Borçtan dolayı banka hesaba bloke ve hangi banka hesabına bloke konulamaz, detayları sizlerle paylaşıyoruz. Hesaptaki bloke kaç günde kalkar ve blokeli hesaba para gelirse ne olur, inceleyelim.

Borçtan dolayı banka hesaba bloke, hayatımızda birçok ihtiyacımız vardır. Temel ihtiyaçlarımızı karşılamak için bazen zor durumda kalabilirsiniz. İhtiyaçlarınızı karşılamak için bazen bankaya başvurabilirsiniz. Bankadan alınan borçlarının geri ödenmesi gerekir. Vergi borcu ve şüpheli işlemlerden dolayı da banka hesabınıza bloke edilebilir.

E-haciz ile banka hesaplarınıza konulan blokeyi borcunuzun tamamını ödeyerek kaldırabilirsiniz. Belirli borcunuzun ödenmemesi durumunda sizlere uyarı gelmektedir. Uyarı geldikten sonra borç ödenmiyorsa banka hesaplarınıza bloke konulmaktadır. Birçok kişi tarafından merak edilen borçtan dolayı banka hesabına konulan bloke hakkında tüm detayları yazımızda ele alacağız.

İcra dairesinin banka hesaplarına bloke koyması

İcra dairesinin banka hesaplarına bloke koyması, ülkemizde binlerce kişi kredi kartı kullanmaktadır. Kredi kartının kullanımı gün geçtikçe artış göstermektedir. Temel ihtiyaçlar ya da acil ihtiyaçlarınız için bankalardan belirli miktarlarda kredi çekebilirsiniz. Kredi kartının her ay veya belirli bir ödemesi vardır. Bu ödemeleri geciktirmeniz ve ödememeniz halinde banka hesaplarınıza bloke koymaktadır.

Maaşınız olduğu hesaba bile haciz koyma hakkına sahiptirler. Hesaplarınıza erişim sağlayamazsınız. Maaşınız yattığı hesaba da haciz konulacağı için maaşın belirli bir kısmı borcunuz için ödenmektedir. Hesabınızda bloke olup olmadığını kontrol etmek için e-devlet sistemini kullanabilirsiniz. Kredi borcunuzdan dolayı hesaplara bloke işlemini kaldırmanız için tek yapmanız gereken borcunuzun tamamını ödemeniz gerekir.

Varlık Şirketleri Banka Hesaplarına Bloke Koyabilir Mi

Ekonomik sıkıntı çeken kişilerin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Varlık şirketleri son zamanlarda ismi duyulan bir kurumdur. Borçlanan kişilerin borçlarını devralarak borçların yeniden yapılandırılmasını sağlayan şirketlerdir. Tüm bankalarda borcu alınmayan kişilerin dosyaları varlık şirketlerine devretmektedir. Bankalar 2 yıl boyunca borcunu alamazsa dosyayı devreder. Banka ile varlık şirketi belirli bir komisyon oranında anlaşma sağlar. Varlık şirketleri ilk olarak kişi için en makul ödeme planını çıkartmaya çalışır. Borçlu ile anlaşmaya çalışan varlık şirketi eğer borçlu kişi ile anlaşamazsa bazı yöntemlere başvurmaktadır.

  • Varlık şirketi ödenmeyen borçlar için haciz işlemlerini başlatma yetkisine sahiptir. Varlık şirketleri banka hesaplarına da bloke koyabilmektedir. Yasal olarak süreç bankalardan varlık şirketlerine atanmıştır.

Hesabımda Bloke Var Ne Yapmalıyım

Hesabımda Bloke Var Ne Yapmalıyım

Hesabımda bloke var ne yapmalıyım, bankalardaki hesaplarınız da çeşitli nedenlerden dolayı bloke konmuş olabilir. Hesabınızda bloke varsa bunun sebebi birden fazladır. Bankaya kredi kartı borcunuzdan dolayı hesap bloke olmuş olabilir, vergi borcunuzdan dolayı bloke olmuş olabilir ya da hesabınızda şüpheli bir işleme rastlanmış olabilir. Hesabınız bu sebeplerden dolayı bloke edilmiş olabilir. Bloke edilen hesaptan hiçbir işlem gerçekleştiremezsiniz. Hesabınızdaki bloke sebebini öğrendikten sonra blokeyi kaldırmanız için yöntemlerde birkaçı şu şekildedir;

  • İlk olarak hesabınızdaki bloke borç yüzünden olduysa bu borcun tamamını ödemeniz gerekir. Borcun tamamı ödendikten sonra blokeniz ortadan kaldırılmaktadır.
  • Eğer şüpheli işlemden dolayı hesabınız bloke olduysa bu durum için itiraz dilekçesi yazmanız gerekir. Hesabınız detaylı bir şekilde incelenir ve şüpheli işlem için herhangi bir tehdit görülmüyorsa hesabınızdaki bloke kaldırılır.

Daha fazla ilgili içerik;