Polise şikayet kaç günde sonuçlanır, polise şikayet ilgili savcılıkta mevcut olan şikayet işlem sayısına göre sonuçlanır. Polise şikayet etmeniz sonrasında şikayetiniz Cumhuriyet Savcılığına taşınır. Orada şikayetin sonuçlanma süresi ise tamamen mevcut duruma bağlıdır. Bir şikayetin işleme ve ilerleme süreci;
- Polise şikayetçi olan kişi tarafından suç duyurusu talebinde bulunulur.
- İlgili memur tarafından şikayetçinin ifadesi alınır.
- Alınan ifade Cumhuriyet Savcılığına gönderilir.
- Cumhuriyet Savcılığı tarafından şikayet değerlendirilir.
- Dava açılması kararı alınırsa mahkeme süreci başlar.
Karakolda Şikayetçi Olduktan Sonra Ne Olur
Karakolda şikayetçi olduktan sonra resmi olarak bir suç duyurusunda bulunmuş olursunuz. Mevcut şikayet cumhuriyet savcılığına gönderilir ve burada işleme alınır. Karakola gittiğiniz andan itibaren yapmanız gereken ilk şey şikayetçi olmak istediğinizi dile getirmek olmalıdır.
Şikayetçi olduğunuzu ve şikayetçi olduğunuz kişi ya da kurumla uzlaşmak istemediğinizi dile getirdikten sonra şikayet talebinde ısrarcı olmalısınız. İlgili memur ifadenizi alacak ve ifadenizi resmi olarak kayıtlara geçirecektir. Ardından süreç cumhuriyet savcılığında devam eder.
Birinden Şikayetçi Olduktan Sonra Ne Olur
Birinden şikayetçi olduktan sonra ne olur, birinden şikayetçi olma süresi, ilgili sorun yaşandıktan sonra 6 aydır. 6 ay içinde şikayetçi olmamanız halinde suç ile ilgili şikayet hakkınızı kaybedersiniz. Bir örnek ile açıklamak gerekirse bir komşunuzdan şiddet gördüğünüzü düşünelim. Bu durumda olay yaşandıktan sonra 6 ay içinde şikayette bulunmazsanız şikayet hakkınızı kaybedersiniz.
Şikayet etmeniz halinde cumhuriyet savcılığına taşınan şikayetinizin değerlendirilme süreci başlar. Şikayet savcılık tarafından değerlendirildikten sonra bir dava açılıp açılmayacağı konusunda karara varır. Mevcut karar ile birlikte dava açılması kararı alınırsa süreç mahkemede devam eder. Savcılık şikayeti dava açmaya uygun bulmazsa süreç orada sonlanır.
Savcılığa Şikayet Kaç Günde Sonuçlanır
Savcılığa şikayetin tam olarak sonuçlanma süresi bulunmamaktadır. Bu ilgili savcılığın ne kadar yoğun olduğuna bağlıdır. Savcılığa şikayet ettikten sonra savcılığın şikayeti değerlendirme süreci mevcut bulunan şikayetlerin listesinin yoğunluğuna göre değişebilir.
Savcılığa yapılan şikayetin sonuçlanıp sonuçlanmadığını takip etmek için Cumhuriyet Savcılığına yaptığınız şikayet sırasında size verilen hazırlık numarasını kullanmanız gerekir. Şikayet ettiğiniz savcılığa doğrudan giderek şikayetinizin durumunu hazırlık numarası ile sorgulayabilirsiniz.
Daha fazla ilgili içerik;
Polise şikayet Edildim
Polise şikayet edildim, karakola şikayet edildiğinize dair bir haber aldıysanız şikayet süreci kapsamında süregelen soruşturmada ifadenize başvurulmak üzere çağrılabilirsiniz. Karakola şikayet edildikten sonra Cumhuriyet Savcılığı tarafından şikayet dava açılmaya yeterli görülürse şikayet kapsamında bir dava açılır ve ardından mahkeme süreci için çağrılırsınız.
Karakola şikayet edildiğinizde şikayet eden karşı taraf ile iletişime geçerek uzlaşma talep edebilirsiniz. Uzlaşma talep etmeniz halinde karşı taraf da olumlu bakarsa uzlaşma ile birlikte şikayetiniz Cumhuriyet Savcılığına taşınmadan sorunu çözebilirsiniz. Böylece bir dava süreci başlamadan şikayet uzlaşma yolu ile giderilebilmektedir.
Karakola şikayet edildiğinizde ifade vermek için karakola çağrılırsınız. İfadenizi verirken uzlaşmak istediğinizi dile getirerek şikayet sahibi ile uzlaşma kanalı sayesinde anlaşmanız mümkündür.