Oruç tutan bir kişi ne yapmamalı ve susadığı zamanki çözüm nedir, bilgilendiriyoruz. Susuzluk hissi nasıl geçer ve geçmeyen susuzluk hissi neden olur, gelin birlikte inceleyelim.
Oruçluyken susuzluk nasıl giderilir Ramazan ayı geldiğinde en çok araştırılan konulardan biridir. Çünkü oruçlu olanlar gün boyunca nefisle imtihan ederken, susuzluk sıkıntısı da yaşayabiliyor. Susuzluk hissiyatının önüne geçmek için şu yolları izlemenizde fayda var;
- İftar ve Sahurda Bol Su İçin
- Sahurda Kahvaltı Türü Şeyler Tüketin
- Meyve ce Sebze Tüketimi Yapın
- Fazla Kaloriden Olabildiğince Uzak Durun
Ramazan dönemini çok daha kolay şekilde geçirmek için bu yöntemleri deneyebilirsiniz. Bu sayede açlık kadar susuzluk konusundaki sıkıntılarınızın da giderilmesini sağlamaya başlayacaksınız.
Su İçmeden Susuzluk Nasıl Giderilir?
Su içmeden susuzluk nasıl giderilir? suyla arası olmayanların merak ettiği bir durumdur. Eğer ki Ramazan boyunca oruç tuttuğunuz günlerde çok fazla susamak istemiyorsanız o halde susuzluğu giderecek besinleri tüketmeniz gerekir. Özellikle asitli, şekerli, tatlı şeylerden mümkün olduğunca uzak durmalısınız. Daha çok sebze, meyve ağırlıklı şekilde beslenebilirsiniz. Ayrıca çorbanın da susuzluğa iyi gelen özelliğe sahip olmasından dolayı dilerseniz tüketmeniz mümkündür.
Geçmeyen Susuzluk Hissi Neden Olur?
Geçmeyen susuzluk hissi neden olur? böyle bir reaksiyon durumuyla karşı karşıya kalanlar açısından son derece önemlidir. Sürekli susuz hissetmenin altında yatan temel sebep diyabet ile alakalı olabilir. Vğcudun yeteri dozda insülin üretimi yapmamasından dolayı sürekli su ihtiyacı varmış gibi bir hissiyat içerisine kapılma durumu yaşanmaya başlanır. Bu gibi belirtileri yaşıyorsanız o halde hemen doktora görünmeye başlamanız gerekiyor.
Susuzluğu Gideren İçecekler
Susuzlu gideren içecekler ile su içme hissiyatının önüne geçilmesini sağlayabilirsiniz. Burada önemli olan daha çok susatan değil daha az susamanızı sağlayacak içecekleri tüketmeniz gerekiyor. Susuzluğu giderme konusunda etkili içecekler şunlardır;
- Maden Suyu
- Kekik Çayı
- Hindistan Cevizi Suyu
- Kayısı Suyu
- Meyan Kökü Şerbeti
Ramazan ayında susuzluğu giderme konusunda etkili olan içecekler arasında yer alır.
Oruçluyken Çok Susadım Ne Yapmalıyım?
Oruçluyken susadım ne yapmalıyım şeklinde çok fazla soru sorulabiliyor. Oruç dönemi gelip çattığında suyla imtihan çok fazla oluyor. Başka şeylerle oyalanmak, diş fırçalamak, ağız bölgesine su dökerek çalkalama yapma konusunda herhangi bir sakınca durumu yoktur.
Oruç Tutarken Susamamak İçin Ne Yapılmalı?
Oruç tutarken susamamak için ne yapılmalı hangi yollara başvurulmalı mutlaka bilinmesi gereken bir konudur. Oruç tutarken susamak istemiyorsanız sahur vaktinde bol su içmeniz önemlidir. Aynı zamanda bir başka dikkat edecek olduğunuz çözüm yollarından biri de sahurda susamanızı sağlayacak besinlerden olabildiğince uzak durmalısınız.
Oruçluyken Susuz Kalmak Zararlı Mı?
Oruçluyken susuz kalmak zararlı mı orucun zararlı yanları var mı şeklinde düşünceler söz konusu olabiliyor. 16 saatten fazla susuz kalma durumunda vücudun ürolojik problemleri artabilirken, böbrek taşı oluşma riskini de tetikler. Bu nedenle sahur ve iftar vakitlerinde bol su içilmesi son derece önemli konuların başındadır.
Burun Fısfısı Oruç Bozar Mı – Boğaz Spreyi ve Kulak Damlası Bozuyor mu
Uzun Tırnak Orucu Bozar Mı – Oruçluyken Saç Kesilir Mı