Boy uzatma ameliyatı nasıl yapılır tıp ile teknolojinin eşzamanlı olarak gelişmesi ile meydana gelen sorulardan biri haline gelmiştir. Boy uzatma ameliyatı, tıbbi veya kozmetik nedenlerle boy uzunluğunu uzatmayı amaçlayan ortopedik bir cerrahi işlemdir.
Boy Uzatma Ameliyatı
Sadece bacak için değil kol için de geçerli olan boy uzatma ameliyatı, kemiğin uzatılmak istenen kısmı kesilerek ve ampute uzuv çifti arasındaki boşluğu genişletmek için eksternal veya dahili bir fiksatör kullanılarak gerçekleştirilir.
- Aradaki kemik biraz genişledikçe ve her geçen gün uzayarak açık alanda yeni kemik oluşur. Boy uzaması, vücudun kendi kemikleri, yumuşak dokuları, bağları, kan damarları ve yüksekliği çevreleyen ve destekleyen sinirler ile vücudun yeni kemik oluşturma yeteneği ile sağlanır. Vücudun başka bir yerinden kemik alınmasına gerek yoktur.
Boy Uzatma Operasyonu
Operasyon, kemiğin uzatılacak kısmının yarıya kesilmesi ile başlar. Bu kesme işlemine osteotomi denir. Kesimden sonra bacak, bir veya daha fazla farklı harici ve/veya dahili stabilizasyon cihazı kullanılarak stabilize edilir. Operasyon iki aşamadan oluşmaktadır.
Boy uzatma operasyonu ilk adımında kesilen kemik yerleştirilen cihaz tarafından çok yavaş bir şekilde ayrılır. Osteotomi bölgesinde yeni kemiğin büyümesini destekleyen bu bölünme ile kemik oluşumu süreci osteogenez olarak bilinir. Kemiklerin uçları arasındaki boşluk açıldıkça vücut istenilen kemik uzunluğu oluşana kadar boşlukta yeni doku oluşturmaya devam eder. Travmatik kemik çıkığı gibi olası deformasyonları düzeltmek için fikstürlerde ek ayarlamalar yapılabilir. Bu aşamada hasta koltuk değnekleriyle yürümelidir.
Tedavinin ikinci aşamasında kemik sertleşir ve iyileşir. Konsolidasyon aşaması olarak bilinen bu aşamada hasta, etkilenen uzuv üzerine kademeli olarak daha fazla ağırlık verebilir ve koltuk değnekleri olmadan yürümeye başlayabilir. Yeni kemik dokusunun tamamen iyileştiği kabul edilirse röntgen çekilerek iyileşme teyit edildikten sonra fiksatör çıkarılır. Hasta artık bacağını normal şekilde kullanabilir ve günlük hayatına devam edebilir. Bu aşama tamamlandığında, yeni oluşan kemik dokusu vücuttaki diğer kemikler kadar güçlüdür.
Boy Uzatma Ameliyatından Sonra Ne Kadar Hastanede Kalınır?
Boy uzatma ameliyatından sonra ne kadar hastanede kalınır bu operasyonu yaptırmak isteyen kişiler tarafından merak edilen bir konudur. Ameliyattan sonra ortalama hastanede kalış süresi iki gündür. Prosedür büyük kesikler veya kemik greftleri içermez. Genel olarak, uzuv uzatma ameliyatı yaklaşık olarak yüksek bir başarı oranına sahiptir. Ameliyat izleri genellikle minimaldir; çünkü çoğu prosedürde sadece küçük kesikler yeterlidir.
SONUÇ: Boy uzatma ameliyatı kemiklerin çeşitli şekillerde genişletilmesi ile yapılan bir operasyondur. Bu operasyonun tercih edilmesinin birçok nedeni bulunmaktadır.
Boy Uzatma Ameliyatında Hasta Baygın mı Olur?
Boy uzatma ameliyatı, alanında deneyimli bir ortopedi cerrahı tarafından genel anestezi altında yapılır. Arzu eden erişkin hastalarda epidural anestezi altında da işlem yapılabilir, böylece hasta istenirse ameliyat sırasında uyanık olabilir.
Boy Uzatma Ameliyatından Sonra Ağrı Olur mu?
Genel olarak, ameliyat öncesi ağrı problemi olmayan hastalar, ameliyat veya iyileşme süreci ile ilgili önemli bir ağrı bildirmezler.
Penis Uzatma Ameliyatı Fiyatı – Büyütme, Kalınlaştırma