Hesaba haciz geldiğinde ne yapılmalı ve e-devlet banka bloke sorgulama işlemini sizlerle paylaşıyoruz. Hangi banka hesaplarına haciz konulamaz, birlikte inceleyelim.

Hesaba haciz geldiğinde ne yapılmalı, son zamanlarda ortaya çıkan haciz türlerinden birisi elektronik hacizdir. Elektronik haciz E-haciz olarak bilinmektedir. E-haciz geçmiş yıllara ait devlete ödenmeyen borçlar için uygulanmaktadır. E-haciz sisteminde maaşı bir kısmına el konulmaktadır. Borcun ödenmesi için e-haciz sistemi uygulanmaktadır. Borcun fazla olması durumunda ise taşınmaz mallar üzerinde de haciz uygulanmaktadır.

E-haciz uygulaması başlamadan önce borçlu olan kişiye bir uyarı gelir. Bu uyarıdan sonra borcun ödenmemesi durumunda banka hesaplarınıza bloke konulur. Hesabınıza haciz geldiği zaman borcunuzu ödemeniz gerekir. Borcunuzu ödemezseniz her ay maaşınızdan bir miktarı borcunuz için çekilir. Banka hesabına gelen blokeden dolayı hiçbir işlem yapmazsınız. E-haczin yani hesabınızdaki haczin kaldırılması için borcunuzu ödemeniz gerekmektedir. Haciz kaydınızı ve bloke olan hesaplarınızı nereden sorgulayacağınızı bilmiyorsanız yazımızı sizler için ele aldık gelin detaylı bir şekilde inceleyelim.

E-Devlet Banka Bloke Sorgulama

Son zamanlarda birçok kişi ihtiyaçlarını karşılamak için bankalara başvurmaktadır. Bankalardan aldığınız kredileri ödemezseniz hesaplarınıza bloke konulmaktadır. Vergi borcu olan kişiler için bloke işlemleri uygulanır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık haciz sistemleri elektronik ortama taşınmaya başlamıştır. Borcunu ödemeyen kişinin banka hesaplarına özellikle maaşının yattığı hesaba bloke konulur. Bu şekilde borç, borçlu kişiden tahsil edilmeye çalışılır. Banka blokelerinizi sorgulamak için e-devlet sistemini kullanabilirsiniz. E-devlet sistemiyle banka hesabınızda neden bloke olduğunu ve bloke olup olmadığını görüntüleyebilirsiniz.

  • E-devlet sistemi üzerinden bloke sorgulama işleminizi gerçekleştirecekseniz linke tıklamanız yeterli olacaktır.

Daha fazla ilgili içerik;


MASAK Bloke Sorgulama

Son zamanlarda banka hesaplarından birçok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. MASAK şüpheli gördüğü banka hesaplarını incelemeye başlar. İncelemeden sonra hesaplarda bir sıkıntı olduğunu fark ederse hesabınıza bloke konulur. MASAK hesabınızda yasa dışı yollardan para geldiğini veya hesabınızdaki paranın yasa dışı amaçlar için kullanıldığından şüphe duyarsa bloke koymaktadır. MASAK blokesi için itiraz etme şansınız vardır. MASAK blokesi aslında tedbir için alınan bir önlemdir. Hesabınızda MASAK blokesi olup olmadığını kontrol etmek istiyorsanız ve nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız sizler için ele aldık.

  • MASAK, Mali Suçları Araştırma Kurulu olarak bilinmektedir. MASAK tarafından hesabınız da bloke olup olmadığını sorgulamak için e-devlet sistemini kullanabilirsiniz. Banka hesaplarına uygulanan elektronik haciz sorgulama olarak verilen hizmetten e-devlet sayesinde faydalanabilirsiniz.  
Açık Haciz Kaydı Nedir

Açık Haciz Kaydı Nedir

Açık haciz aslında e-haciz olarak bilinmektedir. E-haciz sistemi devlete ödenmeyen borçlar sebebi ile uygulanan bir sistemdir. Çoğunlukla vergi borçlarından dolayı açık haciz gelmektedir. Açık haciz ile banka hesaplarınıza bloke konulmaktadır. Genellikle maaşların yattığı banka hesaplarına konulan bu blokeden dolayı maaşınızın bir kısmını borcunuz için alınmaktadır. Açık haczi kaldırmak istiyorsanız borcunuzun tamamını ödemeniz gerekir. Aksi halde hesaplarınız blokeden kaldırılmaz. Blokeli hesapla da hiçbir işlem gerçekleştiremezsiniz. Borç tamamen ödendikten sonra borçlu olan kişi kuruma bir dilekçe yazarak açık haciz işleminin kaldırılmasını talep etmesi gerekir. Hesaba uygulanan açık haciz sistemi ortadan kaldırılır.