Elimizden düşmeyen telefonlarımızı korumak için güzel ve eğlenceli görünmesini istediğimiz zaman telefon kılıfları kullanırız. Genellikle şeffaf ve silikon olarak satılan telefon kılıfları kullandıkça zaman içinde kirlenir.
Kılıf Tüyoları
Çeşitli bakteri ve mikrop barındıran telefon kılıflarını temizlemenin birçok yöntemi vardır. Telefon kılıflarında şeffaf olanı daha çok tercih ediliyor. Şeffaf telefon kılıfları daha çabuk kirlenip, daha çok lekeleniyor ve hatta sararmalar oluşuyor. Kirlenen şeffaf telefon kılıflarını temizlemenin birçok yöntemi var demiştik. Peki nedir bu yöntemler gelin detaylıca bakalım.
- İlk olarak bulaşık deterjanını denemelisiniz. Hem parlaklık verir hem de daha hijyenik olur.
- Sirke ile temizlemek de mümkün. Ancak kokusundan hoşlanmayanların pek tercih edeceği yöntem olmayabilir.
- Aseton ile de telefon kılıflarını temizlenebilir. Fakat fazla dökmeyin, çizilme yapabilir.
- Saf alkol kullanmak faydalı olacaktır.
- Cif ile temizleme yaparken de yine çok yavaş hareketlerle pamuk ile temizleme yapabilirsiniz.
- Limon ile deterjanı sıcak su da karıştırıp deterjan çözünene kadar karıştırıp bekleyin.
Sararan Şeffaf Plastik Nasıl Beyazlatılır
Şeffaf telefon kılıfları diğer kılıflara göre daha çok tercih ediliyor. Telefonlarımızı çizikten ya da herhangi bir durumdan korumak için kullandığımız telefon kılıflarının temizliği oldukça önemlidir. Çünkü sürekli elimizde ve telefonları hemen hemen her ortamda bulunduruyoruz. Çantamızda, cebimizde, bulunduğumuz her ortamın sehpasında ya da masasında, arabamızda her ortamda dolaşıyor. Haliyle telefon kılıflarının da kirlenmesi kaçınılmaz oluyor. Telefon kılıfını temizlemenin, bakteri ve mikroplardan, lekelerden kurtulmanın birçok yöntemi vardır.
Sararan şeffaf telefon kılıflarını tekrar eski haline getirip beyazlatmak ne yazık ki mümkün değildir. Çünkü sararan kılıfın üstünde bir tabaka değil şeffaf kılıfın kendi malzemesi sararıyor. Bu durumda eski haline getirmek pek mümkün olmuyor. Bütün yöntemleri sizler için denedik ama maalesef hiçbir yöntem sararan şeffaf telefon kılıfını eski haline getirmiyor. Ama bir iki yöntemle sararmayı geciktirebilirsiniz.
- Sigara içilen ortamlarda, ağır duman altında bırakmamalısınız. Güneş ışığı almaması da sararmayı geciktiren bir yöntemdir.
- Ucuz şeffaf telefon kılıfı alıp sararma olduğunda atıp yenisini almak da bir yöntem.
Sizlerin deneyip etkili olan bir yöntemi varsa yorum kısmına yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz.
Diş Macunu İle Kılıf Temizleme
Bazı temizleme işlerinde kullanılan diş macunu ile telefon kılıfları temizlemek de mümkündür. Bir pamuk ya da süngerin üzerine diş macununu sıkıp telefon kılıfını ovun. Bu işlemi diş fırçası ile yaptığınız da çizikler oluşabilir. Bu yüzden diş fırçası kullanmayın. Bolca ılık su ile durulayın. Yumuşak ince bir bezle de kurulayın. Telefon kılıfınız mikroplardan arınmış olacaktır. Varsa yoğun olmayan lekeleri de çıkarabilir. Fakat sararan şeffaf telefon kılıfını beyazlatmaz ya da eski haline getirmez.
Lansman Kılıf Nasıl Temizlenir
İphone tasarımcıları tarafından düşünülen Apple tasarımı lansman kılıflar, silikon ve özel kauçuk dan üretilmiştir. İç kısmı yumuşak mikro fiber bir kaplama olarak tasarlanması ile İphone telefonlarının korumasında çok önemli rol oynamaktadır. İç kısmında kullanılan süet üzerinde İphone damgası vardır. Lansman kılıflar Apple telefonumu koruduğu gibi aynı zamanda da şık ve zarif bir görünüm sağlar. Dış yüzeyinde kauçuk ve silikon malzemeleri kullanılmaktadır.
Lansman kılıfları temizlemeyi düşünüyorsanız amonyak, kimyasal içerikli malzemeler, aerosol spreyler, çözücüler, aşındırıcı maddeler, evde kullanılan kimyasal temizlik malzemeleri, cam temizleyicileri, aseton, alkol ve hidrojen peroksit içeren temizleyicileri sakın kullanmayınız. Sadece yumuşak, az nemli ve tüy bırakmayan ince bir bez kullanarak lansman kılıfın içini ve dışını güzelce silebilirsiniz.
Sararan telefon kılıfları
Şeffaf telefon kılıfları, zamanla sararabilir. Bunun birkaç nedeni vardır:
- Yaşlanma: Şeffaf telefon kılıfları, zamanla oksitlenerek sararabilir.
- Kir ve toz: Şeffaf telefon kılıfları, kir ve toza maruz kaldığında sararabilir.
- Isı ve güneş ışığı: Şeffaf telefon kılıfları, ısı ve güneş ışığı gibi dış etkenlere maruz kaldığında sararabilir.
Daha fazla ilgili içerik;
Kirlenen Şeffaf telefon kılıfı nasıl temizlenir?
Kılıfı yumuşak bir bezle silin.
Kılıfın üzerindeki kir ve tozu temizlemek için su ve sabunla yıkayın.
Kılıfı duruladıktan sonra iyice kurulayın.
Sararan şeffaf telefon kılıfı nasıl Beyazlatilir?
Kılıfı karbonat ve su ile macun haline getirin.
Bu macunu kılıfın üzerine sürün ve bir süre bekletin.
Kılıfı nemli bir bezle silin.
Şeffaf kılıf nasıl temiz tutulur?
Kılıfı her gün yumuşak bir bezle silin.
Kılıfı çantanızda veya cebinize koymadan önce tozdan arındırın.
Kılıfı ısıdan ve güneş ışığından uzak tutun.