Ata aöf mezun olduğumu nasıl öğrenebilirim, Atatürk üniversitesi açık öğretim fakültesinde aldığınız bütün derslerde başarılı olmanız temel şarttır. Bu dersleri başarılı bir şekilde tamamlamanız durumunda mezuniyetiniz sisteme işleyecektir. Mezuniyetinizin sisteme düşmesiyle diplomanız hazırlanmaya başlanır.

Bu işlem sorunsuz bir şekilde tamamlandığında diploma Öğrenci Bilgi Sistemi yani OBS ‘ye düşecektir. OBS ‘ de bulunan kayıtlı adresinize diplomanız kargo ile gönderilecektir. Kargonuzun gönderilme sürecinde yine OBS ‘ de olan telefon numaranıza SMS bilgilendirmesi yapılacaktır. SMS bilgilendirmesinde kargo takibi kolaylıkla yapılabilir.

Ata Aöf Mezuniyet İçin AGNO Kaç Olmalı

Ata aöf mezuniyet için agno kaç olmalı, AGNO açılım olarak ağırlıklı genel net ortalaması olarak bilinmektedir. Kısaltması kolaylık olması amacıyla kullanılmaktadır. Açık öğretim fakültesinde kaydınızın olduğu programda verilen bütün dersleri almalı ve dersleri başarılı şekilde tamamlamalısınız. Dersleriniz de FF notunuz olmamalı ve AGNO en az 2,00 olmalıdır. AGNO ‘nun daha az olması durumunda mezuniyet gerçekleşmeyecektir. Bunlar dışında diğer yükümlülüklerini de usulünce yerine getiren öğrencilerin açık öğretim fakültesinde kayıtlı olduğu programa ait olan diploması hazırlanması için işlemler başlatılacaktır.

Atatürk Üniversitesi Mezun Sorgulama

Ata Aöf Mezun Olduğumu Nasıl Öğrenebilirim

Atatürk üniversitesi mezun sorgulama işlemi yapabilmek için üniversiteye ait olan siteden kendi bilgilerinizle sorgulamanızı yapabilirsiniz. Bunun dışında e – devlet üzerinden mezuniyet durumunuzu sorgulayabilirsiniz.  Son olarak da obs.atauni.edu.tr adresinden yine kendi bilgilerinizi girerek mezun sorgulama durumunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Fakültenize ait olan öğrenci işleriyle iletişime geçebilir ve bu şekilde de bilgilendirme alabilirsiniz. Bunun dışında yine Atatürk üniversitesi açık öğretim fakülteleri ile ilgili duyuruları takip edebilirsiniz.

Ata Aöf Çan Eğrisi

Ata aöf çan eğrisi, sınıfın not ortalaması alınarak bu not ortalamasının üzerinde olanlar o dersten geçmiş altında olanlar ise o dersten kalmış olurlar. Bu sisteme çan eğrisi denmektedir. AÖF ‘de bu sene için kullanılmaya başlanan dönemlik kredili sistem olmuştur. Bu durum çan eğrisi gibi örgün eğitimde de bulunmaktadır. Buna bağlı olarak açık öğretim sistemi de günden güne örgün eğitimde var olan sistem gibi ilerleyiş göstermektedir.

Çan eğrisi tanımlanırken ders bazında girilen sınavlarda o sınıfın not ortalaması alınır. Çan eğrisi olan not sisteminde bağıl değerlendirme bulunmaktadır. Yani alınan puan sınıftaki diğer öğrencilerin puanlarına bağlı olarak belirlenecektir. Yani sınıf ortalamanız 20 ise ve siz 21 aldıysanız o dersten geçersiniz. Eğer 19 alırsanız kalırsınız.


Daha fazla ilgili içerik;

ATA AÖF mezun oldugumu nasıl öğrenebilirim?

ATA AÖF mezun olup olmadığınızı öğrenmenin birkaç yolu vardır.
ATA AÖF Öğrenci Bilgi Sistemi’ne (OBS) giriş yapın. OBS’de “Mezuniyet Durumu” sekmesine tıklayın. Bu sekmede, mezuniyet durumunuz ve mezuniyet tarihiniz gösterilecektir.
ATA AÖF’ün web sitesini ziyaret edin. ATA AÖF’ün web sitesinde, “Mezuniyet Sorgulama” sayfası bulunmaktadır. Bu sayfaya girdikten sonra, TC kimlik numaranız ve şifrenizi kullanarak mezuniyet durumunuzu sorgulayabilirsiniz.
ATA AÖF’ün çağrı merkezini arayın. ATA AÖF’ün çağrı merkezini arayarak, mezuniyet durumunuzu öğrenebilirsiniz.

AÖF mezun oldum sisteme ne zaman düşer?

ATA AÖF’te mezuniyet işlemleri, akademik takvimde belirtilen tarihlerde gerçekleştirilir. Mezuniyet işlemleri tamamlandıktan sonra, mezuniyet bilgileriniz sisteme düşer.

ATA AÖF mezuniyet kaç günde belli olur?

ATA AÖF’te mezuniyet işlemleri, akademik takvimde belirtilen tarihlerde gerçekleştirilir. Mezuniyet işlemleri tamamlandıktan sonra, mezuniyet bilgileriniz sisteme düşer. Bu işlem genellikle birkaç gün içinde tamamlanır.

Mezun olup olmadığımı nasıl öğrenebilirim?

Mezun olup olmadığınızı öğrenmenin birkaç yolu vardır.
Üniversitenizin öğrenci bilgi sistemine (OBS) giriş yapın. OBS’de “Mezuniyet Durumu” sekmesine tıklayın. Bu sekmede, mezuniyet durumunuz ve mezuniyet tarihiniz gösterilecektir.
Üniversitenizin web sitesini ziyaret edin. Üniversiteniz web sitesinde, “Mezuniyet Sorgulama” sayfası bulunmaktadır. Bu sayfaya girdikten sonra, TC kimlik numaranız ve şifrenizi kullanarak mezuniyet durumunuzu sorgulayabilirsiniz.
Üniversitenizin çağrı merkezini arayın. Üniversiteniz çağrı merkezini arayarak, mezuniyet durumunuzu öğrenebilirsiniz.

Üniversiteden mezun olduktan sonra e Devlete ne zaman düşer?

Üniversiteden mezun olduktan sonra, mezuniyet bilgileriniz e-Devlet sistemine düşer. Bu işlem genellikle birkaç gün içinde tamamlanır.

E devletten mezuniyet belgesi alınır mı?

E-Devlet’ten mezuniyet belgesi alınabilir. Bunun için, e-Devlet’e giriş yaptıktan sonra, “Yükseköğretim” sekmesine tıklayın. Bu sekmede, “Mezuniyet Belgesi Sorgulama” sayfası bulunmaktadır. Bu sayfaya girdikten sonra, TC kimlik numaranız ve şifrenizi kullanarak mezuniyet belgenizi indirebilirsiniz.

E devlette diploma görünür mü?

E-Devlet’te diploma görünmez. Diploma, üniversite tarafından basılır ve mezun olan kişiye verilir.

E devlette diplomam gözükmüyor ne yapmalıyım?

E-Devlet’te diplomanızın gözükmemesi için birkaç neden olabilir. Bu nedenlerden biri, henüz mezun olmamanız olabilir. Diğer bir neden, mezuniyet bilgilerinizin e-Devlet sistemine henüz düşmemiş olması olabilir. Son olarak, mezuniyet bilgilerinizin e-Devlet sistemine yanlış girilmesi de mümkündür.

AÖF dijital diploma nasıl alınır?

AÖF dijital diplomanızı almak için, AÖF’ün web sitesindeki “Diploma İşlemleri” sayfasını ziyaret edin. Bu sayfaya girdikten sonra, TC kimlik numaranız ve şifrenizi kullanarak dijital diplomanızı indirebilirsiniz.
AÖF dijital diplomanızı almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
AÖF’ün web sitesine gidin.
“Diploma İşlemleri” sayfasına tıklayın.
TC kimlik numaranızı ve şifrenizi girin.
“Giriş” düğmesine tıklayın.
“Dijital Diploma İndir” düğmesine tıklayın.
Diplomanızı indirmek için “İndir” düğmesine tıklayın.
Dijital diplomanız, PDF formatında indirilecektir. Diplomanızı, çıktı alarak kullanabilirsiniz.
Leave A Reply