İki bayram arası düğün olur mu hakkında detaylı bilgilendiriyoruz. 2 Bayram arası ne zaman ve iki bayram arası neden düğün yapılmaz işte detaylar.
Ülkemizde bazı inanışlar vardır. Bu inanışlardan biri ise iki bayram arası düğün olmaz kavramıdır. Kaynağının nerden geldiğini bilmediğimiz bu inanışın doğruluğu Diyanet İşleri Bakanlığından geldi. Hayatımızda birçok inanışlara ve geleneksel inançlarımız vardır. Ve bu inanışlardan kopmak o kadar kolay olmayabilir. İnanışların hiçbir dayanağı olmadan inanmak ne kadar doğru siz karar verin?
Diyanet İşlerinin resmi sayfasında belirttiği açıklamaya göre iki bayram arası düğün olmaz gibi bir inanışın dini açıdan dayanağı olmadığını hatta Peygamber Efendimiz ile Hz. Aişe iki bayram arasında yer alan ayda evlendiği dile getirilmiştir.
Bankalar Ne Zaman Açılacak Bayram
2 Bayram Arası Ne Zaman
Ülkemizde yaygınlaşmış ve bu zamana kadar yaygın olan inanışlara bağlı kalınmıştır. Çoğu inanışın altında belirli bir kaynak olmamasına rağmen geçmişten gelen bir alışkanlıktır aslında. İki bayram arası düğün olmaz lafını belki hayatımızda birçok kez duymuşuzdur. Peki neden? İki bayram arası düğün olmaz inanışı kesinlikle yanlıştır. Diyanet İşlerinin açıklamasına göre de iki bayram arası düğün olabilir ve bu inanışı destekleyen belirli bir kanıt yoktur. Peki bu sözde geçen iki bayramdan kasıt nedir?
- Ramazan Bayramının bitişi ile Kurban Bayramının başlamasına kadar olan süreye iki bayram arası denmektedir. İki bayram arasında şartlarınız uygunsa evlenebilirsiniz.
- Ramazan ve Kurban olmak üzere iki bayramımız var ama hafta da bir gün bayramımız da bulunmaktadır. Ramazan ve Kurban Bayramı cuma gününe denk gelir ve o vakitte düğün yapılırsa cuma namazına yetişememe durumundan dolayı caiz olmaz. Cuma namazının kılınmasına engel oluşturmuyorsa caiz olmaktadır. Onun dışında hiçbir engeli yoktur.
İki Bayram Arası Neden Düğün Yapılmaz
Geçmiş dönemlere ait birçok gelenek ve inanç günümüze kadar gelmiştir. Halk arasında sürekli duyduğumuz iki bayram arası düğün olmaz sözünü aslında yanlış bir inanıştır. İki bayram arası düğün olmaz sözün gerçekçi bir nedeni olmasa da iddia edilen bazı nedenler vardır. Bu nedenleri sizler için ele aldık.
- Arabistan’da cahiliye döneminde Şevval ayında yani Ramazan Bayramından sonraki ayda nikah yapılması yasaktı. O zamanlar Şevval ayının uğursuz olduğuna dair inançlar bulunduğu için bu ayda düğün yapılmazdı.
- İkinci nedenlerden birisi ise yoksulluğun hüküm sürdüğü yıllarda Ramazan ve Kurban Bayramı’nda sadece yeni kıyafetler ve elbiseler alınırdı. Bu yüzden maddi açıdan zor duruma düşmemek için böyle bir söz söylenmiştir.
Yıllardır inandığımız ve sürekli duyduğumuz inanışın asıl nedenleri bunlardır. Baktığımız zaman gerçeğe dayalı bir inanış olmadığını kolayca görebiliyoruz. Dini açıdan da bu inanışın herhangi bir hükmü yoktur.
Arefe Günü Düğün Olur Mu
Dini bayramlardan bir önceki gün olan arefe günü oldukça faziletli bir gündür. Arefe günü bol bol ibadet edilmeli ve bayrama hazırlık yapılmalıdır. Evlenmeyi düşünen birçok kişi arefe gününde düğün olup olmayacağını merak etmektedir.
- Düğün İslam aleminde mübarek olarak görülmektedir. Düğünün belirli bir günü ve saati yoktur. Arefe günü müsait olan ve evlenmek isteyen kişiler evlenebilir ve hiçbir sakıncası yoktur.
Bayramda Düğün Olur Mu
Yıllardır belirli inanışları duyarız hatta bu inanışlara bağlı kalırız. Hayatımızın birçok yerinde belirli inanışlar kendini göstermektedir. İnanışlardan biri olan bayramda düğün olmaz veya iki bayram arası düğün olmaz inanışının gerçekliğine bir de yakından bakalım. İslam aleminde düğün yapmak, evlenmek oldukça önemlidir. Düğün yapmanın belirli bir saati ve yeri yoktur. Din adamları ve Diyanet İşlerine göre de müsait olunduğu ve şartların uygun olduğu zamanda evlenebilirsiniz.
- Bayramda, iki bayram arasında, arefe gününde evlenilmez inanışı tamamen yanlıştır. Dini açıdan hiçbir sakıncası yoktur.
İki Bayram Arası Resmi Nikah Olur Mu
İki bayram arasında dini açıdan nikah kıyılmasında hiçbir sakınca ve engel yoktur. İki bayram arasında düğün olmaz inanışı tamamen yanlış bir inançtır. İki bayramdan kasıt Ramazan Bayramı ile Kurban Bayramı arasındaki zaman olabilir. Başka bir düşünceye göre de iki bayram arası Ramazan ve Kurban Bayramındayken cuma günün denk gelmesidir. Kurban ve Ramazan Bayramı cuma gününe denk gelmişse ve o gün düğün yapacaksanız caiz değildir. Bunun sebebi Cuma namazına yetişilmeme durumundan dolayıdır. Bu durumda Cuma namazına engel teşkil etmiyorsa caiz sayılır. İstediğiniz zaman dini ve resmi nikah kıyabilir, düğününüzü yapabilirsiniz.
Rüyada Düğün Kalabalığı Görmek
Çırağan Sarayı Düğün Fiyatları