Aşı takvimine göre sadece 2. ayın sonunda yapılan aşı ebeveynler tarafından merak edilen bir konu haline gelmiştir. 2. ay aşıları kapsamında bulunan aşılar, sağlıklı bir gelecek için çok büyük bir öneme sahiptir.

Dabt-İpa Aşısı Nedir?

Difteri, boğmaca, tetanos, çocuk felci ve Hib menenjitine karşı koruma sağlamak için yapılan aşı, Dabt-İpa aşısı nedir sorusuna yanıt olarak verilebilir.

Bebeklik ve çocukluk dönemlerinde yapılan bu aşı, çeşitli hastalıklar için önlem olmaktadır. Koruyuculuğu oldukça yüksek olması sebebi ile sıklıkla araştırılan bir konu haline gelmiştir. Bunun yanı sıra çocukların bağışıklıklarının güçlendirilmesini sağlayan bu aşı, hastalıklara karşı savaş açar ve önlem alınmasını sağlar.

Dabt-İpa-Hib Aşısı Ne Zaman Yapılır?

Dabt-İpa-Hib Aşısı Ne Zaman Yapılır

Çocukların sağlıklı bir hayat yaşayabilmeleri ve gelişme süreçlerinin olması gerektiği düzeyde seyretmesi için aşı takvimine uyulması ve gerekli görülen aşıların eksiksiz şekilde yaptırılması zorunludur. Her aşı farklı bir amaç için yapılmaktadır.

Aşı takvimi içerisinde yer alan ve en önemli aşılar arasında bulunan Dabt-İpa-Hib aşısı ise beşli karma aşı olarak anılmaktadır ve difteri, boğmaca, tetanos, çocuk felci ve Hib menenjiti gibi çok ciddi hastalıklara engel olmaktadır.

Dabt-İpa-Hib aşısı ne zaman yapılır sorusuna ise aşının ilk dozunun 12 ila 14 aylık iken uygulanmasının doğru olduğu şeklinde yanıt vermek mümkündür. 2 doz olarak yapıla bu aşının ikinci dozu ise 24 aydan sonra gerçekleşmektedir.

Dabt-İpa Aşısı (4’lü Karma Aşı)

Dabt-İpa Aşısı

Dabt-İpa aşısı (4’lü karma aşı) çocukların aşı takviminde bulunan, en önemli aşılardan biridir. Çok ciddi hastalıklar olan difteri, boğmaca, tetanos, çocuk felci ve Hib menenjiti hastalıklarının önüne geçen bu aşının ilk dozu 12 ila 14 aylık iken yapılması zorunludur.

6 Ay Aşısı Kaç Gün Gecikebilir?

Aşıların takvimde belirtilen süre dahilinde yapılması sağlık açısından önemlidir ve bu duruma önem vermek gerekir. 6 ay aşısı kaç gün gecikebilir sorusuna ise bebeklerin 7 aylık olması ile birlikte bu aşıların yapılmasının sağlık açısından doğru olmadığı yanıtı verilebilir. Dolayısıyla 1 ay geçirmek kesinlikle doğru olmayacaktır.

Aşı Süresi Geçerse Ne Olur?

Aşı zamanının geçtiğini fark ettiyseniz vakit kaybetmeden doktora danışarak, ne zaman yaptırmanız gerektiği hakkında bilgi almalısınız.

Bebeklerde 6 Ay Aşısı Koldan mı Yapılır?

Bebekler için çok önemli olan 6 ay aşısı, bacaktan, kas içine uygulanır.

Menejit Aşısı Fiyatı – Kullanım Şekli ve Yorumlar

En iyi Bebek Ayakkabısı Markası – Ortopedik Bebek Ayakkabısı

Yeni Doğan Bebek Yardımı – Yeni doğan bebek yardımı