Reçetesiz satılan idrar yolu enfeksiyonu ilacı hangisidir sorusu acil durumlarda araştırılıyor. İdrar yolu enfeksiyonu hem kadın hem de erkeklerde sıkça görülebiliyor. Ancak kadınlarda daha yoğun görüldüğünü söylemek yanlış olmayacaktır.
Reçetesiz olarak satılan sistit ayni idrar yolu enfeksiyonu ilacı ‘’Monurol’’ isimli ilaçtır. Reçetesiz satılsa da doktor ya da eczacıya danışmadan kullanmanız tavsiye edilmez.
MONUROL 3 G GRANUL İCEREN SASE | 56 TL |
URISPAS 200 MG 60 FİLM TABLET | 105 TL |
CIPRO %0.3 GOZ 5 ML DAMLA | 19 TL |
PIYELOSEPTYL 100 MG 30 TABLET | 56 TL |
İdrar Yolu Enfeksiyonu İçin İlaç
İdrar yolu enfeksiyonu için ilaç ile tedavi edilir sorusunun en doğru yanıtı muayene neticesinde doktorunuz tarafından verilen yanıttır. Nitekim sıklıkla sistit, idrar yolu enfeksiyonu durumlarında reçete edilen ilaçlar şunlardır;
- Monurol
- Trimetoprim-sülfametoksazol
- Fosfomisin
- Nitrofurantoin
- Sefaleksin
- Seftriakson
Bu ilaçların bazıları reçeteli bazıları ise reçetesiz sunuluyor. Reçetesiz ilaç seçeneklerinde yine de doktora danışmanızda fayda olacağını belirtmek gerekiyor.
Sistit İçin En İyi İlaç
Sistit için en iyi ilaç etken maddeleri nitrofurantoin, trimetoprim,sülfametoksazol, amoksisilin, sefalosporinler, siprofloksasin ve levofloksasin olan antibiyotik ilaçlardır. Bu ilaçlar gerekli muayene neticesinde doktorunuz tarafından reçete edilir. İlaçların kullanım dozu ve süresi konusunda da yine doktorunuzun belirttiği ayrıntıları dikkate almanızı öneriyoruz.
Reçetesiz Satılan Sistit İlacı
Reçetesiz satılan sistit ilacı birden fazladır. En yoğun şekilde tercihe dilen reçetesiz alabileceğiniz sistit ilaçlarını şu şekilde sıralayabiliriz;
- Monurol
- Urispas
- Cipro
Bu ilaçlar her ne kadar reçetesiz olarak satışa sunulsa da mutlaka doktora ya da eczacıya danışarak kullanmanız tavsiye edilir. Çünkü etken maddelerine karşı duyarlılığınız olabilir.
İdrar Yolu Enfeksiyonu Antibiyotik Adları 2023
İdrar yolu enfeksiyonu antibiyotik adları kısaca şöyle listelenebilir;
- Monurol
- Trimetoprim-sülfametoksazol
- Fosfomisin
- Nitrofurantoin
- Sefaleksin
- Seftriakson
- Urispas
- Cipro
Bu ilaçların kullanım oranı, dozu ve süresi değişkenlik gösteriyor. Belirttiğimiz detaylar hakkında ayrıntılı bilgiyi eczacıdan ya da doktorunuzdan alabilirsiniz.
Tek Kullanımlık İdrar Yolu Enfeksiyonu İlacı Hangisi
Tek kullanımlık idrar yolu enfeksiyonu ilacı Monural olarak biliniyor. Bu ilaç cerrahi girişim öncesi ve sonrasında kullanılır. Cerrahi girişimden 3 saat kadar önce kullanılırken operasyon sonrasında ise 24 saat geçince kullanılır. Kadınlarda idrar yolu enfeksiyonu tedavilerinde en sık kullanılan ilaç olduğunu söylemek de yanlış olmayacaktır.
CİPRO idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi?
CİPRO florokinolon sınıfında yer alan güçlü bir antibiyotiktir. Bu ilaç genel olarak sinüzit, bronşit hastalıklarında kullanılıyor. Ancak idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde de verdiği etkin sonuçlar nedeniyle sıkça tercih ediliyor.
CİPRO Sistitte kullanılır mı?
CİPRO antibiyotik ilacı genelde kadınlarda sıklıkla görülmeyen, dönemsel ortaya çıkan sistit hastalığının tedavisinde kullanılabilir.
Kadınlarda İdrardan Kan Gelmesi
İdrarda Hemoglobin Pozitif Ne Demek