Kabak sandal 2 lezzetli tarifi sizlere aktarıyoruz. Beşamel soslu kabak sandal ve kabak sandal peynirli tarifini birlikte inceleyelim.

Kabak sandal, özel akşamların olmazsa olmazlarından biri olarak da bilinir. Sofraların lezzetini arttıran bu yemeğin yapımı sanıldığından çok daha basittir. Nitekim bazı kişilere göre kabakla yapılabilecek en lezzetli yemeklerden birisidir. Yaz akşamlarında hafif şeyler tüketmek isteyen kişiler tarafından sıkça tercih edilir. Buna ek olarak tarif içerisinde yer alan kaşar, tariften çıkartıldığında diyet öğünleri için de tercih edilebilir. Kabak sandalın yanına bol salata hazırlayarak lezzetli ve hafif bir menü oluşturmak mümkündür.

Kabak Sandal Tavuklu Tarifi

Kabak sandal tavuklu tarifi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran yemeklerden birisidir. Nitekim internet üzerinde en çok aratılan yemek tariflerinden biri olduğu da bilinmektedir. Kabak sandal tavuklu tarifi için ilk etapta aşağıdaki malzemeleri edinmek gerekecektir:

  • 4 adet orta boy kabak
  • 1 parça tavuk göğsü
  • 2 küçük boy soğan
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı kaşar peyniri

Bu malzemeleri bir araya getirdikten sonra ilk etapta kabakları yıkayıp ortadan ikiye bölmek gerekiyor. Sonrasında içerisini bir bıçak yardımıyla alıp sandal şekli verilmelidir. Bunun ardından ise kabakları kızartmak için bir tencereye 1 su bardağı sıvı yağ koyup kabakları içine atarak önü ve arkası kızarana kadar tutmak gerekecektir.
Bir sonraki aşamada kabakları uzun bir borcamın içerisine koyup beklemeye almakta fayda var. Bu esnada kabaklar soğumaya devam ederken yemeğin harcı yapılacak. Bir tavaya 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı koyup kızdıktan sonra içerisine 2 adet küçük boy soğan 1 parça tavuk göğsü eklenir ve soteleme işlemi başlar.
4 ila 5 dakika sonra tavukları kabakların içerisine doldurmak gerekecektir. Ardından aynı tavada salça ve çeşitli baharatları 1,5 su bardağı kaynar suyla karıştırıp salçanın suya renk vermesi beklenir. Sonrasında ise 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirmek ve piştikten sonra üzerine kaşar serpiştirerek yemek mümkündür.


Daha fazla ilgili içerik;


Beşamel Soslu Kabak Sandal – Nefis Yemek Tarifleri

Beşamel Soslu Kabak Sandal

Beşamel soslu kabak sandal – nefis yemek tarifleri sitesi üzerinde en çok araştırılan tariflerden birisi olmuştur. Binlerce kişinin denediği ve yüz binlerce kişinin okuduğu bu tarif aşağıdaki gibidir:

  • İlk etapta alacalı şekilde soyulan kabakların içi alınır ve kabaklar su dolu tencerede haşlamak üzere bekletilir. Kabakların orta sertlikte olması ve tamamıyla pişmiş olması gereklidir.
  • Sonrasında tavaya sıvı yağ eklenip tavuklar ilave edilerek pişirmek gerekir.
  • Sonra aynı tavaya soğan ve biberleri de ilave edip 5 dakika kadar pişirmek tavsiye edilir.
  • Sos tenceresine un ve tereyağı ilave edilir ve bir süre karıştırıldıktan sonra tuz ve süt eklenerek 4 dakika süreyle pişmeye alınır.
  • Piştikten sonra ise tavuklu harç ile bu karışım birleştirilir.
  • Fırın tepsiye kabaklar dizildikten sonra iç harç kabaklara koyulur ve üzerine kaşar serpiştirilerek servis edilir.

Kabak Sandal Peynirli Tarifi

Kabak sandal peynirli tarifi sayesinde son zamanlarda binlerce kişi sofraların vazgeçilmezi olan kabak sandal yemeğini tatmıştır. Nitekim burada bahsedilen peynir kaşar peyniridir. Kaşar peynirli kabak sandal tarifi ise aşağıdaki gibidir:

  • Kabaklar soyulur ve haşlanır.
  • Tavuklar sıvı yağ içerisinde 5 dakika kızartılır.
  • Soğan ve biberler de aynı tavada 5 dakika kızartılır.
  • Un ve tereyağından oluşan sos tenceresinin içerisine tuz ve süt eklenerek pişmeye alınır.
  • En sonunda tavuklu harç ile sos tenceresi birleştirilir.
  • Birleştirilen karışım kabakların içerisine dökülür ve 180 derecede 30 dakika pişirilerek hazırlanır.

Kabak sandal tarifi için en iyi alternatifleri sunduk. Yer verdiğimiz tarifler hakkındaki görüşlerinizi hemen yorum alanına yazarak geri bildirim alabilirsiniz.