Hangi ayda hangi kışlık yapılır ve kış hazırlıkları hangi ayda yapılır, bilgilendiriyoruz. Kışlık hazırlıklar listesi ve evimizde kış için hangi hazırlıklar yapılır, birlikte inceleyelim.
Hangi ayda hangi kışlık yapılır, sorusu kışın yaklaşması ile sıkça sorulmaya başlandı. Şu aylarda şu kışlık malzemeler yapılabilir.
- Kahvaltılık sos, domates konservesi, salatalık turşusu, biber turşusu, tarhana ve erişte gibi yazın yeni başladığı aylarda yani haziran ayında yapılıp muhafaza edilmesi en doğru davranış olacaktır.
- Taze fasulye konservesi, bamya konservesi, mantar konservesi, vişne reçeli, çilek reçeli, incir reçeli gibi taze bulunabilecek sebze ve meyvelerin reçeli ve konserveleri yazın devam eden zaman dilimlerinde yapılarak muhafaza edilebilir.
- Dut pekmezi, çam pekmezi, nar ekşisi, kurutulmuş nane ve dereotları, gibi bitki ağırlıklı ağustos ve eylül ayında ise yapılması daha doğru olacaktır.
Evimizde Kış İçin Hangi Hazırlıklar Yapılır
Evimizde kış için hangi hazırlıklar yapılır sorusu birçok farklı yöntemin bulunduğu söylenir. Başlangıçta her evde hazırlanan biber yada domates salçaları kış hazırlıklarının olmazsa olmazı konumundadır.
Genelde domatesin kullanımın fazla olduğu bu hazırlıklarda kurudan suluya her türde yiyecek hazırlığı yapılabilir. Salçadan sonra en çok yapılan kışlık ise turşu olduğu bilinir.
Kışlık Hazırlıklar Listesi
Kışlık hazırlıklar listesi hemen hemen her evin olmazsa olmazları haline gelmiş durumdadır. Haziran ayında kış hazırlıkları bildiğimiz gibi başlamaktadır. Kış hazırlığı dediğimiz yazın taze sebze meyveleri kaynatıp konserve veyahut dondurarak kışın ilk günkü tazelikte tüketmektir. Aşağıdaki listede bütün kışlık hazırlıklar listesini bulabilirsiniz.
- Ev Yapımı Domates Konservesi
- Karışık Turşu Nasıl Yapılır
- Ev Tarhanası Tarifi
- Domates Turşusu Tarifi
- Buzlukta Sağlıklı Kışlık Karnıyarık Patlıcan
- Patlıcanlı Sos
- Yağlı Biber Turşusu
- Acılı Ezme
- Yaprak Salamurası Tarifi
- Yağlı Kırmızı Biber Turşusu
- Kışlık Menemen Tarifi
- Kışlık Kabak Hazırlanışı
- Fırında Kapya Biber Közleme
- Dondurucuda Kışlık Taze Fasulye
- Kışlık Patlıcan Kurutma
- Kışlık Köz Menemen
- Dondurulmuş Kışlık Barbunya Tarifi
- Dondurucuda Kışlık Bamya
- Salatalık Turşusu Yapımı
- Kırmızı Biberli Domates Sosu
Daha fazla ilgili içerik;
Kışlık Domates Hangi Ayda Yapılır?
Kışlık domates hangi ayda yapılır, sorusu için yazın her ayında cevabı verilebilir. Yani yazın gelmesi ile domateslerin ucuzlaması ve hasat zamanının gelmesi ile kışlık domates yapılmaya başlanabilir. Kişi dilediği gibi salça yada direk olarak sos tarzı yapıp muhafaza edebilir. Yapılan kışlık domates uzun süre beklese bile kullanıma uygundur.
Bezelye Hangi Ayda Dondurucuya Konur?
Bezelye hangi ayda dondurucuya konur, sorusu için temmuz ayı uygun bir seçenektir. Yazın gelmesi ile sebze ve meyveler bir hayli canlanmaya başladı. Bu canlanma ile bezelyelerin dondurucuda muhafaza edilmesi de sürekli yapılan bir durumdur. Taze bezelyeler buzdolabı poşeti ile saklandığı zaman uzun süre sonra bile olsa eritilip kullanılabilir.
Fasulye Konservesi Hangi Ayda Yapılır?
Fasulye konservesi hangi ayda yapılır, sorusu için temmuz ve ağustos aylarının uygun olduğu bilinir. Taze fasulyenin muhafaza edilmesi uzun yıllardır yaz aylarında yapılan bir işlemdir. Buzdolabı poşetlerine pişirilerek yada direk olarak doğrayıp muhafaza ederek soğuk kış günlerinde tüketebilirsiniz.