Çocuğunu anlatan mektup örneği veliler tarafından merakla araştırılıyor. Öğretmenler velilerden kendi çocuklarını anlatan bir mektup yazmalarını isteyebilir.

Çocuğunuzu anlatabileceğiniz en basit mektup örneği ise şu şekildedir;

Sevgili Öğretmenim,

Kızım oldukça merhametli bir çocuk. Sokakta gördüğü her havyana, insana ya da bitkiye karşı aşırı duyarlılık besliyor. Boş zamanlarında ise sürekli doğa ile iç içe olmayı istiyor. Hafta sonları geldiği zaman anne, baba, hadi ağaçlara gidelim diye tutturuyor.

Doğayı bu kadar sevmesine rağmen bir o kadar da doğadan korkuyor. Doğa olayları, gök gürültüsü ve benzeri durumlar onda ciddi paniğe neden oluyor. Sıkıldığı günlerde ise hiçbir güç ona istemediği şeyleri yaptıramıyor.

Anne ve babası olarak dileriz ki kızımız Elif için sınıfı ve eğitim öğretim yılı başarı dolu bir yuva olur.

Saygılarımızla

Elif’in Anne ve Babası

Yukarıda kısa bir mektup örneğine yer verdik. Siz de mektup talep edildiği zaman çocuğunuzun iyi veya kötü olan gözlemlediğiniz tüm yönlerini ayrıntılı bir şekilde yazarak öğretmenine ibraz edebilirsiniz. Bu hazırlayacağınız mektup öğretmenin çocuğunuzu daha iyi anlayarak tanımasına yardımcı olacak nitelikte olması gerekiyor.

Oğlumu Anlatan Mektup

Çocuğunu Anlatan Mektup Örneği

Oğlumu anlatan mektup nasıl yazarım, mektup nasıl yazılmalı diye merak ediyorsanız hemen ayrıntılarına yer verelim. Kısaca oğlunuzu anlatan bir mektup örneği olarak şunu baz alabilirsiniz;

Sevgili Öğretmenimiz,

Bu mektubu canımdan çok sevdiğim oğlumu kendi gözlemlerimden yola çıkarak anlatmak için hazırlıyorum. Oğlum Ahmet’in hırçın davranışları olduğunu biliyorum.  Onun için elimizden gelen her şeyi maddi-manevi yapmaya çalışmamıza rağmen bu hırçın davranışlarına asla bir çözüm bulamıyoruz.

Oğlumuz aslında dedesini çok seviyordu. Onu kaybettikten sonra böyle hırçınlaşmaya başladı. Normal şartlarda çok uysal ve çok akıllı bir çocuk. Şu an travmaya başlı böyle davrandığını düşünerek destek almaya başladık.

Sizden ricamız bunu gözeterek sizin de onu gözlemleyip bize aktarmanız. Anne ve babası olarak el birliğiyle, sizin de desteğinizle bu süreci aşmasına yardımcı olmak için her zaman hazırız.

Saygılarımızla

Ahmet’in Anne ve Babası

Anaokulu Öğretmenine Çocuğu Anlatan Mektup

Anaokulu öğretmenine çocuğu anlatan mektup yazarken öğretmenin çocuğunuzu daha iyi tanımaya çalıştığını anlayarak yazmanız gerekiyor. Çocuğunuzun sadece iyi yönlerini değil varsa kötü yönlerini de anlatmanız gerekiyor.

Korkuları, sevdiği veya sevmediği şeyler, iyi veya kötü tüm davranışlarını gözlemlerinize göre ayrıntılı bir şekilde dile getirebilirsiniz.

Böylece çocuğunuzun öğretmeni onu daha iyi tanıyarak daha iyi ve duyarlı eğitim almasına destek olabilir. Yani çocuğunuzun kötü yönlerini anlatırken çekinmemeniz gerekir ki çocuğunuz öğretmeninden destek alarak davranışlarına yön verebilsin.

Anneden Çocuğunu Anlatan Mektup

Anneden çocuğunu anlatan mektup talebi öğretmeninden gelebilir. Bu mektuplar genelde öğretmenlerin çocuğunuzu daha iyi yakından tanıyabilmesi adına talep edilir. Yani sizden talep edilen mektup için endişe duymanıza gerek yok.

Aksine çocuğunuzu tüm yönleriyle anlatan bir mektup yazmaya özen göstermeniz daha faydalı olur. Böylece öğretmeniyle uyum süreci daha hızlı gelişir. Ekstra bu mektup öğretmenin çocuğunuza eğitim verirken onun özelinde uygun eğitimi vermesine de yardımcı olur.


Daha fazla ilgili içerik;

Özel mektup kimlere yazılır?

Özel mektuplar, aile üyeleri, arkadaşlar, sevgililer, tanıdıklar gibi yakın ilişkiler içinde olunan kişilere yazılır. Bu mektuplar, genellikle duyguları ve düşünceleri ifade etmek, haberleşmek, bir olaydan bahsetmek, bir istekte bulunmak, teşekkür etmek gibi amaçlar için yazılabilir.

Bir mektuba nasıl başlanır?

Bir mektuba başlamak için, öncelikle kime yazdığınızı belirtmeniz gerekir. Bu, mektubun ilk satırına, “Sevgili [isim]” şeklinde yazılabilir. Örneğin, bir arkadaşa yazdığınız bir mektubu “Sevgili [arkadaşımın adı]” şeklinde başlatabilirsiniz.

Bir öğretmene mektup nasıl yazılır?

Bir öğretmene mektup yazarken, öncelikle saygılı bir üslup kullanmanız önemlidir. Mektubu, “Sayın [öğretmenin adı]” şeklinde başlatabilirsiniz.

Mektupta saygılarımla nereye yazılır?

Mektupta saygı ifadeleri, genellikle mektubun sonuna yazılır. Bu ifadeler, “Saygılarımla”, “Saygılarımla arz ederim”, “Saygılarımla bildiririm” gibi ifadeler olabilir.