İş göremezlik ödeneği ne zaman ödenir, iş hayatında bazı aksiliklerle karşı karşıya kalabiliriz. İş hayatında karşılaştığınız hastalıklara karşı rapor alabilirsiniz. 2 günden daha fazla alınan raporlarda iş göremezlik ödeneği ödenmektedir. 15 gün içerisinde bu ödenek tarafınıza yatırılmaktadır. E-devlet üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. Ödenek tutarınızı ise PTT’lere giderek alabilirsiniz.
Raporu olan ve hamilelik sürecini tamamlayan birçok kişi iş göremezlik ödeneği almaktadır. Rapor parası olarak da geçmektedir. Hastalık, iş kazası ve hamilelikte bu hakkınızı kullanabilirsiniz. Sgk tarafından ödenen bu tutar hesabınıza 15 gün içerisinde yatırılmaktadır. E-devlet üzerinden süreci takip edebilirsiniz.
Rapor Parası Hesaplama
Rapor parası hesaplama işleminin nasıl yapıldığını sizlerle paylaşıyoruz.
- 1 Günlük rapor parası; 264 TL
- 5 Günlük rapor parası; 793 TL
- 10 Günlük rapor parası; 2115 TL
- 20 Günlük rapor parası; 4759 TL
- 30 günlük rapor parası ne kadar; 7403 TL
Daha fazla ilgili içerik;
- Devlet Hastanesinden Sağlık Raporu Nasıl Alınır
- PTT Rapor Parası Sorgulama T.C. ile Nasıl Alınır
- E-Nabızdan Sağlık Raporu Nasıl Alınır
SGK İş Göremezlik Ödemesi Ne Zaman Yatar
SGK iş göremezlik ödemesi ne zaman yatar, sigortalı bir çalışanın başına gelen herhangi bir hastalık, iş kazası, hamilelik gibi durumlarda devlet tarafından ödenen bu ödeneğe rapor parası denmektedir. Sağlık kuruluşlarından ve hekim tarafından yazılan raporlardan dolayı işçi geçici bir süre iş yapmaz.
İş yapamadığından dolayı ücret alamayan çalışanlar için müjdeli bir haber gelmektedir. Rapora sahip olan kişiler işe gidemedikleri her gün için SGK tarafından ücret ödenir.
- İşverenin raporu SGK’ya bildirilmesi ile birlikte 15 gün içerisinde iş göremezlik ödeneği ödenmektedir. 2 ay içerisinde bu paranın alınması gerekir. Alınmayan ücretler geri iade edilmektedir.
Rapor Parası E devlette Ne Zaman Gözükür
Rapor parası e devlette ne zaman gözükür, rapor parası sigortalı çalışanlar için ödenen bir ücrettir. İş yapamadığınız zamanlarda SGK tarafından sizlere belirli tutar ücret ödenmektedir. Üç aylık prim günü toplanır. Raporlu olunan gün sayısı ne kadarsa bu günlerden 2 gün çıkartılması gerekmektedir.
2 günün çıkartılmasındaki amaç bu rapor ödeneği ilk iki gün için ödenmez. Üç aylık brüt geliriniz üç aylık prim gününüze bölünmesi gerekir. Bu sonuçla birlikte raporlu olunan gün sayısı çarpılır ve rapor paranızı elde edersiniz.
İş göremezlik ödeneğinde rapor parasını e-devlet üzerinden görüntüleyebilirsiniz. E-devlete en geç 15 gün içerisinde gözükür. Rapor parasını görmek için linke tıklayınız.
Ptt Rapor Parası Sorgulama T.C. İle
Ptt rapor parası sorgulama T.C. ile, rapor paranızın sorgulama işlemlerini dört farklı çeşitte gerçekleştirebilirsiniz. Rapor parasını sorgulama işlemlerinden bir tanesi ise PTT şubelerine giderek sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kimlik numaranızı belirterek PTT üzerinden sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
- İşveren tarafından raporunuzun SGK belirtilmesi ile birlikte 15 gün içinde paranız yatırılmaktadır. PTT’ye giderek ödeneğinizi alabilirsiniz.
Daha fazla ilgili içerik;
- PTT Rapor Parası Sorgulama T.C. ile Nasıl Alınır
- 30 Günlük Rapor Parası Ne Kadar
- Rapor Parası Hesaplama
İş göremezlik parası kaç gün sonra yatar?
İş göremezlik parası, raporunuz SGK’ya ulaştıktan sonra, en geç 15 gün içinde yatar. Ancak, bazı durumlarda bu süre uzayabilir. Örneğin, raporunuzun eksik olması veya doğru doldurulmaması gibi durumlarda, SGK’nın raporu tamamlaması veya düzeltmesi gerekebilir.
10 günlük iş göremezlik parası ne kadar?
10 günlük iş göremezlik parası, günlük kazancınızın %70’i kadardır. Günlük kazancınız, brüt ücretinizin 30’a bölünmesiyle hesaplanır. Örneğin, brüt ücretiniz 5.000 TL ise, günlük kazancınız 166,67 TL’dir. Bu durumda, 10 günlük iş göremezlik paranız 1166,67 TL olacaktır.
Rapor parası ayın hangi günleri yatar?
Rapor parası, her ayın 10, 20 ve 30’unda yatar. Ancak, bazı durumlarda bu tarihler değişebilir. Örneğin, ayın 30’u hafta sonuna denk gelirse, rapor parası ayın 1’inde yatar.
10 günlük raporda hafta sonu sayılır mı?
10 günlük raporda hafta sonu sayılır. Yani, 10 günlük raporda toplam 14 gün vardır. Bu günlerden 7’si iş günü, 7’si ise hafta sonudur.
Kaç günlük raporda kesinti olmaz?
Hastalık ve iş kazası raporlarında, ilk 3 gün için kesinti yapılır. Bu sürenin sonundan itibaren, iş göremezlik parası tam olarak ödenir.
Analık raporlarında, rapor süresi boyunca kesinti yapılmaz.
Sigortalı askerlik raporlarında, rapor süresi boyunca kesinti yapılmaz.
Kaç günlük raporda maaş kesintisi olmaz?
Hastalık ve iş kazası raporlarında, ilk 3 gün için maaş kesintisi yapılır. Bu sürenin sonundan itibaren, maaş tam olarak ödenir.
Analık raporlarında, rapor süresi boyunca maaş kesintisi yapılmaz.
Sigortalı askerlik raporlarında, rapor süresi boyunca maaş kesintisi yapılmaz.