Destek eğitim ücreti kapsamında internette pek çok bilgi yer alıyor. Ancak sunulan her bilgide farklılıklar bulunuyor. Birbirinin tekrarı olmaktan öteye gidemeyen bu bilgileri tüm yönleri ile değerlendirmek gerekiyor. Gelin bu konuyu her yönüyle ele alalım.
- Destek eğitim odası ek ders ücreti 133 TL
Destek eğitim ücreti hakkında bilgi vermek gerektiğinde daha sağlıklı bilgiler için konunun kanunsal dayanaklarını incelemek gerekiyor. Kavramların anlamlarını iyi anlamak ve bu bağlamda bilgi edinmek en etkili yöntem olarak görülüyor. Yine bu çerçevede ek ders kavramını ve ek ders saatlerinin kapsamını iyi bilmek gerekiyor.
Destek Eğitim Ek Ders Ücreti
Destek eğitim ek ders ücreti en çok aratılan konulardan birisidir. Aylık karşılığı bulunan ders görevi dışında verilen derslere ek ders ücreti verilmektedir. Öğretmen maaşlarına yapılan %41 oranındaki zamdan sonra ek ders ücretlerinde de ciddi bir artış yaşandı.
Ek ders ücretlerini hesaplamak için toplam ders sayısından maaş karşılığı olan derslerin çıkarılması gerekmektedir. Sınıf Öğretmenliği kapsamında sonuç elde etmek için toplam saate fazladan 2 saat ders eklenmesi gerekir. Branş öğretmenleri haftada en fazla 20 saat ek derse girebilir. Aylık ek ders sayısının hesaplanmasına haftalık girilen dersin 4 ile çarpılması sonucu ulaşılır.
Branş Öğretmenleri Destek Eğitim Odasında Kaç Saate Kadar Görev Alabilir?
Eğitim destek odası engelli ya da özel yetenekli öğrenciler için sunulan eğitim olanağıdır. Branş öğretmenleri burada verdikleri derslerden de ek ücret almaktadır. Branş öğretmenleri kendi isteklerine bağlı olarak 15 saat maaş karşılığı ve üstüne 6 saatlik bir zorunlu ek dersin ardından 9 saatlik destek eğitim odasında görev alabilirler. Eğitim destek odasında verilen derslerin toplam saati haftalık 30 saati aşamaz.
Destek Eğitim Odası Ek Ders
Destek eğitim odasında verilen derslerin ek ders ücretleri %25 oranında artırılmaktadır. Destek eğitim odası ek ders kapsamında öğretmenlere %15 vergi dilimi ve %25 artırımlı olarak gündüz 42,24 Türk Lirası, gece 45,25 Türk Lirası saatlik ödeme yapılmaktadır. Destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında görev alan öğretmenlere ise saatlik olarak gündüz net 67,57 Türk Lirası gece ise net 72,40 Türk lirası ödeme yapılmaktadır.
Destek Eğitim Odası Yönetmelik
Destek eğitim odası okullarda ve çeşitli kurumlarda tam zamanlı biçimde sunulan bir eğitimdir. Bütünleştirme ve kaynaştırma yoluyla eğitimine devam eden özel yetenekli öğrenciler ihtiyaç duydukları eğitimi Destek Eğitim Odası Uygulama Kılavuzu kapsamında düzenlenmiş ortamlarda almaktadır. Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği ve 2015/15 numaralı yönetmelik gereği İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından Destek Eğitim Odası açmak bir zorunluktur.
Eğitim Destek Odasında En Fazla Kaç Saat Ders Verilebilir?
Eğitim destek odasında sınıf öğretmenleri en fazla 8 saat, branş öğretmenleri ise en fazla 30 saat ek ders verebilir.
Branş Öğretmenleri Haftada En Fazla Kaç Saat Ek Derse Girebilir?
Branş öğretmenleri haftada en fazla 20 saat ek derse girebilir. Haftalık ek ders saati 20 saatin üstünde olan öğretmenlere de en fazla 20 saat ücreti ödenmektedir.
5 Yıl Ücretli Öğretmenlik Yapana Kadro Son Dakika