WhatsApp mavi tik nasıl kapatılır ve WhatsApp okundu bilgisi kapatma işlemi nasıl yapılır, bilgilendiriyoruz. Okundu bilgisini kapatıp açınca mavi tik olur mu, gelin birlikte inceleyelim.

Günümüzde bütün işlemlerin Whatsapp üzerinden yapılması ile birlikte kişiler whatsapp mavi tik nasıl kapatılır gibi birçok soruyu akıllara getirmektedir. Bunun için ise Whatsapp uygulamasına girildikten sonra ayarlar bölümüne tıklanmalı ve daha sonrasında hesap bölümü açılması gerekmektedir.

Hesap kategorisinde bulunan gizlilik bölümüne tıklandıktan sonra ise okundu bilgisi yazan kısımda ki seçeneği pasif hale getirilerek istenilen okundu bilgisi tamamen siz yeniden açılıncaya kadar kapanmaktadır. Ancak okundu bilgisi sadece kişilerin birbiri arasında ki özel sohbetler için kapanmaktadır. Yani gruplara mesajın görüldüğü bilgisi gitmektedir.

WhatsApp Okundu Bilgisi Kapatma
WhatsApp Okundu Bilgisi Kapatma
WhatsApp Okundu Bilgisi Kapatma

Okundu Bilgisini Kapatıp Açınca Mavi Tik Olur Mu

Okundu bilgisini kapatıp açınca mavi tik olur mu, sorunu ile karşı karşıya kalınması durumunda:

  • Whatsapp uygulaması üzerinden ayarlar kısmına
  • Daha sonrasında hesap bölümüne girmesi gerekmektedir.
  • Burada ekranda çıkan gizlilik kategorisindeki okundu bilgisi seçeneğinin pasif yerine aktif olması durumunda mavi tik ortaya çıkmaktadır.

Tüm bunların yapılması halinde mavi tik çıkmaması durumunda, sohbet edilen kişi tarafından okundu bilgisinin kapatıldığı bilinmektedir.


Daha fazla ilgili içerik;


Whatsapp’ta Mavi Tik Olmuyorsa Ne Yapmalı

Whatsapp’ta mavi tik olmuyorsa ne yapmalı sorusunun iki farklı cevabı bulunmaktadır. Bunun ilki sizin okundu bilginizin pasif halde olması olmaktadır. İkinci cevabı ise sohbet edilen kişinin okundu bilgisinin pasif olmasıdır. Sorun sizden kaynaklı olması durumunda Whatsapp ayarlardan okundu bilgisini aktif bir hale getirerek mavi tik saniyeler içerisinde açılmaktadır.

Whatsapp Mavi Tik Nasıl Açılır

Whatsapp mavi tik nasıl açılır sorusu için öncelik olarak Whatsapp uygulamasına giriş yapılarak ayarlar bölümüne girilmesi gerekmektedir. Daha sonrasında ise öncelikle hesap daha sonrasında ise gizlilik kategorilerine tıklanarak okundu bilgisi yazan kısım aktif hale getirilmesi gerekmektedir.

WhatsApp Okundu Bilgisi Kapatma

WhatsApp okundu bilgisi kapatma işlemi için kişilerin uygulamaya girerek ayarlar kısmını açması gerekmektedir. Daha sonrasında ise öncelikle hesap kategorisine ardından da gizlilik kategorisine girmesi gerekmektedir. Ekranda açılacak olan okundu bilgisi yazan kısmı pasif hale getirmesi durumunda ise okundu bilgisi kapanmaktadır.

Ancak okundu bilgisi sadece özel sohbetler için geçerli olmaktadır. Bu da gruplara okundu bilgisinin gitmesini sağlamaktadır. Grupların okundu bilgisini kapatmak için ise henüz bir ayar bulunmamaktadır.