Nutuk’un ilk baskısı Arap harfleriyle iki cilt halinde yapılmıştır. Metin 627 sayfa, belgeler ise 303 sayfadır. 1934 yılındaki ilk Latin harfli yayını belgeler dâhil üç cilt yapılmış, Milli Eğitim Bakanlığı daha sonraki baskılarda eseri çoğunlukla üç cilt halinde yayımlamıştı.
Nutuk, Mustafa Kemal Atatürk’ün 1927 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı 361 sayfalık bir konuşmadır. Nutuk, Türk Kurtuluş Savaşı’nın hazırlıklarını, sürecini ve sonuçlarını anlatan bir tarihi belgedir.
Nutuk kitabı edebiyattaki yeri oldukça önemli ve değerlidir. Cumhuriyet dönemine ait en değerli kitaplar arasında Nutuk kitabı söylev türünde kaleme alınmıştır. Her Türk vatandaşının okuması gereken bir kitap olmaktadır. Nutuk ülkemizde en çok satılan kitaplardan biridir.
Nutuk Kaç Sayfa | 737 sayfa |
Nutuk Kaç TL | 80 TL |
Nutuk Kaç Cilt | 2 Cilt |
Nutuk eski Türkçe ile kaleme alınan bir kitaptır ancak çevrilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk tarafından yazılan nutuk kitabını okumak isteyen birçok kişi kaç sayfadan oluştuğunu merak etmektedir. Sizler için Nutuk kitabı hakkında merak ettiklerinizi derledik.
- Nutuk kitabı 737 sayfadan oluşmaktadır. Nutuk kitabı 1927 yılında 543 sayfa şeklinde yayınlanmıştır. Eski Türkçe yazısının günümüz Türkçesine çevrilmesi ve fotoğrafların eklenmesiyle birlikte 737 sayfaya ulaşmıştır.
Nutuk Kaç TL
Cumhuriyet tarihi için oldukça önemli olan Nutuk kitabı Kurtuluş dönemini ele alınır. Nutuk kitabında geçmişte olan anlatılırken, gelecekte olacak tehlikeler için alınabilecek derslerden bahsedilmektedir. Atatürk’ün ileri görüşlülüğünü kitapta tekrardan fark edeceksiniz. Nutuk kitabı her gencin ve herkesin okuması gereken bir kitaptır.
- Nutuk kitabının birçok versiyonu vardır. Çocuklar için hazırlanmış nutuk kitabı olduğu gibi, gençler için de nutuk kitabı bulunmaktadır. Nutuk kitabı kalitesi ve süslemelerine göre fiyatları değişiklik göstermektedir. Nutuk kitabı 20 TL ‘den 400 TL’ye kadar satışa sunulmaktadır.
Nutuk 350. Sayfa Oku
Nutuk kitabı, Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleme aldığı ve Cumhuriyet dönemini konu aldığı bir kitaptır. Nutuk kitabı günümüze gelene kadar birçok değişiklikten geçmiştir. Nutuk kitabında konular, yer ve kişilerde asla değişiklik yapılmamıştır. Kitapta değişiklik yapılan kısım dildir. Geçmişte kullanılan dil sadeleştirilmiş ve artık kullanılmayan deyimlerin yerine günümüzde karşılığı yazılmıştır. En ayrıntılı ve en kapsamlı kitaplardan biridir. Nutuk kitabında yer alan 350. Sayfasındaki yazan bilgileri okumak isteyen birçok kişi vardır.
- Nutuk kitabının 350.sayfasında bir bölüm veya yazı yoktur. Nutuk kitabının 348.sayfasında İstanbul’un Ankara ile iletişimini anlatır ardından 349. Sayfada resim olurken 350. Sayfa boş ve 351.sayfadan devam etmektedir.
Nutuk İlk Sayfa
Nutuk kitabı 1927 yılında yazılmış 1934 yılında yeni harflerle basılmıştır. Nutuk kitabı tüm dünyada büyük bir ilgi görmüştür. İtalya, Almanca, Fransa, Rusya, Çin, Suriye, İran gibi ülkelerde yayınlanmış ve nutuk kitabı çevrilmiştir. Nutuk kitabında yer alan ilk sayfasında yer alan bölümleri sizler için ele aldık.
- Nutuk kitabında ilk başlarda sunuş bölümü yer almaktadır. Sunuş bölümünde Atatürk ve Nutuk kitabı hakkında bilgiler yer almaktadır. Kitabın devamında Cumhuriyet Halk Fıkrası Büyük Kongresinin Açılış nutkuna yer verilmektedir. Ardında kitap 1919 ve 1920 yıllarını ele almaktadır. Atatürk’ün Samsun’a yola çıktığı zaman ülkenin durumu ve manzarası ele alınmaktadır.
Orjinal Nutuk Nerede
Nutuk 1927 yılında yayınlanmıştır. Nutuk Eski Türkçe ile kaleme alındığı için çevrilmiştir. Nutuk kitabının birçok versiyonu çıkmıştır. Söylev Nutuk, Nutuk ve Vesikalar, Söylev olmak üzere birçok farklı versiyonu bulunmaktadır. Birçok kişi tarafından merak edilen konulardan birisi ise orijinal nutuk kitabının nerede olduğudur.
- Orijinal nutuk kitabı 1927 yılında yayınlaşmış ve günümüzde Antalya da bulunmaktadır. DokumaParkta yer alan Cemil Meriç Kütüphanesinde nutuk kitabı sergilenmektedir.
Nutuk Kaç Cilt
Nutuk kitabı yeni harflerle Devlet Matbaasında basılmıştır. Nutuk kitabı üç cilt halinde yayınlanmıştır. İlk cildi Büyük Millet Meclisinin açılışını konu alırken, ikinci cilt ise Büyük Millet Meclisinin açılışı ile devam ederken, üçüncü cilt Osmanlı dönemine ait belgeler bulunmaktadır. Harita ve krokiler ciltle birlikte yer almaktadır. 1934 baskısında saklanan kalıplar aynen kullanılmaktadır sadece ufak değişikliklere uğramıştır. 1938 yılında metin kısmı tek cilt halinde Kültür Bakanlığında yayınlanmıştır.
Daha fazla ilgili içerik;