Destek ödemeleri her aileye 1100 TL yardım başvurusu ve 1500 TL destek başvuru e-devlet üzerinden nasıl yapılır, birlikte inceleyelim.

Destek ödemeleri her aileye 1100 TL yardım başvurusu, devlet sosyal devletçilik anlayışıyla maddi ve manevi bakımından muhtaç ve ihtiyacı olan vatandaşlara kurumları aracılığıyla el uzatmaktadır. Burada para yardımı söz konusuyken eşya ve diğer hususlarda da yardımlar yapılabilir. Son olarak ihtiyacı olan vatandaşlara 1100 TL Yardım Başvurusu olması ile  gerekli kriterleri taşıyor olmaları halinde yapılan nakdi yardımdan bahsetmek mümkündür.

Devlet ihtiyacı olan vatandaşlara başvuru olması halinde 1100 TL nakdi yardımlar yapmaktadır. Yardıma başvuru adresi ikamet edilen yere göre değişmektedir. Büyükşehirlerde merkez ilçelerde kaymakamlıklarda ve şehirlerde de valilikler aracılığıyla yardım talepleri alınıyor. Talebin alınmasında adres sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarıdır.

  • E-devletten başvuru yaparak
  • İkamet ettiğiniz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek
  • İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma Vakıflarının whashapp numaraları üzerinden  (her vakıfta bulunmuyor)
  • Mahalle muhtarları aracılığıyla
  • CİMER Başvurusu ile
  • İçişleri Bakanlığının e-başvuru sayfasından

Yaşadığınız ilçenin Sosyal Yardımlaşma Vakfına (SYDV) fiziki olarak müracaat etme imkanınız olan 1100 TL yardım başvurusunu aynı zamanda e-devlet üzerinden şifrelerinizle giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Bazı vakıflar vatandaşa kolaylık olması açısından kendi internet siteler üzerinden de yardım başvurusu almaktadır.

Bazı vakıflar ise vatandaşa kolaylık olması açısından oluşturdukları WhatsApp numaraları ile nakdi yardıma ihtiyacı olan vatandaşların başvurusunu alırlar. Yardım alınabilmesinde bazı kriterlerde söz konusudur. Bu anlamda yardımın alınabilmesi için;

  • Kişi başı hane gelirinin Muhtaçlık Sınırının Altında olması
  • Kişinin SGK kaydı olmaması
  • Kişi üzerindeki mal varlıklarının oranının düşük olması
  • Vakıf Mütevelli Heyetinin Onay Vermesi

1000 TL Yardım Sorgulama e-Devlet

1000 TL Yardım Sorgulama e-Devlet

1000 TL yardım sorgulama e-devlet, güncel rakamlar yardımlar için 1100 TL olarak yapılsa da geçmiş dönemlerde nakdi yardım tutarları 1000 TL idi. Bu anlamda daha önce başvuru yapan ve sonucunu öğrenemeyen vatandaşlarda bulunmaktadır.

Başvuru sonucunun öğrenilebilmesi için kişinin e-devlete giriş yaparak arama motorundan sosyal yardım başvuru sonucu yazmaları halinde çıkan sayfaya ulaşmaları ve buradaki sonucu öğrenmeleri mümkündür.

1000 TL Yardım Başvuru Sonucu

1000 TL yardım başvuru sonucu e-devlet üzerinde sorgulanabilir. Kaymakamlıklar aracılığıyla alınmış olmasına rağmen 1000 TL yardım sonuçlandırmaları bağlı oldukları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yapılmaktadır. Bu anlamda size yardımın çıkıp çıkmadığını sorgulayacağınız adreste bakanlığa bağlı olan sayfa üzerinden gerçekleştirilir.

E-devletten yapacağınız sorgulama sizlere sonuçları verir. Şifresi olmayan kişiler PTT’den kendilerine şifre alabilirken internet bankacılığı kullananlar mobil bankacılığa giriş sonrası e-devlet sayfası ile yönlendirme sayesinde de şifresiz ulaşım sağlayabiliyorlar.


Daha fazla ilgili içerik;


PTT 700 TL Yardım Başvurusu

PTT 700 TL Yardım Başvurusu

PTT 700 TL yardım başvurusu, devletin yapmış olduğu yardımlar Sosyal Yardım Vakıflarınca karara bağlandıktan sonra kişinin TC kimlik numarası üzerinden PTT şubeleri aracılığıyla ödenir. Bu yardımın yapılmasında Vakıf Mütevelli heyeti önem taşır.

Heyetin kabul etmesi halinde kişiye yatırılacak rakam üzerinden hak sahibine SMS ile bilgi gönderilir. Bu bilgi eşliğinde de yardıma muhtaç olan kişi en yakın PTT Şubesinden parasını çekebilir.

Her Aileye 500 TL Yardım Başvurusu

Her aileye 500 TL yardım başvurusu, vatandaşlara yapılan nakdi yardımlarda üst sınır 700 TL olarak belirlenmiştir. Ancak Vakfın uygun gördüğü daha alt rakamlarında yardım olarak yapabilmektedir. Bu rakam 500 TL de olabilir 300 Lirada. Bu tamamen başvuru ile vakfın kasasındaki paraya göre belirlenir. Her ay devlet vakıflara belli miktarlarda para gönderir ve vakıflarda bu paraları ihtiyacı olan kişilere uygun şartları taşıyor olmaları halinde verebilir.

Devlet yardıma muhtaç olan vatandaşlarına farklı kalemler adı altında duruma göre nakdi yardımlar yapabilmektedir. Bu yardımlara başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılabiliyor.

Comments are closed.