Fosfor bombası nedir, neden tehlikeli ve zararları neler merak ediyor musunuz? O zaman fosfor bombası hakkında tüm detaylara içeriğimizde birlikte göz atalım.
Dünyada son zamanlarda birçok farklı savaş ortaya çıkmaya başladı. Bazı ülkeler ise fosfor bombasını kullanıyor. Fosfor bombasının içerisinde ölümcül zehirli bileşenler bulunuyor. Bu bileşenler vücuttaki deride yanık oluşturduğu gibi karaciğer ve böbreklere de ciddi zararları var. Derinin içinden vücuda yayılarak insanlara hasar veren fosfor bombası en tehlikeli silahlardan biri. Ukrayna Rusya savaşının bu silahı kullandığı iddia edilenler arasında. Kimyasal silah olarak değerlendirilen fosfor bombası insanları içten içe öldürür. Nefes alımını güçsüzleştirir ve deriyi yakmaya başlar. İçten yanan vücut dışarıdan çok az belirti gösterir ve neredeyse kurtarılma ihtimali sıfırdır.
Fosfor Bombası Yasak Mı | Evet |
Fosfor Bombası Tehlikeli Mi | Evet |
Fosfor Bombası Nerede Kullanıldı | İlk defa İngiltere Araplara karşı kullandı. |
Dünyanın En Tehlikeli Bombası Nedir | Çar Bombası |
Fosfor Bombası Ne Yapar
Fosfor bombası insanların yavaş yavaş ölmesine neden olur. Deriyi yakarak içeri giren bombanın içinde bulunan bileşenler insanları yavaş yavaş öldürür. Vücudun dış kısmında insanlar herhangi bir belirti ile karşı karşıya kalmaz. Ancak vücudun iç kısmı özellikle böbrek ve karaciğer zarar görür. Yanma süreci başladıktan sonra bunu durdurmanın imkansız olduğu biliniyor.
Fosfor bombası buhar şeklinde de etrafa yayılmaya başlar. Bu buharın solunmasından sonra kişinin akciğerlerini etkileyerek nefes alamamasını sağlar. Bombanın atıldığı tüm bölge bu durumdan etkilenir. Ölümcül sonuçlara yol açan fosfor bombası kimyasal silah olarak değerlendirilebilir.
Fosfor Bombası Neden Yasak
Uluslararası savaş hukuk yönetmeliğine göre fosfor bombasının kullanımı yasaktır. Ancak günümüzde bazı ülkelerin savaş esnasında fosfor bombası kullandığı düşünülüyor. Fosfor bombasının solunum yolunu etkilediği ve vücudu içten yaktığı için kimyasal silah olarak değerlendirilir. Beyin ve akciğere verdiği zararlardan dolayı fosfor bombası yasaklandı.
Çatışma esnasında gündüzleri fosfor bombası duman şeklinde etrafa yayılır, geceleri ise bir alanı aydınlatmak için kullanılsa da bu bombanın ciddi tehlikelerini hafifletmiyor. Bir saniye bile dumanına maruz kalmak ciğerlerinizde ciddi yaralara yol açabilir. Hatta bazı deneyler sonucu beyaz fosfor bombasından sonra insanların kemiklerinin dahi yandığı gözlemlenirken dışarıdan hiçbir şey olmadığı gözlemlenmiştir.
Fosfor bombası hakkında düşüncelerinizi, yorumlarınızı ve fikirlerinizi bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.