Kalp hastalarına yüzde kaç rapor verilir şartları nelerdir ve benzeri soruların yanıtları sıkça araştırılıyor. Engelli raporları kalıcı fiziksel ya da bedensel hastalıklarda verilir. Hastalığın şiddeti heyet raporunda yer alan yüzdesine bağlı olarak rapor verilir. Kalp hastaları da bu noktada heyet kararı neticesinde rapor alabilen gurupta yer alır.
Çeşitli kalp rahatsızlıkları neticesinde strent ve benzeri uygulamalar yapılmışsa hastalar engelli raporu alabilmek üzer heyete girer. Heyet raporunun kalp hastalarına verilebilmesi için ilgili hastalığın en az %40 özre neden olması ve heyet doktorları tarafından onaylanması gerekiyor. Eğer şu gibi kalp hastalıkları geçirdiyseniz heyet kararı ile engelli raporu alabilirsiniz;
- Kalp hastalığı neticesinde çalışamaz durumda olmak,
- İlgili kalp ameliyatlarından sonra çalışamayacak duruma gelmek
- Kalp efor testlerinin normal seviyenin altında kalması
- Kalp krizi geçirmiş olmak
- Kalbe stent takılmış olması
Kalp Hastası Rapor Oranı
Kalp hastası rapor oranı yüzde kaçtır sorusu sıkça merak ediliyor. Kalp hastalıkları kişinin normal yaşamını sağlıklı bir şekilde sürdürmesine engel olabilir. Bu gibi hastalar heyete girerek engelli raporu alma hakkına sahiptir. Eğer kalbe stent yerleştirilmişse, kalp krizi geçirilmiş ve sağlığı olumsuz etkilemişse heyete girilebilir. Kalp hastalarına yüzde kaç rapor verileceği ancak heyet toplantısından sonra netlik kazanır. Heyetteki doktorlar ilgili kalp hastasının tüm süreçlerini ve hastane sonuçlarını analiz ederek belirli bir yüzde verme kararı alabilir.
Kalp Hastaları Engelli Raporu Alabilir Mi?
Kalp hastaları engelli raporu alabilir mi, almak için nereye başvurmaları gerekir ve benzeri soruların yanıtları sıkça merak ediliyor. Kalp hastaları heyete girerek engelli raporu alabilirler. Ancak belirli bir yüzdeye sahip olan engelli raporunu alabilmeleri için gerçekten heyet doktorları tarafından onaylanması gerekiyor. Kalp hastalarının engelli raporu alabilmek için izlemesi gereken adımlar ise şu şekildedir;
- Rapor almak isteyen hastanın ilgili hastalığı ile alakalı olan polikliniğe başvurması gerekiyor.
- Bu poliklinikte kalp hastalığı ile ilgili muayene olması gerekiyor.
- Muayene olmadan evvel hastanın Sağlık Kurulu başvuru belgesi alması gerekiyor.
- Muayene olduktan sonra alınan bu belge kurula teslim edilir.
Ardından heyet için verilen tarihte uzman doktorların yer aldığı heyet toplantısında incelenerek rapora uygunluğu tespit edilir. Eğer hastanın engelli raporu alacak kadar hasta olduğu kuruldaki doktorlar tarafından onaylanırsa rapor yüzdesi belirlenerek onaylanır.
Anjiyo Yüzde Kaç Rapor Verilir
Anjiyo yüzde kaç rapor verilir, engelli rapor yüzdesi neye göre belirlenir soruları sıkça araştırılıyor. Kalp hastaları ve daha evvel kalp krizi, kalp ameliyatı geçirenler, kalbine stent takılanlar ve anjiyo olanlar engelli raporu almak üzere Sağlık Kurulu’na başvuruda bulunabiliyor. Bu noktada başvuran hastanın diğer tüm hastalıkları da analiz edilerek heyet doktorları tarafından uygun görülen yüzde belirlenerek onaylanıyor. Genel olarak heyette anjiyo uygulanan hastalara bu durumdan kaynaklı ortalama %30 oran veriliyor.
Stent Yüzde Kaç Rapor Verilir
Stent yüzde kaç rapor verilir; Kalbe stent takılması kişinin günlük yaşamını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesini ve çalışmasını engeller. Bu noktada stent takılı olan hastalar engelli raporu ve maaşı alabilmek üzere başvuruda bulunabilir. Engelli raporlarındaki yüzdeler kişinin tüm hastalıklarına göre oranlar verilerek belirlenir. Kalbinde stent olanlar için heyette yer alan uzman doktorlar ortalama %20 oranı verme kararı alabilir.
Engelli Araç Fiyatları – ÖTV Muafiyeti Sıfır Engelli Araç Fiyatları
Sağlık Ocağından Sağlık Raporu Nasıl Alınır, İş ve Okul İçin