Küsen kedinin gönlü nasıl alınır ve kedilerin ağladığını nasıl anlarız, bilgilendiriyoruz. Dövülen kedi ne yapar ve kediler konuşulanları anlar mı, gelin birlikte inceleyelim.
Kedinin küstüğünü nasıl anlarız sorusunun yanıtı kedi severler tarafından merak etmektedir. Küsen bir kediniz varsa gönlünü nasıl kazanabilirsiniz? Küstüğü zaman yapmanız gereken her şeyi yazımızda ele aldık. Hadi gelin birlikte inceleyelim.
Ülkemizde birçok evde kedi bulunmaktadır. Birçok farklı kedi cinsleri vardır. Eğer kedi beslemeye başladıysanız ve kediler hakkında henüz yeterli bilginiz yoksa o zaman doğru yerdesiniz. Kediler hamile olduklarında olduklarında ya da küstüklerinde farklı tepkiler verir. Kediler genellikle yalnız kalmaktan, azarlanmaktan, başka birine birkaç günlüğüne başka birine verilmesi, başka bir kediyle aynı evde bulunmasından dolayı kedi sizlere küser. Peki küstüğünü hangi davranışlardan anlayabiliriz?
- Kediniz önceki yaptığı davranışları sergilemiyorsa,
- Kedinizin sesinin daha fazla ya da daha az çıkması ya da ses tonundaki değişiklik,
- Kulaklarının arkaya doğru yatırması,
- Tüylerini kabartmaya başlaması,
- Göz teması kurmayarak sizlere arkasını dönmeyi tercih edebilir,
- Yemek yememeye başlaması,
- Daha fazla uyumaya başlaması,
- Durgunlaşmışsa kedinizin size küstüğü anlamına gelir.
Küsen Kedinin Gönlü Nasıl Alınır
Kediniz sizlere küstüyse hemen gönlünü alabilirsiniz. Kediler kindar bir yapıya sahip olmadıkları için sizlerle hemen barışabilirler. Bu yüzden küsen kedinizin genel olarak gönlünü daha fazla ilgi göstererek kısa süre içerisinde alabilirsiniz.
Küsen kedinizin gönlünü almak için ilk olarak sizlere neden küstüğünü bilmeniz gerekir. Eğer kedinizi birkaç günlüğüne bırakıp gittiyseniz bu sebepten dolayı sizlere küsmüş olabilir. Bu durumda kedinizle daha fazla vakit geçirmeniz ve ona ilgi göstermeniz halinde kedinizin gönlünü alabilirsiniz. Mamasını sevmediği için sizlere darılabilir. Bu durumda farklı kedi maması almak en iyi çözüm yoludur. Evde başka bir kedi varsa ve anlaşamıyorsa bu durumda ise diğer kediyi başka birine vermek daha doğru olacaktır. Bu durumlara bakıldığı zaman kedinizin neden küstüğüne bağlı olarak gönlünü alma yöntemleri değişir.
Kedimin Beni Sevdiğini Nasıl Anlarım
Tatlı kedilerin umursamaz tavırları olduğu için birçok kişi sevmediğini düşünebilir. Umursamaz tavırlarının olması kedinin karakteristik özelliklerinden kaynaklıdır. Kedilerin sizi sevdiğini anlamanız için birkaç davranış sergiler. Bu davranışlar şu şekildedir;
- Kediler sevgi gösterilerini ilk olarak gözlerinde gösterir. Gözlerinin yavaşça kısması en büyük sevgi davranışları arasındadır.
- Kedilerin en hassas noktalarından biri karnıdır. Eğer sizlere güveniyorsa karın bölgesini sizlere gösterir ve en hassas kısmını sizlere açar.
- Kediler yanınıza gelip burnunu sizlere sürüyorsa sizleri sevdiği anlamına gelir.
- Kediler kendilerini yalayarak temizlemeye çalışır. Eğer kediniz yanınızda kolay bir şekilde vücudunu yalıyorsa sizleri güvendiği ve sevdiği anlamına gelir.
- Mırlayarak ses çıkartması sizlerin yanında mutlu olduğunun göstergesidir.
- Sürekli yanınızdan durup yanınızdan ayrılmıyorsa burada sizleri sevdiği ve aileden gördüğünün göstergesi olarak görülür.
Kediler Neden Durgunlaşır
Mutsuz ve küsen kedi davranışları oldukça bellidir. Kediniz mutsuz ve küstüğü zaman genellikle durgunlaşmaya başlar. Bu durum bazı zamanlarda sağlık sorunundan kaynaklı olabilir. Kediniz normalden fazla uyuması ve oyun oynamak yerine durmayı tercih ediyorsa kedinizin mutsuz olduğu anlamına gelir. Kedilerin durgunlaşarak sürekli uyuması ve tembellik etmesi anormal davranışlar arasındadır. Oyuncuklara daha az ilgi göstermeye başladıysa ve meraklı davranmayı bıraktıysa hemen veterinere götürmeniz gerekir. Bu davranışların devam etmesi durumunda kedilerde bazı sağlık sorunları ortaya çıkar. Bu sorunun nedeni birden fazla etmene bağlıdır. Kedinizi dışarıya çıkartabilir yeni oyuncuklar alıp daha fazla ilgi göstermeye başladığınızda hala durgun davranıyorsa veterinerle görüşmenizi öneririz.
Kediler Konuşulanları Anlar Mı
Kediler konuşulanları net bir şekilde anlamasa da kendisinden bahsettiğini anlarlar. Ayrıca bazı bilimsel araştırmalara göre kediler 20 ile 40 kelime arasını anlayabildikleri ortaya çıkmıştır. Peki bu durum nasıl olabilir? Dediğinizin farkındayım.
Örnek olarak kediniz iple oynamayı sevdiğini düşünelim. Bu durumda sürekli ipi söylediğiniz zaman kedi bu kelimeyi kavramaya başlar. Ve konuşmalarınızda ip kelimesini geçirdiğiniz zaman aklına oynadığı ip gelir. Konuşulanları net bir şekilde çıkartamasa da kendileri hakkında konuşulduğunu hemen anlar. Çünkü bilimsel araştırmalara göre isimlerini bildikleri ortaya çıkmıştır. İsimleriyle seslendiğinizde tepki vermeleri bu durumdan kaynaklıdır.
Kediler Küstüğünde Ne Yapar
Kediler küstüğü zaman bazı davranışlarla bu durumu sizlere göstermeye çalışır. Durgunlaşarak bazı hareketleri yapmamaya başlar. Sevdiği oyuncakla oynamaz ve sürekli uyuma eğilimine geçer. Yemek yemez ve sizlere karşı sırtını dönmeye başlar. Ses tonu değişerek sizlere tepkisini göstermeye çalışır. Göz temasından kaçınmaya başlar. Bu durumların hepsi sizlere küstüğü anlamına gelir. Eğer kediniz size küstüyse sadece ilgi göstererek ve onunla ilgilenerek gönlünü alabileceğini bilmelisiniz. Kediler kin duygusunu barındırmadıkları için hemen gönlünü alabilirsiniz.
Kediye Vurulursa
Kediler fiziksel olarak temasa karşı tahammülsüzdür. Cezalandırmak veya kediye vurmak oldukça yanlış bir davranıştır. Kediye vurmanız ya da vurarak bir eğitime alıştırmanız kedinizin sizi sevmemesine neden olur. Sarsılmaktan, vurulmasından herhangi bir fiziksel temasa oldukça hassas olduklarını unutmayınız. Bu davranışlar kedinizin sizden yavaş yavaş uzaklaşmasına sebep olur. Kedinizi seviyor ve ilgiyle bakıyorsanız vurduktan sonra yanında olmanız ve ilgi göstermeniz gerekir. Kediye vurulması ilerleyen zamanlarda kedilerde depresyona yol açabilir. Konu hakkında merak ettiklerinizi ya da deneyimlerinizi alt kısımda yer alan yorum kısmına yazarak bizlere iletebilirsiniz.
Kızana Gelen Dişi Kedi Nasıl Sakinleştirilir (Kızgınlık Masajı)
Tüy Dökmeyen Kedi – En Az Tüy Döken Kediler (Büyümeyen Kedi Cinsleri)