Trendyol kimin ve Trendyol yönetim kurulu başkanı kim, bilgilendiriyoruz. Trendyol sahibi Alibaba kimdir ve Trendyol kime satıldı, birlikte inceleyelim.

Trendyol kimin, sorusu pek çok kişi tarafından merak ediliyor kendi ürettiği ürünler haricinde 45 bin KOBİ iş ortağı ile açık Pazar olan Trendyol %86.5 Çinli alışveriş platformu olan Alibaba ‘ya aittir. Kalan yüzdeler ise şu şekildedir;

Trendyol KiminHisseŞirket Oran
Alibaba.com351852%86.50
Demet Suzan Mutlu Üçok28315%6.96
Evren Üçok22575%5.55
Begüm Tekin3193%0.78
Zeki Güçlü Kaya844%0.21
Trendyol Kimin

Trendyol Ortaklık Yapısı

Trendyol Ortaklık Yapısı

Trendyol ortaklık yapısı 5 kişi üzerindedir. Yüzdelik hisseleri yukarıda verilmiştir. En büyük hissedarı Alibabadır. Kurucusu ise Demet Mutlu‘dur. 2010 senesinde kurulan bu açık Pazar platformu günümüzde 5 ortak barındırmaktadır.

Trendyol Kaça Satıldı

Trendyol kaça satıldı, 1 milyar 78 milyon dolara satılmış olan bir şirkettir. 2018 senesinde devir işlemi gerçekleşmiştir.

Trendyol Kime Satıldı

Trendyol kime satıldı, Alibaba‘ya satılmıştır. Trendyol açık Pazar platformunun %86.5 hissesini almıştır. Bu alım için 350 milyon dolar vermiştir. Bu yaptığı yatırım ile payını yükseltmiştir. Trendyol değerlemesi de bu sayede 11 milyar dolar olmuştur.


Daha fazla ilgili içerik;


Demet Mutlu Eşi

Demet Mutlu Eşi

Demet Mutlu eşi, finans uzmanı olan Evren Üçok‘tur. Trendyol, Peak Games ve daha fazlasında yatırımları olan bir kişidir. Evren Üçok liseye giriş tarihine göre hesaplanan kesin bir bilgi olmayan hesaplama ile 1972 senesinde dünyaya gelmiştir.

Lise yılları 1986 – 1994 yılları arasındadır. İstanbul Alman Lisesi öğrencisidir. Evren Üçok üniversite serüvenini Amerika ‘da geçirmiştir. Pensilvanya üniversitesinde okumuştur. Bölümü işletme ve matematiktir. Öncelikle bir firmada finans danışmanı olarak işine başlayan Üçok zamanla önemli platformlara yatırım yapmaya da başladı.

Demet Mutlu Serveti

Demet Mutlu Serveti

Demet Mutlu servet, Türkiye ziyaretine geldiği zamanda giyim sektöründe e – ticarette bir boşluk olduğunu fark eden Demet Mutlu Trendyol platformunu kurdu. Trednyol ‘u kurabilmek için master programını yarıda bıraktı. 2010 senesinden bu yana da Trendyol CEO ‘luğunu üstlendi. Trendyol sitesinin şu anlık bilinen değeri 16.5 milyar dolar ‘dır.

New York üniversitesi ekonomi bölümünü birincilik ile bitiren Demet Mutlu pazarlama ve iş geliştirme alanlarında daha önce önemli pozisyonlarda çalışmıştır. Bu konu üzerinde oldukça bilgisi olan Demet Mutlu Trendyol platformunda da oldukça iyi bir başarı yakalamıştır.