Turkcell Puk kodu bloke oldu nasıl açabilirim ve Turkcell.com.tr puk kodu öğrenme işlemini sizlerle paylaşıyoruz. PUK kodu kırma ve e-devlet puk kodu öğrenme işlemini birlikte inceleyelim.

Turkcell Puk kodu bloke oldu nasıl açabilirim, sorusu Türkcell müşterilerinin sıkça sorduğu bir sorudur. Puk kodunun bloke olması sonrasında hattın yeniden aktif hale getirilebilmesi için mutlaka puk kodunun doğrusunun girilmesi gerekir.

Puk kodunun doğrusuna ulaşmak için aşağıda yer alan linke tıklamalısınız. Ardından açılan sayfada Puk kodunu öğrenmek için sim kart numarası ya da T.C. kimlik numarası ile seçeneklerinden birine tıklayarak puk kodunuzu öğrenebilirsiniz.

Turkcell.com.tr puk kodu öğrenme

Turkcell.com.tr puk kodu öğrenme

Turkcell.com.tr puk kodu öğrenme işlemini aşağıda bulunun linte kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Turkcell PUK kodu öğrenme müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeden kolay bir şekilde bulmak için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir.

PUK kodu alma ve PUK kodu kırma işlemi için sim kart numarasını kullanacaksanız açılan sayfaya telefon numaranızı ve ardından sim kart numaranızı yazmalısınız. Sim kart numarası sim kartının üzerinde yazan 13 haneli bir numaradır. Bilgileri girdikten sonra güvenlik kodunu da yazarak işlemi tamamlayın. Puk kodunuz gelecektir.

Puk kodunu öğrenmek için T.C. kimlik numarası kanalını kullanacaksanız açılan sayfada telefon numarası, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgilerinizi girin. Güvenlik kodunu da girdikten sonra işlemi tamamlayın. Puk numarası ekranda görünecektir. Yazımızın devamında puk kodu bloke olması halinde yapılacaklara ulaşabilirsiniz.


Daha fazla ilgili içerik;


Pin Kodumu Unuttum Telefonu Açamıyorum

Pin kodunu unuttuysanız telefonunuzu açmak için Puk kodundan faydalanabilirsiniz. Pin kodunu 3 kez yanlış girmeniz halinde sizden Puk kodu talep edilecektir. Puk kodu ise Sim Kartı ile birlikte gelen kart üzerinde yer almaktadır.

Pin kodu ya da puk kodu bilgisine sahip değilseniz bu durumda Türkcell online işlemler sayfası üzerinden yukarıda yer alan yöntemi kullanarak puk kodunuzu öğrenebilirsiniz. Pin kodunu 3 kez yanlış girdikten sonra sizden puk kodu isteyecektir. Bu noktada yukarıdaki yöntem ile öğrendiğiniz puk kodunu girerek telefonunuzu tekrar açabilirsiniz.

Puk Bloke Olan Hat Nasıl Açılır

Puk Bloke Olan Hat Nasıl Açılır

Puk kodu bloke olan hat ancak ilgili hattın müşteri hizmetleri ya da online işlemler kanalı ile açılabilir. Bu işlemi gerçekleştirmek için telefon ile arama kanalını kullanabilir ya da bir Türkcell şubesine giderek yardım alabilirsiniz.

Bir hattın puk kodunun bloke olması demek hattın daha önce mevcut pin kodunun yanlış girilmiş ve ardından da puk kodunun yanlış girilmiş olması demektir. Puk kodu bloke olan hattın açılması için müşteri tarafından yapılabilecek bir işlem kalmaz. Bu noktadan sonra mutlaka hat tarafından destek alınması ve puk kodunun öğrenilmesi gerekir.

Puk bloke olan hattın tekrar açılması için doğru puk kodunun girilmesi gerekir. Peki doğru puk kodunu nereden öğrenebiliriz? Doğru puk kodunu online işlemler menüsü üzerinden öğrenmeniz mümkündür. Bu işlemin adımlarını yazımızın devamında derledik.

Turkcell PUK Kodu Alma

Türkcell puk kodu alma işlemi için doğrudan müşteri hizmetlerini arayabilir ya da online işlemler menüsünü kullanabilirsiniz. İlk olarak Türkcell resmi web sitesine giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra aşağıda yer alan adımları takip edin.

  • Türkcell resmi web sitesine giriş yapın.
  • Giriş bölümüne gidin.
  • Türkcell numaranızı ve şifrenizi girin. (Şifrenizi bilmiyorsanız şifre al adımı ile şifre alın.)
  • Kendi hesabınıza giriş yaptığınızda üst menüde yer alan işlem merkezi seçeneğine tıklayın.
  • İşlemmerkezi içerisinde sol kısımnda ayarlarım menüsüne tıklayın.
  • Karşınıza gelen seçenekler arasında PUK numaram bölümünü göreceksiniz. Seçeneğe tıklayarak puk numaranızı öğrenebilirsiniz.