Gebelik testi ne zaman yapılır ve gebelik testi sabah mı yapılmalı, bilgilendiriyoruz. Erken gebelik testi ne zaman yapılır ve erken gebelik testi nasıl yapılır, birlikte inceleyelim.
Her kadın için hamilelik oldukça önemli olaylardan biridir. Hamile olup olmadığınızı anlamak için kısa sürede öğrenebileceğiniz gebelik testleri vardır. Gebelik testlerinde hata oranı vardır. Gebelik testlerini çok farklı çeşit olarak ayrılır bu yüzden hamilelik testi fiyatı da değişmektedir. Bu yüzden doğru bir şekilde ve zamanında kullanım ile bu hata oranını yüksek oranda aşağıya indirgeyebilirsiniz. Yüzde yüz hamilelik belirtilerinin sizde olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Peki gebelik testini hangi zamanda yapmanız gerekir?
Geciken menstrüasyonlar hamile olduğunuzu göstermediği için test yaptırmak için belirli bir süre beklemeniz gerekir. Bekleme süreniz 5 gün ile 7 gün arasında olacaktır. 7 gün bekledikten sonra hala adet döngüsü gerçekleşmemişse test yapabilirsiniz. Yumurtanın temel döllenme sürecini takip etmeniz gerekir. Bu süreç yaklaşık olarak bir hafta sürer. Bu yüzden gebelik testleri en iyi sonuçları hamileliğin 7. ve 10. Gününde elde edilmektedir.
Gebelik Testi Sabah Mı Yapılmalı
Gebelik testi sabah mı yapılmalı, hamile kaldığınızı öğrenmek için gebelik testi adet döngüsünün bir hafta geçmesi gerekir. Gebelik hesaplama ve ilişkinin tarihine göre detaylı bir hesaplama yapmanız halinde gebelik testinin daha güvenilir hale gelir. Bir hafta geciken adet döngülerinde gebelik testinin yapılması uygun olarak görülmektedir.
Hamile olup olmadığınızı ilk olarak gebelik testi sayesinde kolayca öğrenebilirsiniz. Ancak hamile olduğunuzu net bir şekilde anlamanız için doktorla görüşmeniz gerekir. Çünkü hamilelik testlerinde her zaman hata payı yer almaktadır.
Gebelik testinin sabah aç karnına yapılması önemlidir. Bunun sebebi idrarda bulunan HCG hormonu ve antikordur. Güvenilir ve net sonuç almak için geciken adet döngüsünden bir hafta sonra ve sabah hamilelik testinin yapılması gerekir. Sabah hamilelik testi yapmanıza gerek yoktur ancak sabah yapılması doktorlar tarafından önerilmektedir.
Erken Gebelik Testi Ne Zaman Yapılır
Erken gebelik testi ne zaman yapılır, hamile kalmak dünyanın belki de en güzel duygularından biri olabilir. Hamile kaldığınızı öğrenmek için sabırsızlanıyor olabilirsiniz. Ne zaman hamile kaldığınızı ve hamileliğinizi hesaplamanız için birçok yöntem vardır. İlişkiye girdikten 5 gün içerisinde yumurta döllenir ve rahime tutunmaya başlar.
En erken ilişkiden iki hafta, adet gecikmesinden bir hafta sonra hamilelik testinin yapılması gerekir. Gebelik testi en erken BHCG testi ile belli olmaktadır. Duyarlılığı yüksek gebelik testi kullansanız bile ilişkiye girdikten iki hafta sonra test yapmanız gerekir. Gebelik testi yapmadan önce acele etmemeli ve testin doğru çıkması için gereken süreyi beklemenizi öneririz.
Adete Yakın Gebelik Testi Pozitif Çıkar Mı
Adete yakın gebelik testi pozitif çıkar mı, cinsel ilişkiye girdikten bir hafta sonra artık kanda gebelik testi pozitif çıkmaya başlayacaktır. Adet olmadan önce gebelik testi yaptıysanız ve hamileyseniz testiniz pozitif çıkar. İdrarda gebelik testinin pozitif çıkması için Beta HCG’nın bir miktar daha yükselmesi testin güvenirliğini artıracaktır.
Adete yakın gebelik testleri pozitif olarak çıkabilir ancak negatif bir sonuç aldıysanız hamile olmadığınızın net belirtisi değildir. Test sonucu negatif çıkarsa ve hamile olduğunuzu hissediyorsanız 5 gün sonra bu testi tekrar denemeniz gerekir.
Evde Gebelik Testi Ne Zaman Yapılır
Evde gebelik testi ne zaman yapılır, gebelik testleri idrarda bulunan HCG düzeyine göre hamile olup olmadığınızı gösterir. Hamilelik ise cinsel ilişkiden bir hafta sonra embriyo rahim duvarına tutunmaya başlar. Adet tarihinizin gecikmesinin ardından 10 gün sonra gebelik testinin yapılması gerekir. Gebelik testinin en güvenilir zamanı adet döngüsünden 10 gün sonradır.
Çünkü adet geciktikten 10 gün sonra HCG seviyesi artmaya başlar ve gebelik testi kesinleşir. Gebelik testi yaptırdıktan sonra eğer sonuç pozitifse doktora giderek kan testi yaptırmanız gerekir. Konu hakkında merak ettiklerinizi, sorularınızı ve düşüncelerinizi bizlere iletmeyi unutmayınız.