Yoga yapmak günah mı ve yoga caiz mi fetva meclisi açıklamalarını sizlerle paylaşıyoruz. Yoga yapmak dinden çıkarır mı ve yoga günah mı Diyanet açıklamasını birlikte inceleyelim.
Yoga yapmak günah mı sorusu yoga yapmak isteyen kişiler tarafından sıkça merak ediliyor. Özellikle de Müslüman kadın ve erkeklerin bu soruya cevap aradığını söylemek mümkündür. Diyanet Bakanlığı yoga hakkında bir açıklamada bulunarak günah olduğunu belirtti. Açıklamaya göre ise yoganın Budizm ve Hinduizm ile ilgili çalışmalar olduğunu ve bir Müslümanın bu tarz bir şey yapmasının günah olduğuna yer verdi. Yani genel olarak Diyanet Bakanlığı açıklamasına göre yoga günahtır.
Yoga günah mı Diyanet | Evet |
Yoga yapmak dinden çıkarır mı | Hayır |
Yukarıdaki tabloda belirtilen cevapların aşağıda sebepleri ve gerekçeleri yer almaktadır.
- Budizm ve Hinduizm gibi dinlere sevk etmesi.
- Bu dinlerdeki ilahi bilgi ve yetenek kazanmak amacıyla yapılması
Meditasyon Günah Mı Diyanet
Meditasyon günah mı diyanet, günahsa da neden günah? Bu soru meditasyon yapmayı düşünen herkesin aklına takılıyor. Bu noktada çeşitli uzman yorumlarına ve kaynaklara göre meditasyon günah değildir denilebilir. Özellikle de Müslümanlar için günah olmadığı ifade ediliyor. Çünkü meditasyonun sağladığı faydalar ve İslamiyet anlayışının örtüştüğü pek çok nokta bulunuyor. Bunlardan bazılarını sıralamak gerekirse de;
- İslam dini ruhu referans alır. Meditasyon da ruhsal gelişimi destekleyen bir disiplindir.
- İslam dini insanın huzurlu ve stresten uzak olması adına bir dizi öğütler verir. Meditasyon bunu doğrudan sağlar.
- Meditasyon ruhun tatmin olmasını ve daha sakin düşünmesini destekler. Bu da her konuda doğru kararlar vermesine yardımcı olur.
Daha fazla ilgili içerik;
Pilates Yapmak Günah Mı
Pilates yapmak günah mı, neden günah gibi sorular en sık merak edilenler arasında yer alıyor. Pilates bir spor dalıdır. Bu noktada insanı bedensel ve zihinsel anlamda daha iyi hissettirir. İslamiyet çerçevesinde değerlendirince pilates günah değildir. Çünkü insanın zihinsel, psikolojik ve bedensel sağlığına büyük katkıları bulunuyor. İslamiyet dini de bedenin insana emanet olduğunu ve bu bedene bakmanın kişinin yükümlülüğü olduğunu ifade ediyor.
Ancak yine İslamiyet çerçevesinden bakılında kadın ve erkeklerin bir arada bu tarz aktivitelerde bulunması kesinlikle haramdır. Bu nedenle de yapılacak pilates uygulamalarının kadın ve erkek ortak alanlarında yapılmaması tavsiye ediliyor. Elbette ki bu kişinin kendi görüşüne göre farklılık gösterebilir. İslamiyet dininde düşünce özgürlüğünü esas alınca da son kararı kişi kendi verir diyebiliriz.