E-Devlet şifremi unuttum nasıl alabilirim ve e-devlet şifresi nasıl alınır, detayları sizlerle paylaşıyoruz. Yeni e-devlet şifresi alma ve e-devlet şifremi unuttum SMS ile alma işlemini birlikte inceleyelim.

E-Devlet şifremi unuttum nasıl alabilirim, teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımızda değişti. Artık işlerimizi çaba sarf etmeden elektronik ortam üzerinden halledebiliriz. E-devlet sistemi üzerinden birçok işleminizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetin elektronik ortama sunulmasına e-devlet adı verilmiştir. Son zamanlarda birçok vatandaş işlemlerini elektronik ortam üzerinden kolay ve rahat bir şekilde gerçekleştirdi.

Yorulmadan en kolay, en etkin bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirmek için e-devlet sistemine kayıt olmanız gerekir. İlk defa giriş yapacak olan kişiler PTT üzerinden e-devlet şifrelerini almaları gerekir.  Fakat telefon numarası ile e-devlet sistemine önceden giriş yaptıysanız bir daha PTT’ye gitmenize gerek yoktur. E-devlet şifrenizi unuttuysanız neler yapabileceğinizi sizler için ele aldık. Hadi gelin detaylıca inceleyelim.

giris.turkiye.gov.tr Şifremi Unuttum

E-devlet sistemi ile birçok işlemlerinizi online olarak halledebilirsiniz. E-devlet sisteminde birçok hizmetten faydalanabilirsiniz. Farklı kurumları içerisinde bulunduran e-devlet sistemi üzerinden tek tık ile tüm işlerinizi güvenilir bir şekilde halledebilirsiniz. E-devlet sistemine girmeniz için ilk olarak şifre almanız gerekir. İlk defa e-devlet sistemine giriş yapacak olan vatandaşlarımız PTT’ye giderek şifre almaları gerekir. E-devlet kapısına daha önce giriş yapan ve şifresini unutan vatandaşlarımız aşağıdaki adımları sırayla gerçekleştirerek yeni şifre oluşturabilirler.

  • İlk önce linke tıklayınız.
  • Linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkan sayfa da Şifremi Hatırlamıyorum seçeneğine tıklayınız. Daha sonra Devam seçeneğine tıklayınız.
  • Açılan kısımda Kimlik bilgilerinizi girmenizi isteyecektir. Bilgilerinizi düzgün ve eksiksiz bir şekilde yazdığınızdan emin olun. Kimlik tipinizi doğru bir şekilde seçtikten sonra Devam seçeneğine tıklayınız.
  • Daha sonra kimlik bilgilerinizi detaylı bir şekilde giriş yapmanızı isteyecektir. Bilgileri doldurduktan sonra Devam seçeneğine tıklayınız.
  • İletişim bilgilerinizi girdikten sonra sizlere SMS olarak güvenlik kodu gelecektir. Bilgileri ve doğrulama kodunu onayladıktan sonra şifrenizi oluşturarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

Daha fazla ilgili içerik;


E-devlet şifremi unuttum SMS ile alma

E-devlet şifremi unuttum SMS ile alma

E-devlet şifremi unuttum SMS ile alma, e-devlet, ülkemizde tüm vatandaşlarımızın kullandığı bir sistemdir. Devletin vatandaşlara sağladığı tüm hizmetleri e-devlet üzerinden online olarak gerçekleştirebilirsiniz. Kuruma gitmeden birçok işleminizi online olarak gerçekleştirebilirsiniz. E-devlet sistemine giriş yapmak için kimlik doğrulaması yapmanız gerekir. E-devlet üzerinden birçok kimlik doğrulama seçeneği bulunmaktadır. Kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapabilir ya da e-imza, mobil imza, kimlik kartı, bankaların internet şubesi şifresi gibi seçenekleri kullanarak giriş yapabilirsiniz.

  • Mesajla e-devlet şifresi alamazsınız. Şifrenizi unuttuysanız mesajla güvenlik kodunu doğrulayabilirsiniz. İlk defa e-devlet şifresi almak için PTT’ye gitmeniz gerekir. Başka bir seçenek yoktur. 

E-Devlet Girişi

E-devlet girişi, e-devlet sistemini milyonlarca kişi kullanmaktadır. Hizmetlerden yararlanmak, başvuru yapmak veya başvuru sürecini takip etmek istiyorsanız e-devlet sistemini kullanabilirsiniz.

E-devlet sistemi üzerinden tüm hizmetlere, tüm kurumlara ulaşabilirsiniz. E-devlet sistemine web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. İsterseniz telefonlarınıza veya cihazlarınıza e-devlet sistemini indirebilirsiniz.