Sözleşmeli öğretmen maaşları 2023 yılında ne kadar oldu bilgilendiriyoruz. Sözleşmeli memur istifa ettikten sonra geri dönebilir mi gelin birlikte inceleyelim.
Sözleşmeli öğretmen istifa ederse ne olur sorusu son dönemde öğretmenler tarafından en çok aratılan konuların başında geliyor. Nitekim bu konu öğretmenler tarafından yönetilen forumlarda da oldukça sık merak ediliyor.
Sözleşmeli öğretmenin sözleşmesi kendisi ya da kurumu tarafından feshedilirse kişi en az bir yıl geçmeden yeniden sözleşmeli olarak çalışamaz. Nitekim çeşitli faktörlere göre değerlendirildiğinde bir yıllık bekleme süresi olmadan da atama yapılabilir.
Sözleşmeli Öğretmen Maaşları 2023
Sözleşmeli öğretmen maaşları 2023 yılında da merak edilenler arasında yer almaktadır. Öğretmenlik mezunu olan kişiler devlet tarafından atama yapılmayan süre zarfında sözleşmeli öğretmen olarak çalışabiliyor.
Kurum tarafından görevlendirilen asli öğretmenlerin yanı sıra daha düşük bir ücretle çalıştıkları biliniyor. 2023 asgari ücret zammıyla birlikte sözleşmeli öğretmenlerin güncel maaşları aşağıdaki gibidir:
Sözleşmeli Öğretmen Maaşları | 2023 Güncel |
---|---|
En düşük sözleşmeli öğretmen maaşı | 8.600 TL |
Ortalama sözleşmeli öğretmen maaşı | 11.200 TL |
En yüksek sözleşmeli öğretmen maaşı | 13.900 TL |
Güncel maaş oranları yer verdiğimiz gibi olsa da farklılık gösterebiliyor. Özellikle de çalışma yeri, deneyim ve benzeri faktörler maaşların miktarına doğrudan etki ediyor.
Sözleşmeli Memur İstifa Ettikten Sonra Geri Dönebilir mi?
Sözleşmeli memur istifa ettikten sonra geri dönebilir mi sorusu son dönemde yeniden popüler hale gelmiştir. 2023 yılının en çok sorulan sorularından biri olmuştur. Sözleşmeli öğretmen, istifa ettikten sonra geri dönebilir.
Fakat bunun için belirli usuller ve kurallar bulunuyor. Usulüne uygun şekilde dilekçeyle istifa eden memur 97.madde gereğince 6 ay beklemek durumundadır. Bu durum memurlar içinse 1 yıl olarak belirtilmiştir.
Sözleşmeli Personel İstediği Zaman İstifa Edebilir mi?
Sözleşmeli personel istediği zaman istifa edebilir mi diye merak edenler için yanıt evet olacaktır. İstifa etmek 657 sayılı kanunla birlikte devlet memurlarına verilen bir haktır. Nitekim 4B kapsamında sözleşmeli olarak hizmet veren personeller için istifanın mümkün olmadığını da bilmek gerekir. 4B kapsamında çalışan personellerin sözleşmesi yalnızca kurum tarafından feshedilebilir. Aksi mümkün değildir.
Sözleşmeli Personel İstifa Ederse Tazminat Alabilir mi?
Sözleşmeli personel istifa ederse tazminat alabilir mi sorusu da uzun yıllar boyunca kamuya hizmet etmiş olan sözleşmeli personeller tarafından merak ediliyor. Özellikle ekonomik daralmaların meydana geldiği son dönemde sözleşmeli personellerin tazminat alıp alamayacağı konusu gündemde yer alıyor. Sözleşmeli statüsünde çalışan kişiler şayet sözleşme kurallarına uymaz ve kurum sözleşmeyi feshederse iş sonunda tazminat alınması mümkün değildir.
Ücretli Öğretmen Maaşı Hesaplama (Ek Ders Ücreti Ne Kadar)
Hangi Öğretmen Hangi Okulda Görev Yapıyor (Nasıl Bulurum)