Likör, meyvelerden, baharatlardan, otlardan veya kuruyemişlerden tatlandırılmış ve genellikle şeker eklenmiş distile edilmiş bir alkollü içkidir. Likörler genellikle yemeklerden sonra ikram edilir ve tatlı olarak kabul edilir.
Jagermeister, likör denildiğinde akla gelen Alman yapımı olan bir çeşit içkidir. Bu likörün masaya gelene kadar geçirdiği serüvenler ise sandığınızdan çok daha fazla. 55 çeşit bitki ve kök ile oluşturulan bu likör hazırlanırken gerçekten büyük bir emek söz konusu oluyor.
İçindekiler;
Jagermeister bir klasik olarak likörler arasında kendi yerini yıllardır koruyor. Peki Jagermeister nasıl içilir? Her içkinin bir içme adabı vardır derler. Çok doğru bir söz çünkü bilinçsiz tüketilen içkiler hem mide rahatsızlıklarına hem de istenmeyen derecede bir sarhoşluğa neden oluyor.
Jagermeister bir çeşit Alman likörüdür.
Almanlar arasında fazlaca ünlü olan bu likör hem bitkisel hem de baharatlıdır. Evet, yanlış duymadınız. Tam 55 çeşit bitki ile hazırlanan bu likörün aynı zamanda vücut için faydaları olduğu da söyleniyor. Almanlar işini biliyor diye boşuna demiyorlar. Ülkemizde tüketilirken Tekila ile fazlaca kıyaslanıyor ve genellikle yalnızken içiminin daha iyi gittiği söyleniyor.
Jagermeister midedeki hazımsızlığı gidermeye de yardımcı oluyor.
İçki tüketen insanların en büyük sorunlarından biri de midede meydana gelen hazımsızlık ve bulantı sorunudur. Bu sorunları ortadan kaldırmaya aday olduğunu söyleyen bir likör olarak Jagermeister burada.
Oldukça ilginç gelse de hassas midelerin tüketebileceği söylenen bir içki olarak Jagermeister oldukça popüler. Hatta bu popülerliğini oldukça karmaşık olan üretim süreci ile de gösteriyor. Peki Jagermeister nasıl üretilir?
55 çeşit bitkinin baharatlar ile birlikte 3 gün boyunca ıslatılması sonrasında üretiliyor.
Likörün kaynağını oluşturan bitkiler ve baharatlar birlikte harmanlanması için 3 gün boyunca ıslatılıyor. Tam olarak Jagermeister tarifi ise kimse tarafından bilinmiyor. Üretici firmanın sır gibi sakladığı Coca Cola tarifine rakip bile denebilir.
Likör hazırlanırken 3 gün boyunca seçilen bitkiler ve baharatların birbirine karışması çok büyük önem taşıyor. Sonrasında ise bildiğimiz Jagermeister haline gelmesi sürecindeki gizli tarif etkili. Almanlar tariflerini saklamak konusunda başarılılar.
1935’ten beri satılan kült likörlerden biri: Jagermeister
Bu likörü değerli kılan ise 1935 yılından beri sevilerek tüketiliyor olması. Tarifi ilk günden beri saklı olduğundan daha fazla detaya sahip olamıyoruz. İçerisinde su, kişniş, şeker, alkol ve tarçın benzeri birçok farklı madde olduğu biliniyor. Mutlaka buzlukta saklanması gereken bir likör.
%35 Alkol oranı ile yanlış tüketildiğinde çarpabilecek türden bir içki.
Alkol oranının %35 olması tüketirken çok da dikkat istemediğini ortaya koysa da doğru yöntemler ile bu içkiyi tüketmek gerekiyor. En sık kullanılan yöntem olan shot atarak da tüketebilirsiniz.
Amsterdam birası ile karşılaştırılsa da alkol oranının ondan çok daha yüksek olması yönünden ayrıldığını da söylemek gerekir. Amsterdam birasının tonik vs. ile karıştırılarak çokça tüketilmesi yönünden Jagermeister ile benzerliği olduğu biliniyor. Peki Jagermeister nasıl tüketilir?
- Jagermeister soğuk içilir. Oda sıcaklığındayken içilmesi tavsiye edilmez.
- Mutlaka buzdolabında saklanması gerekir.
- Sadece buz ekleyerek doğrudan tüketebilirsiniz.
- Shot şeklinde tüketebilirsiniz.
- Portakal suyu ve kırık buzlar ile harika bir Jagermeister Fresh Orange elde edebilirsiniz.
- Enerji içeceği ile karıştırarak enerji bombası elde edebilirsiniz.
- Tonik ile birer ölçek karıştırarak tüketebilirsiniz.
- Volim ile karıştırarak tüketebilirsiniz.
- Bir shot ölçüsünün yarısına bourbon viski kalan yarısına ise Jagermeister koyarak karıştırabilirsiniz.
- Biraya ekleyerek tüketebilirsiniz.
- Salatalık dilimleri, sprite ve Jagermeister karışımı ile kendi kokteylinizi yapabilirsiniz.
Dilimizde avcı içkisi olarak da biliniyor.
Jagermeister adının tam karşılığı avcı içkisi olarak biliniyor. Almanlar tarafından bulunmuş olan bu ismin de bir anlamı var. Soğuk av günlerinde insanın içini ısıtacak bir şeye ihtiyacı olur. Tam da bu noktada avcıların kullandığı iç ısıtan bir likör olarak Jagermeister adı uygun görülmüş. Anlamlı bir isim olduğu inkar edilemez.
Siz de Jagermeister tüketecekseniz eğer bu ilk deneyiminiz olacaksa kokteyl ile tüketmeniz tavsiye edilir. Doğrudan shot ile tüketmek belki mideniz için olumsuz bir tepkiye neden olabilir.
Tekila alkol oranı ne kadardır?