karşılanan hasta bezleri yine SGK nın anlaşmalı olduğu eczane ya da Medikallerden alınır. Gittiğiniz eczane ya da Medikallere SGK ile anlaşmalı olup olmadığını mutlaka sormalısınız.
Aile Hekimi Hasta Bezi Yazabilir Mi
Aile hekimi hasta bezi yazabilir mi, Hasta bezi reçetesini aile hekimleri yazabilmektedir. Rapor geçerli olduğu sürece sorun olmaz. Fakat rapor uzman doktor tarafından yazıldığı için raporu aile hekimleri yazamaz. Hasta bezi raporu e-nabız sisteminden tüm doktorlar tarafından görüldüğü için istediğiniz doktordan reçete alabilirsiniz. Reçete de hastanın günde kaç adet kullanacağı, kaç aylık ihtiyaç olduğu bir ya da iki ay olarak belirtilmelidir.
- Uzman doktor tarafından yazılmış olan raporunuz, herhangi bir doktor tarafından yazılmış olan reçeteni ve hastaya ait kimlik fotokopisi ile SGK ile anlaşmalı olan medikallerden ya da eczanelerden hasta bezinizi alabilirsiniz.
SGK Anlaşmalı hasta bezi
SGK anlaşmalı hasta bezi, Hasta beziniz herhangi bir hastaneden uzman doktor tarafından yazılan raporla SGK tarafından karşılanmaktadır. SGK tarafından karşılanan bu tutar birçok insanı maddi açıdan rahatlatmaktadır. Eğer gereken şartlar varsa doktorunda onayıyla rapor çıkartılmış ise SGK tarafından yine SGK ile anlaşmış medikal ve eczanelerden ücretsiz ya da az miktarda bir ek ücretle hasta bezinizi alabilirsiniz. Gerekli raporu almanız gerekir. Raporu aldıktan sonra ihtiyaçları Sgk tarafından karşılanmaktadır.
Engelli Bez Parası İçin Nereye Başvurulur?