Birçok kişi mum çiçeği nasıl çiçek açtırılır, bakımı nasıl olur sorularının yanıtını merak etmektedir. Sizin için mum çiçeği hakkında tüm detayları yazımızda ele aldık.
Mis gibi kokan çiçeği evinizde yetiştirmek mi istiyorsunuz? O zaman yasemin çiçeği ve mum çiçeği tam size göre. Mum çiçeği hem mis gibi kokusuyla hem de kadifemsi yapısıyla birçok kişinin dikkatini daha çok çeker. Mum çiçeği ilkbahar ve sonbahar aylarında çiçek açar. Peki mum çiçeğiniz çiçek açmıyorsa ne yapabilirsiniz ?
- Tül ardından düzenli bol gün ışığının olduğu bir bölgeye mum çiçeği konulmalıdır.
- Saksısı çok büyük olmaması ve küçük bir saksıya yerleşmesi gerekir.
- Ayrıca petek, klima gibi kaynaklardan uzak bir yere yerleştirilmelidir.
- Bulunduğu bölgede sıcaklık ne soğuk ne de çok sıcak olmalıdır. Kısacası ortamın 10 ile 27 derecede olması gerekir.
- Toprağı kuruduktan bir gün sonra su verilmesi gerekir.
Mum Çiçeği Nasıl Çiçek Açar
Son zamanlarda bitki severlerin ilgi odağında mum çiçeği yer almaktadır. Kokusu ve görüntüsüyle muhteşem gözüken bu çiçeğin bakımı çok önemlidir. İlk defa gören kişiler için yapay bir çiçek görüntüsü oluşturur. Özellikle çiçek açtığı zaman ortamı kokusuyla donatır. Ancak çiçek açması için bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir. Aksi halde mum çiçeği çiçek açmaz.
Mum çiçeğinin bulunduğu yerde sıcaklık ve ışık yeterli seviyelerde olmalıdır. Sürekli çiçeğin yeri değiştirilmemeli ve tek bir konumda yer almalıdır. Mum çiçeği çok fazla ilgiden hoşlanmaz. Toprak kuruduktan sonra bir gün ya da iki gün sonra su vermeniz gerekir. Öğleden sonra güneş almalı ve güneş direk olarak mum çiçeğine gelmemelidir. En önemlisi ise küçük saksılara konulmalıdır. Büyük saksılarda yer alırsa kök verme işlemiyle uğraşacağı için çiçek açmaz.
Mum Çiçeğine Şekerli Su Verilir Mi
Mum çiçeği susuzluğa karşı çok iyi direnen çiçek türlerinden biridir. Bu yüzden özellikle sonbahar aylarında toprağı kurumayacak kadar su verirseniz kök çürümeleriyle karşı karşıya kalırsınız. Yazın çok sıcak bir ortamda bile yapraklarına su dökmeniz yeterlidir. Peki çiçekler için şekerli su kullanımı mum çiçeğinde de geçerli mi?
Bitkilerin suyu emme kabiliyetini arttırmak için çiçeklere genellikle şekerli su konulur. Ancak bu durum bazen çiçeklerin çürümesine yol açabilir. Çiçekteki sinekler artmaya başlayabilir. Özellikle mum çiçeği suyu çok sevmeyen bir bitki olduğu için kullanılması tavsiye edilmez. Şekerli su yöntemi solmaya başlayan ve kesilmiş çiçeklerin suyu daha iyi emmesi için kullanılması tavsiye edilir. Eğer konu hakkında merak ettikleriniz ve sorularınız varsa altta yer alan yorum kısmına yazarak bize ulaştırabilirsiniz.