Instagram’da Reels nasıl paylaşılır, Instagram’da reel paylaşımı yapmak oldukça basit bir şekilde tamamlanabilen bir işlemdir. Öncelikle cihazınızda hazır bir video bulunmalıdır. Bu videonun reels haline getirilmesi için ise aşağıdaki adımları takip edilmelidir;

  • Instagram uygulaması açılır.
  • Hikaye oluşturma ekranına gidilir.
  • Hikaye oluşturma ekranında alt kısmında reels seçeneğine tıklanır.
  • Video seçmek için galeriye gidin ve istediğiniz videoyu seçin.
  • Videoyu seçtikten sonra müzik ekleme işlemi yapılır.
  • Paylaş butonuna basarak reels videosu paylaşılır.

Galeriden Reels Video Nasıl Yapılır

Galeriden reels video yapmak aslında oldukça kolaydır. Öncelikle reels video yaparken galeri ile olan işiniz kaynak videoyu bulmak ile ilişkilidir. Galerinizde mevcut olan bir videoyu reels haline getirmek için ise yukarıda bahsedilen adımları takip etmeniz yeterlidir.

Galerinizden seçtiğiniz videonun en fazla 60 saniye uzunluğunda olabileceğini unutmamalısınız. Videonun seçilmesinden sonra arka plana müzik koyulması ve isteğe bağlı olarak bazı detay uygulamalar sonrasında paylaş butonu yardımı ile galeriden seçilen video reels haline dönüştürülebilir.

Instagram’da reels videosu hikayede nasıl paylaşılır

Instagram'da Reels Nasıl Paylaşılır

Instagram’da reels videosu hikayede nasıl paylaşılır, Instagram’da daha önce paylaşılmış olan bir reel videosunu kendi hikayenizde paylaşmak için yapmanız gereken birkaç basit işlem bulunuyor. Paylaşmak istediğiniz reels videosunu kendi hikayenizde paylaşmak için öncelikle mevcut Reels gönderisini açın.

Reels gönderinin sol alt kısmında uçak benzeri bir işaret göreceksiniz. O işarete tıkladığınızda hikayene gönderi ekle seçeneği ortaya çıkacaktır. Bu seçeneğe tıklayarak mevcut reel videosunu hikayenizde paylaşabilirsiniz.


Daha fazla ilgili içerik;


Instagram Reels Hikayede Paylaşma Seçeneği Çıkmıyor

Instagram reels hikayede paylaşma seçeneği çıkmıyor ise büyük bir ihtimalle cihazınızda ya da uygulamada güncelleme mevcut demektir.

Uygulamaların ve android sistemlerin geliştirilmesi için sürekli olarak güncelleme işlemi gerçekleştirilir. Instagram uygulamasına güncelleme gelmesi halinde uygulamanın güncellemesi ile sorun çözülecektir. Mevcut güncelleme cihazınızda ise cihaz güncellemesi yapılmalıdır.

Cihaz android sisteminin güncellenmesi için cihazın ayarlar bölümünde yer alan güncellemeler bölümüne tıklamanız ve güncellemeleri tamamlamanız yeterlidir. Instagram güncellemelerini ise uygulama marketler üzerinden arama bölümüne Instagram yazarak karşınıza gelen ekranda güncelle seçeneğine tıklama yolu ile tamamlayabilirsiniz.

30 Saniyelik Reels Hikayede Paylaşma

30 saniyelik Reels videosunu hikayede paylaşmak için aşağıda yer alan adımları takip edin. Ardından reels videosunun hikayenizde paylaşıldığını göreceksiniz.

  • Instagram’ı açın ve hikayenizde paylaşmak istediğiniz reels videosunu seçin.
  • Reels videosunu açın.
  • Videonun sol alt kısmında uçak benzeri olan simgeye tıklayın.
  • Gönderiyi hikayene ekle seçeneği karşınıza çıkacaktır.
  • Hikayene gönderi ekle butonuna tıklayarak reels videosunu hikayenizde paylaşın. 

Iphone Reels Hikayede Paylaşma

Iphone reels hikayede paylaşma işlemi tıpkı diğer android cihazlarda olduğu gibi gerçekleştirilmektedir. Yukarıd a yer alan adımları takip ederek kendi hikayenizde reels videosu paylaşabilirsiniz.

Cihazınızda yer alan bir videoyu kullanarak ya da İnstagram üzerinde gördüğünüz bir videoyu kullanarak hikayenize reels videosu ekleyebilirsiniz. Reels paylaşımı yapmanın her iki yolunu da yukarıda maddeler halinde inceleyebilirsiniz.

Bir Reels videosu nasıl paylaşılır?

Instagram uygulamasını açın ve profilinize gidin.
Ekranın sağ üst köşesindeki artı (+) simgesine dokunun.
„Reels“ seçeneğini seçin.
Reels videonuzu kaydedin veya bir galeriden seçin.
Videonuzu düzenleyin ve filtreler, müzik ve diğer efektler ekleyin.
„Paylaş“ düğmesine dokunun.

Reels sadece hikayede paylaşılır mı?

Hayır, Reels videoları profilinizde de paylaşılabilir. Bunu yapmak için, Reels videonuzu kaydettikten veya bir galeriden seçtikten sonra, „Profilde Paylaş“ seçeneğini seçin.

Uzun Reels videosu hikayede nasıl paylaşılır?

Uzun Reels videoları, 60 saniyeden uzun olduğu için hikayelerde paylaşılamaz. Ancak, bu videoları profilinizde paylaşabilirsiniz. Bunu yapmak için, Reels videonuzu kaydettikten veya bir galeriden seçtikten sonra, „Profilde Paylaş“ seçeneğini seçin.

Galeriden Reels video nasıl yapılır?

Instagram uygulamasını açın ve profilinize gidin.
Ekranın sağ üst köşesindeki artı (+) simgesine dokunun.
„Reels“ seçeneğini seçin.
„Galeriden Seç“ seçeneğini seçin.
Reels yapmak istediğiniz videoyu seçin.
Videonuzu düzenleyin ve filtreler, müzik ve diğer efektler ekleyin.
„Paylaş“ düğmesine dokunun.