Instagram hesabım çalındı bilgilerim değiştirildi sorunu yaşıyorsanız makalemiz tam size göre. Instagram hesabım çalındı kapatmak istiyorum nasıl yaparım gelin birlikte inceleyelim.

Instagram uygulamasına olan ilgi gün geçtikçe artmaktadır. Instagram uygulamasına olan ilgi arttıkça kötü niyetli kişilerinde ilgisi uygulamaya karşı artmıştır. Maalesef son zamanlarda Instagram hesabı çalınma olayları artmıştır. Tüm güvenlik önlemlerine rağmen hesabınız çalınabilmektedir. Profesyonel olarak hesabınızı ele geçiren kişiler e-posta adresinizi bile değiştirebilir. Bu durumla karşı karşıya kaldıysanız yapabileceğiniz tüm yöntemleri sizler için araştırdık.

1 – Giriş ekranında Giriş yapmakla ilgili yardım al (Android) ya da Şifreni mi unuttun? (iPhone veya İnternet Tarayıcısı).

2 – Hesabınızla ilişkili kullanıcı adını, e-posta adresini veya telefon numarasını girin ve sonra İleri’ye dokunun. Not: Hesabınızla ilişkili kullanıcı adına, e-posta adresine veya telefon numarasına erişiminiz yoksa en son kullandığınız giriş bilgilerini girip İleri düğmesinin altındaki Şifreni yenileyemiyor musun? seçeneğine dokunun ve ekrandaki talimatları izleyin.

3 – Gerçek bir insan olduğunuzu onaylamak için sınama metnini tamamlayın (yalnızca sitede kurtarma).

4 – E-posta adresinizi veya telefon numaranızı seçin ve sonra İleri’ye dokunun.

5 – Aldığınız e-posta veya kısa mesajdaki (SMS) giriş bağlantısına tıklayın ve ekrandaki talimatları izleyin.

  • Instagram uygulamasında sorunlarınızı dile getirebileceğiniz herhangi bir destek hattı bulunmamaktadır. Yardım merkezinde bulunan makalelerden yardım alabilirsiniz ya da bu konu hakkında help@instagram.com adresine mail atabilirsiniz. Instagram hesabınız çalındıysa yazımızın devamını okuyarak hesabınızı geri kurtarabilirsiniz.

Instagram Hesabım Çalındı E-posta Değişti

Instagram Hesabım Çalındı E-posta Değişti

Instagram uygulamasında tüm güvenlik önlemlerini almanıza rağmen kötü kişiler tarafından hesabınız çalınabilir. Hatta bu kişiler e-postanızı bile değiştirerek hesabınıza giriş yapmanızı tamamen kısıtlar. Bu durum aslında göründüğü gibi basit bir olay değildir. Sizin isminizi ve bilgilerinizi kullanarak birçok kişiyi dolandırma ihtimalleri vardır. Bu hesabı ne kadar şikayet ederseniz edin hesabın kapanma ihtimali düşüktür. Hesabınız çalındıysa ve e-posta adresiniz değiştirildiyse biraz sakin olun ve alttaki adımları tek tek uygulayın.

  • İlk önce e-posta adresinize giriş yapın. security@mail.instagram.com adresinden size gönderilen mail olup olmadığını kontrol edin. E-postanız değiştiyse kesinlikle sizlere mail gelmiştir. E-posta adresinizin değiştiğini bildiren bu e-postaya tıklayın ve bu değişikliği geri al seçeneğini bularak bu seçeneğe tıklayınız. Böylelikle e-posta adresinizi geri alabilirsiniz.
  • Eğer bu yöntem işe yaramadıysa Instagram üzerinden giriş bağlantısı veya güvenlik kodu talebinde bulunun.
  • Bu yöntemler de işe yaramazsa https://help.instagram.com/contact/151081798582137 linkine tıklayarak en üstteki seçeneği seçin ve durumunuzu bildirerek Instagram ile iletişime geçebilirsiniz.

Giriş bağlantısı talebini nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız şu adımları takip edin.

  • İlk önce giriş ekranında yer alan giriş yapmakla ilgili yardım al veya şifrenizi mi unuttunuz seçeneğine tıklayınız.
  • Hesabınızla ilişkili olan bilgilerinizi girin ya da bilgilerinizi bilmiyorsanız daha fazla yardımıma ihtiyacın var yazan seçeneğe tıklayınız. Daha sonra talimatları izleyin.
  • E-posta adresinizi veya telefon numaranızı seçin ve giriş bağlantısı gönder seçeneğine tıklayınız.
  • Size gönderilen giriş bağlantısını kullanarak talimatları yerine getiriniz.

Güvenlik kodunu kullanarak hesabınızı geri almak için şu adımları takip edin;

  • Giriş ekranında yer alan giriş yapmakla ilgili yardım al veya şifrenizi mi unuttunuz seçeneğine tıklayınız.
  • Hesabınızla ilişkili olan hesap bilgilerinizi girin ve daha fazla yardıma mı ihtiyacın var seçeneğine tıklayınız.
  • Talimatları yerine getirdikten sonra güvenlik kodu gönder seçeneğine tıklayın. E-posta veya telefon numaranıza erişemiyorsanız güvenlik kodu gönder seçeneğinde yer alan e-posta veya telefon numarasına erişemiyorum seçeneğine tıklayarak talimatları yerine getirin.

Instagram Hesabın Bir Başkasının Eline Geçti Uyarısı Şifremi Unuttum

Instagram Hesabın Bir Başkasının Eline Geçti Uyarısı Şifremi Unuttum

Instagram uygulamasında hesap çalınma olayları oldukça artmıştır. Bu yüzden de kullanıcıların birçoğu bu konuda tedirgin olmaktadır. Instagram uygulaması şüpheli gördüğü durumlarda sizlere bu hatayı verir. Bu hatanın hesabınızın çalınmasıyla hiçbir alakası yoktur. Instagram kullanıcının şüpheli tavırlarından dolayı şifrenizi yenilemenizi istemektedir. Bu hata ile karşılaştıktan sonra şifrenizi değiştirmek zorunda kalırsınız. Şifre yenileme işlemini gerçekleştirmediğiniz sürece hesabınıza giriş yapamazsınız. Bu uyarı ile karşılaştınız fakat şifrenizi unuttuysanız şu yöntemleri deneyiniz;

  • Hesabınızla ilişkili e-posta adresinize veya telefon numaranıza şifre sıfırlama bağlantısı yollayarak şifre değişimi ile hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

Bu hatayı aldıktan sonra hesabınız ile takip etme, takipten çıkma, beğeni gibi işlemlere biraz ara vermeniz gerekir. Sizin davranışlarınızdan kaynaklı Instagram sizlere hata vermektedir. Instagram limitlerine uymayan kullanıcılar bu hata ile karşı karşıya kalmaktadır.

Instagram Hesabım Çalındı Savcılık Dilekçesi

Instagram Hesabım Çalındı Savcılık Dilekçesi
Instagram Hesabım Çalındı Savcılık Dilekçesi

Instagram uygulamasında birçok kullanıcının başına gelen olaylardan bir tanesi Instagram Hesabının çalınması olmaktadır. Hesabınız çalındıysa maalesef bazı yöntemleri kullanmak işe yarayamayabilir. Şikayet ederek hesabınızı kapatamayabilirsiniz yada hesabınızı kurtaramazsınız. Böyle bir durum ile karşı karşıya kaldıysanız hesabınızı savcılığa şikayet etmeniz bir diğer çözüm yolu olmaktadır. Kötü niyetli kişilerin hesabınızı ele geçirmesi bir suç teşkil etmektedir. Savcılığa şikayette bulunmak için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusuyla ilgili dilekçe yazmanız gerekir.

  • Dilekçe kısmına hangi Cumhuriyet Başsavcılığına gidiyorsanız oranın ismini yazmanız gerekir. Şikayet eden kişinin bilgileri ve şikayet edilen kişinin bilgileri yer alması gerekir. Eğer kimliğini bilmiyorsanız meçhul yazabilirsiniz. Açıklama kısmına tarih ve saati detaylı bir şekilde yazmanız gerekir. Olayla ilişkili belgeleri, ekran görüntülerini yine detaylı şekilde belirtmeniz gerekmektedir. Detaylı bir şekilde açıklama kısmına kendinizi anlatabilirsiniz.

Instagram Hesabım Çalındı Şikayet

Instagram hesabını çalmak son zamanlarda popüler olmuştur. Hesabınızı çalarak sizin adınıza dolandırıcılık işlemi bile yapabilirler. Hesabınızı kurtarma yöntemleri işe yaramıyorsa hesabınızı kapattırmak en mantıklı seçeneklerden biridir. Instagram hesabını çalmak hukukumuz tarafından yasaklanmış ve işlenmesi halinde suç olarak sayılmaktadır. Instagram hesabınız kötü niyetli kişilerin eline geçtiyse hemen savcılığa giderek suç duyurusunda bulunmanızı tavsiye ediyoruz.

  • Hesabınız çalındıysa savcılığa suç duyurunda bulunabilirsiniz. Sizlere en yakın adliyeye giderek dilekçe vermeniz gerekir. Ya da UYAP portalı üzerinden online olarak suç duyurusu yapabilirsiniz.

Instagram Hesabım Çalındı Nasıl Geri Alabilirim