Menenjit aşısı hangi aylarda yapılır çocukların aşı takvimi hakkında sık sık sorulan sorulardan biri olarak bilinmektedir. Çocukların sağlıklı bir yetişkin olabilmeleri için çocukluk döneminde gerekli görülen tüm aşılarının eksiksiz ve düzenli şekilde yapılması gerekmektedir.

Menenjit Aşısı Ne Zaman Yapılır?

Çocukların yapılması gereken aşılarının düzenli olarak yapılmaması ya da tarihlerinin geciktirilmesi ilerleyen süreçlerde pek çok farklı hastalık ile karşı karşıya kalmaya neden olabilir. Bu durum hem çocuklar hem de ebeveynler için oldukça korkutucu bir durum olmasının yanı sıra, bu gibi bir durum ile karşı karşıya kalmamak için çocukluk sürecinde aşı takvimine uymak ve düzenli olarak aşıları gerçekleştirmek çok önemlidir.

Çocukların sağlıklı bir yetişkin olabilmeleri mümkün hale getiren aşıların arasında bulunan ve oldukça önemli olması sebebiyle dikkat çeken menenjit aşısı, olabilecek tüm menenjit hastalıklarına karşı koruma sağlar.

  • Birkaç farklı dozda yapılan menejit aşısı hakkında en sık sorulan sorulardan bir tanesi menenjit aşısı ne zaman yapılır olmaktadır. Bu  aşağı ilk olarak 9 ila 23 aylık bebeklere 3 ay arayla 2 doz, 2 ile 11 yaş arasındaki çocuklara ise bir doz şeklinde uygulanmalıdır.

Menenjit Aşısı Kaç Doz?

Menenjit Aşısı Kaç Doz

Menenjit aşısı kaç doz sorusuna dokuzuncu aydan itibaren 2 doz 2 ile 11 yaş arasındaki çocuklara ise tek doz şeklinde uygulandığı yanıtını vermek doğru olacaktır. Çocukların aşı takviminde yer alan ve oldukça önemli bir aşı olarak dinlenen menenjit aşısının tavsiye edilen süre içerisinde yaptırılması oldukça önemlidir.

Bebeklerde Menenjit Aşısı Ne Zaman Yapılır?

Bebeklerde Menenjit Aşısı Ne Zaman Yapılır

Bebeklerde menenjit aşısı ne zaman yapılır sorusuna 9 ayı dolduran bebekler için bu aşının yapılabileceğini söylemek doğru olacaktır. 9 ay ile 23 aylık arasında olan bebeklerin bu aşıyı yaptırmaları gerekir.

Menenjit Aşısı Ateş Yapar mı?

Menenjit hastalıkların korunmak için yapılan ve oldukça önemli olan bu aşı, uygulamanın ardından baş ağrısı ve ateş yapabilir.

Menenjit Aşısının Yan Etkileri Nelerdir?

Aşıdan sonra yorgunluk hissi, ateş ve baş ağrısı, huzursuzluk aşı sonrası görülmesin normal olarak kabul edilen komplikasyonlar içerisinde bulunmaktadır.

Geniz akıntısı nasıl geçer? – Evde geniz akıntısı çözümleri