Emziren annenin hamile olup olmadığını anlaması biraz daha güçtür. Emzirmekten kaynaklı yorgunluk ve halsizlik hali annede görülebilir. Bu belirtiler hamilelik belirtisi olarak da görüldüğünden ayırt etmek güç olabilir. Emziren anne hamile olduğunda görülen belirtiler;
- Sürekli yorgunluk hali.
- Gün içinde artan uyuma isteği.
- Halsizlik.
- Göğüslerde artan hassasiyet.
- Ağızda sürekli tat değişimi.
- Sık ortaya çıkan mide bulantısı.
Emziren anne emzirme sürecinde adet görmüyorsa bu yumurtlama olmadığı anlamına gelir. Yumurtlama olmadığı takdirde de gebelik ihtimali çok azdır. Bu nedenle adet olmayan annelerin gebe olma ihtimali de çok düşüktür.
Doğum sonrası korunma yolları ile erken hamilelik önlenebilir. Hem annenin korunması hem de bebeğin emme sürecinde bir aksaklık olmaması için doğum sonrası doğum kontrol yöntemleri doktorlar tarafından önerilebilmektedir.
3 Aylık Emziren Anne Hamile Kalır Mı?
Evet. Emziren anneler hamile kalabilir. Hamilelik ile emzirmek arasında herhangi bir bağlantı bulunmadığından 3 aylık emziren anneler de hamile kalabilir. Emzirme sürecinde annenin prolaktin hormonu salgılaması artar. Bu hormon ise doğal gebeliğin ihtimalini azaltabilmektedir.
Emzirme döneminde hamilelik hem anne için hem de bebek için çok yorucu olabildiğinden tavsiye edilmez. Basitçe 3 aylık emziren anne de hamile kalabilir. Hamilelik kesin olarak olmaz diye bir tanı koymak mümkün değildir.
Emziren Anne Hamile Kalırsa Süt Verebilir Mi?
Emziren anne hamile kalırsa bebeğine süt verebilir. Ancak bu durum annenin doktoru ile birlikte belirlemesi gereken bir durumdur. Doğum sonrası tekrar gebelik söz konusu oluyorsa bebeğin emzirilmesine ilişkin bazı testler yapılması gerekebilir.
Bebeğin emzirilme sürecinde annenin tekrar hamile kalması halinde sütün kalitesinde bir değişiklik olmaz. Ancak daha az süt gelebilir ya da annenin hormonlarındaki değişme nedeniyle sütün tadında değişme olabilir. Bu da bebeğin sütü kabul etmemesine neden olabilir.
Emzirirken Gebelik Testi Doğru Çıkar Mı?
Evet. Emzirirken gebelik testi yapılırsa test sonucu doğru çıkar. Gebelik testi ile ölçülen hormon ile emzirirken salgılanan hormon birbirinden farklıdır. Gebelik testi ile HCG değeri tespit edilir. HCG değerinin ölçülmesine ilişkin annenin emzirmesi durumu fark oluşturmadan gebelik testi sonucu elde edilebilir.
Gebelik testi sonucunda idrar testine güvenmiyorsanız ilişkiden 12 gün sonra kan testi verebilir ve kesin sonuç alabilirsiniz.
Hamile olup olmadığını nasıl anlarız?
Bir kadının hamile olup olmadığını anlamanın en garanti yolu kan testi vermektir. Adet döneminin gecikmesi ile birlikte hamilelik şüphesi ortaya çıkar. Adet döneminin 10 gün kadar gecikmesi ile birlikte erken gebelik testi evde de uygulanabilir.
Emzirirken hamile kalmak kolay mı?
Evet. Emzirirken hamile kalmak rastlanan bir durumdur. Bebek emzirmenin hamileliğe herhangi bir olumsuz etkisi olmadığından emzirirken de hamile kalmak mümkündür.
Daha fazla ilgili içerik;
- Hamile Olmadığımı 5 Adımla Nasıl Anlarım
- Adet Olacakmış Gibi Ağrı Hamilelik Belirtisi Mi
- Hamilelikte Kabızlık Nasıl Geçer
Emzirirken hamilelik belirtileri ne zaman başlar?
Adet gecikmesi
Sabah bulantısı
Kusma
Halsizlik
Sık idrara çıkma
Memelerde hassasiyet
Memelerden süt gelmesi
Emziren annelerde, hamilelik belirtileri genellikle adet gecikmesinden sonra ortaya çıkar. Ancak, bazı annelerde belirtiler daha erken de ortaya çıkabilir.
Emzirirken hamile kalan var mı?
Emziren anne hamile kalırsa sütü ne zaman kesilir?
Emziren anne hamile kalırsa bebek emer mi?
Hamileyken bebek Emzirilirse ne olur?
Bebekte enfeksiyon riski artar.
Bebekte alerji riski artar.
Annede erken doğum riski artar.
Hangi durumlarda bebek Emzirilmez?
Annenin HIV, Hepatit B veya Hepatit C gibi bulaşıcı bir hastalığı varsa.
Annenin kullandığı ilaçlar bebek için zararlı ise.
Annenin memelerinde veya göğüs ucunda enfeksiyon varsa.
Ilişkiye girdikten sonra bebek emzirmek günah mı?
**2 yaşından sonra bebek emzirmek haram mı?
2 yaşından sonra bebek emzirmek haram değildir. Ancak, 2 yaşından sonra bebeklerin kendi başlarına yemek yemeyi öğrenmesi gerekir. Bu nedenle, 2 yaşından sonra bebek emzirmek, bebeğin gelişimini olumsuz etkileyebilir.
**Çok yumuşak memede süt olur mu?
Evet, çok yumuşak memede de süt olabilir. Ancak, memeler ne kadar yumuşak olursa, süt miktarı o kadar az olur.