Lavanta çayının faydaları oldukça fazladır. Bu nedenle de uzmanlar her gün lavanta çayı içmeyi tavsiye ediyor. Genel olarak ne gibi faydaları var diye soracak olursanız da hemen yanıtlayalım;
- Stresi azaltır.
- Romatizma hastalığına iyi gelir.
- Uyku sorunlarının azalmasına yardımcı olur.
- Depresif ruh halinden uzaklaştırır ve depresyona iyi gelir.
- Sinir sistemini korur.
- Tansiyonu dengeler.
- Migren ağrılarını azaltır.
Lavanta çayı içmenin bilinen en etkin faydaları yukarıdaki gibidir. Lavanta çayının yanı sıra lavanta yağı cinsellikte kullanılan en etkili ürünlerin başında yer alıyor.
Her Gün Lavanta Çayı İçmek
Her gün lavanta çayı içmek sağlığınız açısından son derece büyük faydalar sağlıyor. Siniri yatıştırıp migren ağrılarının azalmasına yardımcı oluyor. Bunun yanı sıra romatizma hastalığının tedavisinde yardımcı rol oynuyor.
Ek olarak da depresyona çok iyi geldiği uzmanlar tarafından belirtilen faydalarından biri olarak dikkat çekiyor. Sinir sistemini koruduğu, tansiyonu dengelediği için de her gün lavanta çayı içilmesini uzman isimler tavsiye ediyor.
Lavanta Çayı Nasıl Yapılır?
Lavanta çayı nasıl yapılır, nasıl demlenir gibi sorular merak ediliyor. Lavanta sağlık açısından çok faydalı bitkilerin başında yer alıyor. Çayı ise hazır paket halinde satılıyor. Ancak lavanta bitkisini alarak çayını kendiniz demlerseniz daha etkili olacaktır. Tek kişilik lavanta çayı demlemek için şu adımları izleyin;
- Bir bardak kaynatılmış suyun içerisinde kurutulmuş lavanta bitkisini ekleyin.
- Ardından bu şekilde 10 dakika kadar bekletin.
- Daha sonra suyunu süzerek tüketebilirsiniz.
Eğer bu şekilde içmek size acı geliyorsa içerisine tercihinize göre limon ve benzeri aromalar ekleyerek de tüketebilirsiniz.
Lavanta Çayının Cilde Faydaları
Lavanta çayının cilde faydaları oldukça fazladır. Cilt açısından bilinen en yaygın faydalarını merak edenler için aktarmak gerekirse de;
- Cildinizin nem kazanmasına yardımcı olur,
- Cilt yüzeyinde oluşan kızarıklık ve döküntülerin giderilmesine yardımcı olur,
- Yaşlanmaya beraber gelişen kırışıklıkların giderilmesinde etki gösterir.
- Akne tedavisinde destekleyici niteliktedir.
Lavanta çayı içmek ya da lavanta yağını doğrudan cilde kullanmak yukarıda sıraladığımız faydaları uzun vadede görmenize yardımcı olacaktır.
Lavanta Çayı İçenlerin Yorumları
Lavanta çayı içenlerin yorumları sözlük ve forum tarzı sitelerde mevcuttur. Daha önce kullanan kişilerin yorumları genelde lavanta çayını ilk kez kullanacak kişiler tarafından merak ediliyor. Bazı yorumları aktarmak gerekirse de;
- Lavanta çayı insanın stresini gerçekten alıyor. Ben arada papatya çayı da içerek dengeliyorum.
- Migren ağrımı kesen tek bitki çayı diyebilirim.
- Lavanta fiyatı her ne kadar yükselmiş olsa da asla vazgeçemiyorum. Sürekli demleyip tüketmeye devam ediyorum. Cidden çok faydalı…
- Lavanta bitkisinin kendisine, kokusuna zaten bayılıyorum. Çayını içince de bedenimin rahatladığını resmen hissediyorum.
- Eklem ve romatizma ağrılarım için bir arkadaşım tavsiye etmişti. 2 yıldır düzenli içiyor ve faydasını cidden görüyorum.
- Lavanta yağı yüze iyi gelirken çayıyla desteklemek de cilde fayda sağlıyor. Benim içtiğim tek bitki çayı lavanta çayı…
Yer verdiğimiz yorumlardan da anlaşılacağı üzere genelde lavanta çayının çok faydalı olduğu belirtilmiştir.
Lavanta Çayının Zararları
Lavanta çayının zararları normal şartlarda yoktur. Ancak her şeyde olduğu gibi lavanta çayında da dozu aşmak bazı yan etkiler yapabilir. Genelde bünyesi zayıf olup da lavanta çayını fazla kaçıran kişilerde baş ağrısı, kusma ve titreme gibi durumlar görülebiliyor. Buna ek olarak hamile ya da lohusa döneminde olan kadınların da kullanması tavsiye edilmiyor.
Lavanta çayı hangi hastalıklara iyi gelir?
Lavanta çayı genelde soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklara çok iyi geliyor. Ayrıca kan pıhtılaşması riskini de azalttığı biliniyor. Stres, migren, depresyon gibi hastalıklarda da büyük oranda fayda sağladığı bilinmektedir.
Lavanta çayını kimler kullanamaz?
Lavanta çayını hamile ve lohusa döneminde olan kadınların kullanması tavsiye edilmez. Bunun yanı sıra çiçek ve bitkilere karşı alerjisi olanların da uzmana danışmadan kullanması önerilmez.
İncir Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?
Şifa Kaynağı Oniks Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Garnier C Vitamini Serum Faydaları