Token Nedir ve Ne İşe Yarar detaylı bilgilendiriyoruz. Token ile Coin Arasındaki Fark nedir ve Token Kaç TL işte detayları.
Token, Blockhain sisteminde dijital olarak transfer edilebilen bir ürünü, değeri ya da hizmeti temsil eden varlıklar olarak tanımlanır. Son dönemlerde sıklıkla karşılaştığımız token, coin veya kripto para birimleri tanımları hakkında ne kadar bilgi sahibi olursanız, yatırımlarınızı o ölçüde başarılı yaparsınız. Token, coin ya da kripto para birimi terimleri birbirlerinden farklıdır. Sizlere token nedir, ne işe yarar ve coin ile arasındaki farklar nelerdir, detaylı şekilde açıklayalım;
Kripto Nedir – Kripto Para Püf Noktalar 2022
Token Nedir?
Kripto paraların hayatımıza her geçen gün daha çok girmesiyle birlikte bazı terimlerle de karşılaşırız. Bu terimlerden en sık karşılattığımız ise token nedir sorusudur? Token, bir servis sağlayıcısı yani platformlar tarafından yaratılan ve sunulan, bu platformun tüm işlevlerinin yerine getirilmesi amacıyla kullanılan dijital varlıklardır. Token’ler transfer edilebilme özelliğine sahiptir. Bu sayede desteklendiği platform tarafından sunulan tüm hizmetlerden yararlanabileceğiniz gibi başka bir platform tarafından sunulan hizmetlere erişmek için de transfer ederek kullanabilirsiniz.
- Blockhain teknolojisinde üç ana token çeşidi bulunur. Bunlardan ilki hizmet tokenidir ve yazılım, dijital içerikler gibi hizmetlere ya da ürüneler erişmek için kullanılır.
- İkinci token çeşidi olan menkul kıymet tokeni ise gerçek hayattaki fiziksel varlıkları temsil etmek amacıyla kullanılır.
- Üçünü token türü hisse senedi tokenidir ve bir şirketteki kısmi sahipliğe karşılık gelen tokene verilen isimdir.
Tokenler, platformunun kalitesini arttırmak ve sürekliliğini devam ettirmek amacıyla üretilebilir. Eğer bir tekstil platformu söz konusu ise üretilen token bir kazak ya da etek olabilir. Teknoloji firmalarına ait bir token, yazılım hizmetinin yıllık lisansı şeklinde üretilebilir. Kişiler kendileri için bile token üretebilir ve verdikleri hizmet karşılığında token ile ödeme alabilir. Bunun anlamı her ürünün, hizmetin veya her bir değerin tokene dönüştürülebilmesidir.
Metaverse nedir ve Metaverse coinleri
Discord Token Nedir?
Token araştırmaları içinde en çok dikkat çeken konu discord token’dir. Discord token, diğer tokenlerden farklıdır ve hakkında çok fazla açıklama bulunmaz. Bu token, Discord sunucularına erişmek amacıyla yetkilendirme kodu görevinde olan, harf ve rakamlardan oluşan bir simgedir. Bu tokenin ana amacı kullanıcı adınızın ve parolanızın etkin bir şekilde şifrelenmesini sağlamaktır.
Oturum açtığınızda sizi yetkilendiren ve hesap sahibi olduğunuzu doğrulamak amacıyla sistemde sunucuya iletilen bir harf ve sayı dizisi şeklinde de tanımlanabilir. Hesabınıza tam erişim sağlayan Discord token, aynı zamanda hesabınızda eylemler gerçekleştirmeniz için de gereklidir.
Eğer bir geliştiriciyseniz, botların sizin adınıza bir şeyler üretmesi için de kullanılabilir. Bu botlar ise Discord platformunda çeşitli yardımcı işlevleri gerçekleştirmek amacıyla kullanılır. Geliştiriciler bu botları kurmak ve onlara izin vermek amacıyla Discord Token kullanmaktadır.
Token ile Coin Arasındaki Fark
Temel olarak kripto paralar ikiye ayrılır. Bunlardan biri coin diğeri ise tokendir. Token ve coin kripto para dünyasında sık sık karşılaştığımız iki terimdir. Bu iki terim birbirinden farklı olmasına rağmen çoğu zaman karıştırılır ya da birlikte değerlendirilir. Token ile coin arasındaki fark nedir şöyle açıklayalım;
- Token dijital bir varlıktır. Coin ise kripto para birimidir.
- Coinler kendine ait bağımsız bir blok zinciri ile üretilirken tokenler, mevcut blok zinciri üzerine inşa edilmiştir.
- Token oluşturmak ya da üretmek için blockhain ağı oluşturmak zorunlu değildir ancak coin için blok zinciri üretilmesi zorunludur.
- Etrheruem, Tron, Bitcoin, Polkadot, Solana gibi kendi blok zincirleri bulunanlar coin’dir ve bunlar üzerinden token üretimi yapılır. USD, Tether gibi para birimleri ise tokenlere örnektir.
- Coin zaman içerisinde değerine değer katarak ilerleyebilir ve dijital para çeşidini oluşturabilir. Tokenler ise sözleşmenin bir sembolü olarak kullanılır.
- Coin çeşitleriyle yapılan işlemlerin her bir için farklı blok zincirleri oluşturmak ve kullanmak gerekir. Token ise çeşitli projeler yardımıyla üretilebilen ve ödeme yöntemi olarak kullanılan dijital varlıklardır.
- Token hali hazırda mevcut olan blok zinciri üzerinde oluşturulduğu için kolaydır ancak coni oluşturmak oldukça zordur.
- Coin dijital bir parayken, token dijital bir varlıktır.
- Coin ile kripto para satın alınırken, tokenlerle bir ürün ya da hizmet satın alınır.
Token Listesi
Piyasada mevcut olan çok sayıda token vardır. Bu tokenlerin tam listesine coinmarketcap gibi izleme sitelerinden erişebilirsiniz. Ayrıca en iyi 100 token listesi sıralaması da bulunur. Bu listeden hangi tokenlerin piyasada ne kadar değeri olduğunu, hacmini ve grafiklerini takip edebilirsiniz. Şu anda piyasada yer alan en iyi tokenlerden oluşan token listesi şöyledir;
- Tether para birimi olan USDT, kripto para borsalarında coin alımı için ya da riskten kaçınmak isteyen yatırımcılar tarafından kullanılan bir para birimidir.
- USDC, USD coin olarak adlandırılır ve bir tokendir. Sabit değere sahip olan bu para birimi ile de borsalardan coin alımı yapılabilir.
- Binance USD, BUSD tokendir ve Binance platformunun yerel para birimidir. Kullanıcılar bu para ile platformdaki çok sayıda ürün ve hizmete erişme imkanı bulur.
- Crypto.com Coin, CRO olarak adlandırılır ve crypto.com platformunun yerel para birimidir. Bu para ile yine bu platformdaki tüm hizmetlerden ve sunulan ayrıcalıklardan faydalanılabilir.
- UNI, Uniswap borsasına ait bir tokendir ve bu borsada kripto paraların arasında takas yapabilmek amacıyla kullanılır.
Token Kaç TL
Piyasada bulunan tokenlerin bazılarının fiyatları sabitken, bazılarının değişkendir. Bu da akıllara token kaç TL sorusunu getirir. Her platformun kendine ait tokeni vardır ve bu tokenlerin fiyatları platform tarafından belirlenir. Ancak USDT, TRY gibi fiat para birimlerine ait olan tokenlerin değeri sabittir. Bu tür tokenler fiyat dalgalanmalarından yatırımcıları korumak amacıyla üretilmiştir.
Token fiyatlarına ait tam listeyi ve fiyat değişimlerini yine izleme sitelerinden birini kullanarak görebilirsiniz. Bazı token fiyatlarından bahsedecek olursak, makaleyi yazdığımız sırada USDT fiyatı 13,66 TL, USDC fiyatı 13,65 TL, BUSD fiyatı 13,64 TL, CRO fiyatı 5,14 TL, LINK fiyatı 184,33 lira ve UNI fiyatı 116,45 liradır. Görüldüğü gibi her tokenin değeri, bağlı olduğu platforma ve kullanım amacına göre değişir.
Juno Coin Geleceği 2022 – Juno Coin Yorum
Alpine Coin Geleceği 2022 – Alpine F1 Token Yorum
Ginoa Coin Geleceği 2022 – Ginoa Coin Yorum