Maaş hesabı bloke kaldırma dilekçesi ve maaş hesabıma bloke konuldu ne yapmalıyım gibi sorunlarınızı makalemizi inceledikten sonra çözüme kavuşturabilirsiniz. Maaş hesabına bloke konulamaz yargıtay kararından geçti.

Ülkemizde birçok kişinin bazı sebeplerden dolayı banka hesaplarına bloke konulmuştur. Banka hesaplarına konulan bu blokeler yüzünden hiçbir işlem gerçekleştiremezsiniz. Banka hesabına konulan bloke genellikle maaşın yattığı hesaba konmaktadır. Hatta bu blokelere maaş hacizde denmektedir. Yargıtay maaş hesabına konulan bloke hakkında bazı kararlar almıştır. Birçok kişi tarafından heyecanla beklenen o karar şu şekildedir;

  • Yargıtay dan çıkan son kararına göre maaş hesabına bloke konulmaz. Ama bu durum emekli maaşını alan kişiler için geçerlidir. Yargıtay son karar açıklamasında maaşı bloke olmuş binlerce emekliyi sevindiren bu mutlu haberi dile getirmiştir. Kredi ödemelerinin gecikmesi halinde banka bloke ve kesinti işlemleriniz geçekleştiremez.

Maaş Hesabı Bloke Kaldırma Dilekçesi

Maaş hesabı bloke kaldırma dilekçesini indirmek için aşağıdaki indirme linkine tıklayınız. Maaş bloke kaldırma dilekçesini doldurduktan sonra ilgili makamlara sunabilirsiniz.

Bankalar bazı durumlarda kişilere icra davası açarak hesaplarını bloke etmektedir. Son zamanlarda birçok kişi acil ihtiyaçlarını ve bazı ödemelerini gerçekleştirmek için krediye başvurmaktadır. Kredi kartı borcunun ödenmemesi durumunda belirli bir müddet bekleyen banka daha sonra o kişi için icra davasını açmaktadır. İcradan sonra kişi borcunu ödemezse banka hesaplarına bloke koyar. Özellikle maaş hesabına bloke konur. Maaş hesabına yatan paranın 4’te 1’ine bloke edilmektedir. Maaş hesabına konulan blokeyi kaldırmak istiyorsanız borcunuzu ödemeniz gerekir. Borcunuzu ödedikten sonra borcunuzun ödendiğine dair bir belgeyle bankaya gitmeniz gerekir. Bazı durumlarda dilekçe yazmanız istenir. Dilekçeyi nasıl yazacağınızı bilmiyorsanız sizler için ele aldık.

  • İlk olarak maaşınızı hangi banka kurumundan alıyorsanız dilekçe oraya yazılmalıdır.
  • Yaşadığınız şehri, dosya numaranızı ve konuyu başlıklar halinde belirtmeniz gerekir. Daha sonra hesabınızla ilgili tüm bilgileri, bloke kaldırma işleminiz sade ve öz bir şekilde yazın.
  • Resmi bir dil olmasına özen gösterin.
  • Tarih, kişisel bilgileriniz, imzanızı attıktan sonra ek olarak maaş hesabına ait cüzdan, maaş hesabının hareketini gösteren belge, borcunuzu ödediğinize dair evrak ve kimlik fotokopinizi ekler kısmına eklemeniz gerekir.

İnternet Bankacılığı Bloke Kaldırma Dilekçesi

İnternet Bankacılığı Bloke Kaldırma Dilekçesi

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımızın her yerinde şifre yer almaktadır. Bazı sistemlerde özellikle şifre oluşturmak oldukça can sıkıcıdır. Şifreler belirli sürelerden sonra tekrardan yenilenmesi gerekir. İşler böyle olunca şifre konusu daha karmaşık bir hal almaya başlar. Şifrelerden kaynaklı internet bankacılığı hesabınıza bloke konmuş olabilir. İnternet bankacılığında oluşan blokenizi kaldırmak için birçok yöntem bulunmaktadır. İlgili bankanın çağrı merkezlerinden, şubelerinden bloke kaldırma işlemlerinizi halledebilirsiniz.

  • İnternet bankacılığında oluşan blokeyi kaldırmak için dilekçe yazabilirsiniz. İlk olarak kurumun ismini yazmanız, gerekli açıklamayı sade ve resmi bir dil ile gerçekleştirmeniz gerekir.
  • Müşteri temsilcinize dilekçeyi sosyal medya platformları üzerinden gönderebilirsiniz. Fax olarak da dilekçenizi bankaya iletebilirsiniz. Banka tarafından alınan dilekçenin teyit edilmesi için aranacaksınız. Arandıktan sonra blokenizi kaldırabilirsiniz.

Avukat Maaş Hesabına Bloke Koyabilir Mi

Günlük hayatımızda birçok ihtiyaçlarımız vardır. Acil ihtiyaçlarımız, temel ihtiyaçlarımız gibi birçok ihtiyacınızı karşılamak için bankalara başvururuz. Bankalarda borcunuzu ödememeniz ve şüpheli işlem gerçekleştirmeniz sonucunda hesaplarınıza bloke konmaktadır. İcradan sonra bankaya olan borcunuzu ödemezseniz bankanın avukatı tarafından maaş hesabınıza bloke konmaktadır. Banka avukatları diğer bankalarda olan tüm hesaplarınızı görme yetkisine sahiptir. Tüm hesaplarınızı görmek için bazı şartlar yerine getirilirse banka avukatı hesaplarınızı görebilir ve İcra Müdürlükleriyle diğer banka hesaplarınıza bloke koyabilmektedir. İcra müdürlüğünden gelen yazılar sonucunda kişi ödeme emrini belirlenen süreler içinde ödeyemezse hesaplar bloke olabilmektedir. Hangi durumda avukat diğer bankalardaki paranıza bloke koyamadığını sizler için ele aldık.

  • Maaş hesaplarına banka kanalıyla haciz koyma yetkisi yoktur. İcra Müdürlükleri kanalını kullanarak bloke koyabilmektedir.
  • Emeklilik, yaşlılık aylığı almak için kullanılan hesaba bloke konulmamaktadır.

SGK Borçlanma Talep Dilekçesi Nasıl Doldurulur – Askerlik Talep

Dilekçe Nasıl Yazılır Örneği – Dilekçe Yazma Kuralları

Comments are closed.