5 Yıl ücretli öğretmenlik yapana kadro son dakika 2024, öğretmenlik meslekler arasında en kutsal sayılan meslektir. Öğretmenlik yapmak için çeşitli sınıflar bulunmaktadır. Ücretli, sözleşmeli ve kadrolu olmak üzere ayrılırlar.

Ücretli öğretmenlik hem zor hemde diğer kategorilere göre daha düşük maaş almaktadır. Ücretli öğretmenlik yapan kişiler girdikleri saat ücretlerine göre maaşlarını alırlar. Sizler için son zamanlarda ortaya çıkan ücretli öğretmenlik yapan kişilerin kadroya alınmasına dair çıkan haberleri derledik.

Ücretli öğretmenlik yapan kişilerin haklarını bir adım daha ileriye taşınması için sendika temsilcileri ve milletvekilleri ile görüşme sağlanmıştır. Ne kadar görüşme sağlansa da bu konu hakkında çalışma bulunmamaktadır. Önceki seneler ücretli öğretmenlik yapan kişiler KPSS’den taban puanı sağlayarak mülakata girdikten sonra MEB kadrolarında öğretmen olarak atanmıştır. Son zamanlarda ise bu konun yeniden olmasını istiyorlar.

540 Gün Ücretli Öğretmenlik Yapana Kadro

Ücretli öğretmenlik yapan kişiler kendilerine hak tanınması için çeşitli yolları denemişlerdir. 2024 yılında ücretli öğretmenlik yapan kişilerin ders saat ücretleri 192 TL’dir. Ücretli öğretmen maaşı aylık olarak ne kadar? KPSS’den yeterli puanı alamayan veya atanamayan öğretmenler ücretli öğretmenlik yapmak zorunda.

Önceki senelerde gerekli şartları sağlayan birçok ücretli öğretmen kadroya alınmıştı. 2024 yılında ise bu durumun olup olmadığını birçok öğretmen merak etmektedir. Bu konu hakkında gerekli çalışmalar yapılsa da herhangi bir açıklama yoktur.

Önceki yıllarda ücretli öğretmenler kadroya geçerken aranan özelliklerden birkaçını sizler için derledik.

  • 540 gün boyunca sigorta primi ödenmiş öğretmenler, KPSS sınavından taban puanı almış olan ücretli öğretmenler sözleşmeli öğretmen olarak atanmıştır.

5 Yıl ücretli öğretmenlik Yapana Kadro şartları

5 Yıl Ücretli Öğretmenlik Yapana Kadro

Öğretmenler kadrolu, sözleşmeli ve ücretli olmak üzere ayrılmaktadır. Öğretmen ihtiyacını kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler karşılayamadığı zamanlar ek ders ücreti karşılığında görev alan ücretli öğretmenler yer almaktadır. 2018 yılında ücretli öğretmenlik yapan 5.000 kişi sözleşmeli öğretmen olarak atanmıştır. Son zamanlarda ücretli öğretmenlik yapan kişiler kadro alımını beklemektedir. Ücretli öğretmenlikte alınan kazançlar maalesef diğer öğretmenlikte maaşlara göre çok düşüktür. Ücretli öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığının önüne gelerek dilekçe sunmuştur. 2024 yılında herhangi bir açıklama bulunmamaktadır.

  • 2018 yılında ücretli öğretmenlerin birçoğu sözleşmeli öğretmen olarak kadroya alınmıştır. 5 yıl ücretli öğretmenlik yapan ve taban puanını sağlayan öğretmenler mülakata çağırılmıştır. Mülakatı başarıyla geçen kişiler ise sözleşmeli olarak atandı. Son zamanlarda bu sistemin yeniden olması istenilse de bu durum için bir açıklama yoktur.

En Yeni Ücretli Öğretmen Haberleri

Ücretli öğretmenlik yapan kişiler KPSS’den yeterli puanı alamayan veya atanamayan öğretmenlerdir. Ders saatlik ücretleri ile çalışan birçok ücretli öğretmenler asgari ücretin altında maaş almaktadır. Hal böyle olunca ücretli öğretmenler kendileri için hak talebinde bulunmaktadır. Sizler için en son çıkan en yeni ücretli öğretmen haberlerini derledik.

  • En son çıkan haberlere göre birçok ücretli öğretmen atama beklemektedir. Bunun için birçok yerden seslerini duyurmaya çalışan ücretli öğretmenler sevinçli haberi bekliyorlar.
  • En çok merak edilen konulardan birisi ücretli öğretmenlerin ders saatlik ücretleriydi. 2024 yılında ücretli öğretmenlerin ders saatlik ücretleri 192 TL olmaktadır. 30 saat derse giren bir öğretmen aylık 5.740 TL maaş almaktadır.
  • Ücretli öğretmenler hakkında çıkan bir diğer haber ise maaşlarının ayın kaçında yattığı ile ilgilidir. Ücretli öğretmenler ayın 15’i ile 20’si arasında maaşlarını almaktadırlar. Tabi bu durum kurumdan kuruma değişiklik göstermektedir.

540 gün ücretli öğretmenlik kaç yıl?

5 Yıl öğretmenlik yapana müjde. 540 (5 yıl) Gün öğretmenlik yapana kadro müjdesi verildi.

Ücretli öğretmenlerin sigortası var mı?

30 Saat ders veren bir öğretmenin aylık 16 günlük tam gün sigortası yatmaktadır. 30 Günde 16 gün sigorta.

Resim Öğretmeni Nasıl Olunur ve Maaşları

Beden öğretmeni Nasıl Olunur

Matematik Öğretmeni Maaşı

12 Comments

  1. Özgür çağrı on

    Hiç bir söz hiçte öyle tatminkar değil..
    Ücretli öğretmenlerin maaşları asgarî ücrete dahi tekabül etmiyor..
    Keza, sigorta primleri her ay eksik yatırılıp, her resmi tatil günlerinde maaştan kesinti yapılıyor.!
    9 yıl öğretmenlik yaptım.
    Bunun yanında;
    Pedagojik Formasyonum, Usta Öğreticilik Belgem, Oryantasyon Eğitimi Sertifikam ve Özel Eğitim Belgem mevcut..
    Emeğin, bu denli sömürülmesine vicdanınız nasıl razı oluyor..😏
    İstirham ediyorum.
    Severek yaptığımız bu kutsal mesleğin hakkı asla bu olmamali..❗
    Saygılarımla 🙏

  2. Mihriban Sarı on

    Ders saati en son 52 küsür Tl idi, nerden 192 TL diye yazıp uydurmuşlar, son gelen zamla Eylül’de ders saati 62 tl’ ye çalışacaklar.Ssk çoğu zaman yarım bile yatmıyor, cep harçlığı olarak düşünün, normal maaş değil.

  3. Ders saati en son 52 küsür Tl idi, nerden 192 TL diye yazıp uydurmuşlar, son gelen zamla Eylül’de ders saati 62 tl’ ye çalışacaklar.Ssk çoğu zaman yarım bile yatmıyor, cep harçlığı olarak düşünün, normal maaş değil.

  4. 5 yıl ücretil öğretmenlik yapana kadro son dakika haberleri üzerine baktık. Ücretli öğretmenlk yapanlara kadro verilmesini çok isterdim. Atanamıyoruz, emeğimizin hakkını alamıyoruz derken yaşlandık ömür yarılandı.

  5. 5 yıl ücretli öğretmenlik yapana kadro haberi var ama çalışmalar henüz bitmedi. henüz kesin bir şey yok yani. heveslenmemek lazım.

  6. Ücretli öğretmen olarak yıllarca görev aldım. Aldığımız saat başı ücretler asgari ücrete bile denk düşmüyor. Atanmak istesek atanamıyoruz. artık bizim için iyileştirme yapılması şart

  7. Atanamayan Öğretmen on

    Ücretli öğretmenlik yaparak 540 gün çalışan kişilerin kadroya geçebilmesi için bazı şartlar vardır. Bu şartlar şu şekildedir:

    – 540 Gün Çalışma Süresi: Ücretli öğretmenlik yaparak 540 gün çalışmış olmak gerekmektedir.
    – Yeterlilik Belgesi: Öğretmenlik mesleğini icra edebilmek için gerekli yeterlilik belgesine sahip olmak gerekmektedir.
    – KPSS Puanı: Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre, öğretmenlik için gerekli olan puan türünden en az 50 puan almak gerekmektedir.
    – Başvuru Süresi: Başvurular, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan süreler içinde yapılmalıdır.

  8. Ücretlilere kadro, Türkiye’de 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 4/C statüsünde çalışan kamu çalışanlarının kadroya geçirilmesini öngören bir düzenlemedir. Bu düzenleme, özellikle 2018 yılından itibaren ücretli olarak çalışan sözleşmeli personellerin kadroya geçişlerini kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.

  9. 2023 yılı için yeni yapılacak 45bin öğretmen ataması içinde ücretli öğretmenlere de yer verilmedilir. Atama bekleyen binlerce ücreti öğretmen vardır. Seçime kadar bu öğretmenlerin de mağduriyetlerine son verilmeli ve giderilmelidir.

  10. 1260 gün (emekli sandığı) vekil öğretmenlik yaptım(6 yıl)
    120 (ssk) gün ücretli öğretmenlik yaptım.sınıf öğretmenliği mezunuyum.

    Neden VEKİL öğretmenlik yapanlar bu 540 gün sigorta primi yatmış olması gerekir şartı içinde değil😡

  11. Yusuf Saroğlu on

    Haftalık saat hakkını ay boyunca kullanabilir yani şöyle, 1 hafta sadece tabir şeklidir. Sanırım meslekten değilsiniz.

  12. Cidden öğretmenler ayda 30 saate girip 5740 TL maaş mı alıyorlar. Ya sabır. Gitmiş 30 a bölmüş Demiş ders saati 192 TL habere bak. Haftalık 30 ayda 120 saat eder??

Leave A Reply