En kesin yumurtlama günü hesaplama nasıl ve nereden yapılır bilgilendiriyoruz. Son iki adet tarihine göre yumurtlama hesaplama ve erkek bebek için yumurtlama günü hesaplama nasıl yapılır, gelin birlikte inceleyelim.

Yumurtlama HESAPLAMA testi
Yumurtlama HESAPLAMA testi

Yumurtlama dönemi hesabı bir önceki ile bir sonraki regl tarihine göre hesaplanır. Yumurtlama hesabı yaparken özellikle mevcut ayın adet tarihine odaklanmak gerekir. Bu adet tarihine göre, adet döngüsü üzerinden bir sonraki ayın regl dönemi hesaplanmalıdır. Gelecek ayın regl tarihi hesaplandığı zaman 14 gün geriye doğru sayılarak yumurtlama hesaplama testi yapılabilir.

Yumurtlama dönemi için genellikle adet başlangıcından 14 gün önce başlanacağı uzmanlar tarafından söylenir. Burada kadınların bilmesi gereken en önemli bilgi, adet döngülerinin kaç gün sürdüğüdür. Adet döngüsünün süresi kadından kadına göre değişiklik gösterir. Bir adet döngüsü 28 gün sürebileceği gibi 35 gün de sürebilir. Bazı kadınların adet döngüsü ise 26 gün sürmektedir. Her kadının adet döngüsü farklı olmasına rağmen ortalama olarak 28 gün baz alınır.

Yumurtlama Dönemi Nedir

Yumurtlama dönemi adet döngüsü esnasında gerçekleşen bir durumdur. Adet döngüsü içerisinde gelişen yumurtalar, kendilerini fallop tüplerine bırakır. Fallop tüplerinde biriken yumurtalar eğer sperm ile birleşir ise döllenme gerçekleşir. Döllenmenin başlaması ile de embriyo oluşur ve gebelik gerçekleşir. Hamile kalma olasılığı yüksek günleri hesaplama için uğraşan kadınlar, bu yöntemi kullanıyor.

Gebelik başladıktan sonra embriyoda yaşanan gelişmeler ile kadın vücudu kendisini doğuma ve dolayısı ile gebeliğe hazırlamaya başlar. Hormonlarda yaşanan değişimlerden dolayı vücudun yeni duruma adapte olması esnasında bazı belirtirler ortaya çıkar. Bu belirtiler ise hamilelik belirtisi olarak bilinir ve mide bulantısı, baş dönmesi ve koku hassasiyeti gibi unsurlar oraya çıkar.


Daha fazla gebelik içeriği;


En İyi Yumurtlama Hesaplama Uygulaması

En iyi yumurtlama hesaplama uygulaması APP mağazalar aracılığı ile ne zaman regl olunacağı, adet döngüsünün süresi ve yumurtlama takibi kolayca yapılabilir bir hale geldi. Teknolojinin gelişimi ile hem bu uygulamalara erişim hızlandı hem de kadınlar, kendilerine yönelik araçlara daha kolay ulaşmaya başladı. Yumurtlama döngüsü hesaplanabilen bazı uygulamalar şunlardır:

  • Flo Adet Takvimi
  • Adet Takvimi
  • Ovulasyon Takvim
  • Adet Takvimim
  • Pepapp
  • Clue
  • Cycles

Erkek Bebek için Yumurtlama Günü Hesaplama

Erkek Bebek için Yumurtlama Günü Hesaplama

Erkek bebek için yumurtlama dönemi gibi ayrımlar halk arasında sık sık yapılsa da bu durumun bilimde bir karşılığı bulunmaz. Ancak bazı söylentilere göre erkek bebek sahibi olmak isteyen kadınların, yumurtlama dönemine girmeden son 12 saat içerisinde cinsel birleşim yaşamaları belirtilir. Kız çocuk isteyen kadınların ise yumurtlama döneminden 2 gün önce cinsel ilişkiye girmeleri önerilir. Erkek bebek için yumurtlama dönemi ve kız bebekler için belirlenen yumurtlama dönemleri diye bir ayrılık söz konusu değildir.

Son İki Adet Tarihine Göre Yumurtlama HESAPLAMA

Son iki regle göre yumurtlama dönemi hesabı yapmak için adet döngüsünü bilmek gerekir. Adet döngüsünü bilen kadınlar, bir sonraki ay regl olacakları tarihi baz alarak yumurtlama dönemi hesabı yapabilir.

Yumurtlama Hesaplarken Kullanılan Bilgiler

Yumurtlama dönemi hesaplama bilgileri kadının adet döngüsü baz alınarak belirlenir. Fallop tüplerine bırakılan yumurtalar, gebeliği başlatmak için hazır hale gelir. Bu aşamada ise adet döngüsü takip edilir ve adet döngüsüne bağlı olarak yumurtlama dönemi hesaplanır. Yumurtlama döneminde ortaya çıkan birtakım belirtiler bulunur. Bu dönemde kadın vücudunda yine farklılıklar meydana gelir. Yumurtlama döneminde ortaya çıkan bazı değişiklikler şunlardır:

  • Alt karın ağrısı
  • Yanma hissi
  • Vajinal akıntı miktarının değişmesi
  • Lekelenme
  • Tatlara karşı hassasiyet
  • Kokulara karşı hassasiyet
  • Karın şişliği
  • Memelerin hassaslaşması
  • Cinsel isteğin yükselmesi
  • Vücut sıcaklığının artması

Yumurtlama hesabı yaparken de dikkat edilebilecek belirtiler arasında yer alır. Belirtilen en yoğun olduğu zaman dilimlerinde genellikle gebe kalmak için program yapılır.

Comments are closed.