Kurbanla ilgili ayetler, kurban kesilmeden önce kesinlikle okunması gereken ayetlerdir. Bu ayetlere göre kesilmekte olan kurbanın değerinin artması ile birlikte bu ayetler baz alınmadan yapılmakta olan kurban ise oldukça tehlikelidir.

Kurban keserken amacımız ibadet ile birlikte sosyal yardım etmek olduğu için ibadetimizi de uygun bir şekilde yapmamız gerekir. Bu gerekçeler ise ayetler ile bildirildiğinden kişinin kurban kesmeden önce bu ayetleri okuyup sonrasında ayetleri uygulaması büyük önem taşımaktadır.

Kurbanla ilgili ayetler hakkında daha fazla ve detaylı bilgi edinmek için yazımızı okumaya devam edebilir, bu konu hakkında sıkça sorulan sorulardan kolay bir şekilde bilgi alabilirsiniz.

Kurbana Kaç Gün Kaldı

Kur’an’da Kurbanla İlgili Ayetler Yaşar Nuri Öztürk

Kur’an içerisinde kurbanla ilgili ayetlerde ayrıntılı bilgiler verilmiştir. Konunun özü Hac Suresi 36-37. ayetlerde verilmektedir. Ayetlerde söylenenlere aşağıda yer verdik.

  • “… O hayvanlar, yanları yere yaslandığı zaman onlardan yiyin; isteyen yoksulu da istemeyen yoksulu da doyurun. Allah, o hayvanları sizin hizmetinize verdi ki şükredebilesiniz. Kurbanların etleri de kanlardı da Allah’a asla ulaşmaz, Allah’a Sizin takvanız ulaşır…”
  • Hz. Muhammed (SAV) baş kısmı karalı bir alaca ve iki tane de koç kurban etti. Onları kendi eliyle kurban etti. Kurban etmeden önce de besmele çekti ve Tekbir getirdi.
  • Kurban bayramı vakti geldiğinde peygamber efendimiz ile birlikte beraber hazır bulundum. O namazını kıldı ve namazı bitirip selam verdi. Bunun üzerine Allah resulü buyurdu. “Kim namazdan önce kurbanı keserse yalnızca nefsi için kesmiş olarak sayılır. Kim ise namazdan sonra kurban ibadetini yerine getirirse o kişi bütün Müslümanların sünnetine uymuş olarak sayılır.” Müslim suresi
  • Hz. Peygamber efendimiz buyurdu ki; “Kim namazdan önce kurban ibadetini yapmış ise bu kurbanı iade etsin.”

Yaşar Nuri Öztürk Kurban Kesmek İbadet Mi?

Yaşar Nuri Öztürk tarafından belirtildiğine göre kurban aynı zamanda bir sosyal yardımlaşmadır. Hem ibadet etmek için hem de sosyal olarak yardımlaşmak için kurban kesilmektedir. Yoksullara, yoksuna yardım etme ve sahip olunan ile başkalarına pay çıkarma ile sosyal yardım gerçekleştiriliyor.

Şükür Kurbanı Ne Demek?

Şükür kurbanı, arzu edilen duruma karşılık Allah’a hamd amacı ile kesilmekte olan kurbandır. Adak kurbanı ile karıştırılmakta olan şükür kurbanı, zorunlu bir ibadet değildir. Adakta niyet edildikten sonra kesilmesi zorunlu olarak bilinir. Şükür kurbanında ise belirli bir zorunluluk yoktur.

Kurbanla İlgili Ayetler Diyanet

Kurbanla İlgili Ayetler Diyanet

Kurbanla ilgili olan ayetler Diyanet tarafından en güvenilir şekilde paylaşılmaktadır. Diyanet sayesinde hem hızlı hem de kolay bir şekilde en doğru bilgilere ulaşmanız mümkün. Kurban ile ilgili ayetler aşağıda sıralanmıştır.

  • Saffat suresi 107. Ayet
  • Bakara suresi 196. Ayet
  • Maide suresi 27-95-97. Ayet
  • Hac suresi 28-33-34. Ayet
  • Fetih suresi 25.Ayet

Kurbanla ilgi pek çok ayet bulunmaktadır. Kurban ibadetini doğru bir şekilde yerine getirmek için büyük önem taşımakta olan bu ayetlerin yanı sıra insanların sormuş olduğu soruları bilmek de önemlidir. Kurban için insanların sıklıkla sorduğu sorulara ve cevaplarına aşağıda yer verilmektedir.

Bayram Tatili Ne Zaman Bitiyor

Kurban Bayramı Sil Süpür Bedava

Bayram Tatilleri

İki Bayram Arası Neden 70 Gündür