Satın aldığınız ya da Kurban Bayramındaki etlerinizin bozulmaya başladığı zaman tuhaf bir koku fark etmeye başlarsınız. Bu kokan et ateş, kusma ve ishal gibi hastalıklara yol açmaktadır. Etinizin kokmaması için dondurucuda en fazla 6 ay gibi bir sürede saklayabilirsiniz. Bozulan etteki koku keskin, çürük ve rahatsız edici olmaktadır. Peki kokan bir eti kurtarma şansınız var mı? Gelin birlikte bakalım.
- Eti pişirirken yarım çay kaşığına tarçın ve defne yaprağı koymanız keskin kokuyu gidermenizde yardımcı olacaktır.
- Tencerenin iç kısmına limon kabuğu koymanız kokuyu dağıtmadaki en önemli faktörlerden biridir. Limonun iç kısmını almadan sadece kabuğunu koymanız önemlidir.
Bozulmaya Yakın Et Nasıl Kurtarılır
Evinizde bulunan etler birçok farklı nedenden dolayı bozulmaya başlar. Bu nedenler arasında en önemlisi ise yeterince soğuk bir alanda etin muhafaza edilmemesidir. Bozulmaya başlayan etler kokusu ve renginden anlaşılmaktadır. Bozulan etlerinizi nasıl kurtarmanız gerektiğini sizler için yazımızda ele alacağız.
- Eğer aldığınız et yeşilimsi bir renk almış, ette yapışkanlık hissi varsa ve keskin bir koku yaymaya başladıysa bu etin kurtarılma gibi bir şansı yoktur.
Haşlama Et Kokusu Nasıl Giderilir
Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan gıdalardan birisi ettir. Bu yüzden et yemek hem faydalı hem de sağlık açısından yararlıdır. Et pişirirken etrafa yayılan kokudan kurtulmak için çeşitli yöntemler vardır. Evde haşlanmış etin kokusundan rahatsız olduysanız ve eve gelen misafirlerin de o kokudan rahatsız olacağını düşünüyorsanız yapmanız gereken birkaç madde bulunmaktadır. Peki bu maddeler nelerdir? Gelin birlikte bakalım.
- Evi havalandırmanız ve yemeğin üzerini kapatmanız gerekir.
- Haşlama et yaparken mutfağın kapısını kapalı tutun ve camlarınız açık dursun.
- Et kokusunu gidermek için tarçın ve karanfil kullanabilirsiniz. Ev havalanırken bir yandan toz tarçın ve suyu kısık ateşte ısıtmaya bırakın.
- Et pişerken bir kasede sirkeli su bulundurmanız gerekir. Sirkeli su bu kokunun dağılmasını sağlayacaktır.
Köftede Et Kokusu Nasıl Giderilir
Ülkemizde yaşayan birçok kişinin merak ettiği konular arasında etin kokusunun nasıl giderileceğidir. Et kokusunu gidermek için kullanılan en iyi ve en etkili yöntemlerden birisi marine etmektir. Marine etmek hem eti yumuşatacak hem de etin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Kıymanız kokuyorsa limon kabuğu koymanız kokuyu dağıtacaktır. Kıyma kokusunu gidermeniz için kullanabileceğiniz yöntemlerden biri ise şudur;
Derin bir kasenin içinde 2 diş sarımsak, yarım çay bardağı zeytinyağı yarım su bardağı süt, kekik ve biberiye ekleyerek iyice karıştırmanız gerekir. Bu hazırlanan sosa kıymanızı koyun ve bir gün boyunca sosla birlikte kıymayı bekletin. Bu yöntemle köftede kullanacağınız kıyma kokusunu bir miktar yok etmiş olursunuz.
Kurban Eti En Az Kaç Kişiye Dağıtılır
Günlük Yemek Ücreti 2022 Resmi Gazete
Tarım Kredi Market Ürün Fiyatları 2022